Docent Nederlandse Gebarentaal Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent Nederlandse Gebarentaal? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent nederlandse gebarentaal. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent nederlandse gebarentaal wordt.

 

Wat is een Docent Nederlandse Gebarentaal?

De docent Nederlandse gebarentaal geeft les in het vak Nederlandse gebarentaal.

De docent Nederlands gebarentaal werkt op een dovenschool. Hier geeft hij les aan dove en slechthorende kinderen. Daarnaast kan de docent Nederlandse gebarentaal ook les geven op een opleiding voor Nederlandse gebarentaal. Hier leert hij leerlingen/studenten hoe zij in gebarentaal met doven en slechthorenden kunnen communiceren.

De docent Nederlandse gebarentaal die lesgeeft op een dovenschool of op een afdeling gezinsbegeleiding of een soortgelijke werkplek. Hij leert dove en slechthorende kinderen hoe zij in gebaren met elkaar en met anderen kunnen communiceren. Hij geeft les in de verschillende gebaren en de betekenis van die gebaren in de Nederlandse taal. De docent Nederlandse gebarentaal die lesgeeft op een MBO of HBO opleiding kan mensen die tolk willen worden of meer over gebaren willen leren (of zelf docent Nederlandse gebarentaal willen worden) les geven in het vak Nederlandse Gebarentaal. Hier geeft hij les in onder andere Communicatie, Taalwerving Nederlandse Gebarentaal, Dovencultuur, Onderwijskunde en Vakdidactiek.

De docent Nederlandse gebarentaal ontwikkelt zijn lesmateriaal met behulp van de gebarentaal en geeft zijn leerlingen/studenten oefeningen, opdrachten, huiswerk, toetsen en/of tentamens die hij nakijkt en bespreekt en eventueel becijfert.

De docent Nederlandse gebarentaal heeft zelf veel verstand van gebarentaal en kan dit op een duidelijke, rustige, interessante en leuke manier op zijn leerlingen/studenten overbrengen. Daarnaast heeft de docent Nederlandse gebarentaal affiniteit met de doelgroep.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Docent Nederlandse Gebarentaal?

Werk je al als Docent Nederlandse Gebarentaal en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent Nederlandse Gebarentaal worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent Nederlandse Gebarentaal, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent Nederlandse Gebarentaal in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Ouders en omgeving
 • Collega's
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent Nederlandse Gebarentaal

Wat verdient een Docent Nederlandse Gebarentaal?

De docent Nederlandse gebarentaal verdient tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent Nederlandse Gebarentaal

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Docent Nederlandse Gebarentaal

Er zijn geen vacatures Docent Nederlandse Gebarentaal aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent Nederlandse Gebarentaal in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent Nederlandse Gebarentaal in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent Nederlandse Gebarentaal

Wat zijn de baankansen voor een Docent Nederlandse Gebarentaal?

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid is goed. Er is een groeiende markt voor docenten binnen het slechthorend onderwijs. Daarnaast is er ook voldoende werkgelegenheid op een MBO of HBO opleiding.

De actuele kans op werk voor een Docent Nederlandse Gebarentaal

Het beroep Docent Nederlandse Gebarentaal is onderdeel van de beroepsfamilie Docenten hoger onderwijs taal en cultuur. De kans op werk voor de beroepsfamilie Docenten hoger onderwijs taal en cultuur is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Docent Nederlandse Gebarentaal

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Docent Nederlandse Gebarentaal worden: Opleidingen tot Docent Nederlandse Gebarentaal

Wil je Docent Nederlandse Gebarentaal worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent Nederlandse Gebarentaal.

Hoe word je een Docent Nederlandse Gebarentaal? 

De docent Nederlandse gebarentaal heeft een opleiding ''Leraar Nederlandse Gebarentaal'' gevolgd. Deze is HBO en vierjarig.

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Docent Nederlandse Gebarentaal

Nederlandse Gebarentaal Thuisstudie
Cursus gebarentaal: leer communiceren met doven en slechthorenden.Heb je beroepshalve te maken met doven of slechthorenden? Of heb je misschien een familielid, vriend of collega die met gebarentaal communiceert? Dan …
Nederlandse Gebarentaal Thuisstudie
Nederlandse Gebarentaal E-Learning
Cursus gebarentaal: leer communiceren met doven en slechthorenden.Heb je beroepshalve te maken met doven of slechthorenden? Of heb je misschien een familielid, vriend of collega die met gebarentaal communiceert? Dan …
Nederlandse Gebarentaal E-Learning

Omscholen tot Docent Nederlandse Gebarentaal

Als je je wilt omscholen tot Docent Nederlandse Gebarentaal is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Docent Nederlandse Gebarentaal zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Docent Nederlandse Gebarentaal dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Docent Nederlandse Gebarentaal

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Docent Nederlandse Gebarentaal

Als je Docent Nederlandse Gebarentaal wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent Nederlandse Gebarentaal zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent Nederlandse Gebarentaal

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent Nederlandse Gebarentaal?

Competenties en Vaardigheden Docent Nederlandse Gebarentaal

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent Nederlandse Gebarentaal nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent Nederlandse Gebarentaal nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent Nederlandse Gebarentaal

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent Nederlandse Gebarentaal

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent Nederlandse Gebarentaal. Als Docent Nederlandse Gebarentaal wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent Nederlandse Gebarentaal:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent Nederlandse Gebarentaal

Vakkennis voor een Docent Nederlandse Gebarentaal

Het is voor een Docent Nederlandse Gebarentaal ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent Nederlandse Gebarentaal zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent Nederlandse Gebarentaal

Nederlandse Gebarentaal E-Learning
Cursus gebarentaal: leer communiceren met doven en slechthorenden.Heb je beroepshalve te maken met doven of slechthorenden? Of heb je misschien een familielid, vriend of collega die met gebarentaal communiceert? Dan …
Nederlandse Gebarentaal E-Learning

Werkervaring Docent Nederlandse Gebarentaal

Het is voor een startend Docent Nederlandse Gebarentaal die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent Nederlandse Gebarentaal is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent zorg en welzijn, Tolk, Tolk Gebarentaal .

Iets anders leren?

Is Docent Nederlandse Gebarentaal het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent Nederlandse Gebarentaal

Met wie werkt een Docent Nederlandse Gebarentaal samen? 

Het netwerk van de docent Nederlandse gebarentaal bestaat uit zijn leerlingen/studenten, hun ouders en omgeving (als hij lesgeeft aan dove of slechthorende kinderen), zijn collega's en de directeur van de school.


 • Leerlingen/studenten
 • Ouders en omgeving
 • Collega's
 • Directeur van de school
Docent Nederlandse Gebarentaal


Organisaties waar een Docent Nederlandse Gebarentaal werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent Nederlandse Gebarentaal meestal werkt.

Waar werkt een Docent Nederlandse Gebarentaal?

De docent Nederlandse Gebarentaal werkt op speciaal onderwijs, op instellingen of op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent Nederlandse Gebarentaal

Waar kun je het beste werken als Docent Nederlandse Gebarentaal? Hieronder vind je de best door de Docent Nederlandse Gebarentaal beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent Nederlandse Gebarentaal.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent Nederlandse Gebarentaal:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent Nederlandse Gebarentaal.

Welke competenties heeft een Docent Nederlandse Gebarentaal nodig?

Een Docent Nederlandse Gebarentaal heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent Nederlandse Gebarentaal

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent Nederlandse Gebarentaal passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent Nederlandse Gebarentaal nodig? 

De docent Nederlandse gebarentaal is een waarnemer en gever. Hij kent alle gebaren en weet zijn kennis op het gebied van gebarentaal op een rustige en duidelijke manier op zijn leerlingen/cursisten over te brengen. Hij kan werken met de doelgroep en kan op een speciale manier lesgeven.

Bekijk de persoonstypen voor Docent Nederlandse Gebarentaal


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent Nederlandse Gebarentaal

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent Nederlandse Gebarentaal

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent Nederlandse Gebarentaal

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent Nederlandse Gebarentaal

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent Nederlandse Gebarentaal dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent Nederlandse Gebarentaal belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent Nederlandse Gebarentaal. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent Nederlandse Gebarentaal iets voor je?

Zou je graag Docent Nederlandse Gebarentaal willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent Nederlandse Gebarentaal bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent Nederlandse Gebarentaal

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar