Docent organisatiekunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent organisatiekunde? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent organisatiekunde. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent organisatiekunde wordt.

 

Wat is een Docent organisatiekunde?

De docent organisatiekunde geeft les in het vak organisatiekunde.

De docent organisatiekunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, fiscale economie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent organisatiekunde is zijn kennis en visie op het gebied van het vak organisatiekunde overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij leert zijn leerlingen/studenten onder andere hoe ze de omgeving van een organisatie in kaart kunnen brengen, hoe ze een model van strategievorming kunnen omschrijven en hanteren, hoe ze een organogram kunnen tekenen, de cultuur van een organisatie kunnen typeren en hoe ze verschillende vormen van besluitvorming kunnen omschrijven.

De docent organisatiekunde ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent organisatiekunde de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent organisatiekunde heeft verstand van het vak organisatiekunde en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent organisatiekunde projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent organisatiekunde ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.Wil je werken als Docent organisatiekunde?

Werk je al als Docent organisatiekunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent organisatiekunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent organisatiekunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent organisatiekunde in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent organisatiekunde

Wat verdient een Docent organisatiekunde?

Het salaris van de docent organisatiekunde die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent organisatiekunde

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent organisatiekunde

Er zijn geen vacatures Docent organisatiekunde aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent organisatiekunde in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent organisatiekunde in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent organisatiekunde

Wat is de toekomst van Docent organisatiekunde?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent organisatiekunde is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent organisatiekunde de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent organisatiekunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent organisatiekunde worden: Opleidingen tot Docent organisatiekunde

Wil je Docent organisatiekunde worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent organisatiekunde.

Hoe word je een Docent organisatiekunde? 

De docent organisatiekunde heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent organisatiekunde

Er zijn geen opleidingen Docent organisatiekunde aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent organisatiekunde in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Docent organisatiekunde

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Docent organisatiekunde wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent organisatiekunde zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent organisatiekunde

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent organisatiekunde?

Competenties en Vaardigheden Docent organisatiekunde

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent organisatiekunde nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent organisatiekunde nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent organisatiekunde

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit

Persoonlijkheid van een Docent organisatiekunde

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent organisatiekunde. Als Docent organisatiekunde wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent organisatiekunde:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent organisatiekunde

Vakkennis voor een Docent organisatiekunde

Het is voor een Docent organisatiekunde ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent organisatiekunde zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent organisatiekunde


Werkervaring Docent organisatiekunde

Het is voor een startend Docent organisatiekunde die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent organisatiekunde is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent bedrijfskunde, Docent accountancy, Docent ondernemingsrecht .

Iets anders leren?

Is Docent organisatiekunde het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent organisatiekunde

Met wie werkt een Docent organisatiekunde samen? 

Het netwerk van de docent organisatiekunde bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent organisatiekunde


Organisaties waar een Docent organisatiekunde werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent organisatiekunde meestal werkt.

Waar werkt een Docent organisatiekunde?

De docent organisatiekunde geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Docent organisatiekunde

Waar kun je het beste werken als Docent organisatiekunde? Hieronder vind je de best door de Docent organisatiekunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent organisatiekunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent organisatiekunde:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent organisatiekunde.

Welke competenties heeft een Docent organisatiekunde nodig?

Een Docent organisatiekunde heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent organisatiekunde

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent organisatiekunde passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent organisatiekunde nodig? 

De docent organisatiekunde is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent organisatiekunde ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak organisatiekunde over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent organisatiekunde


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent organisatiekunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent organisatiekunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent organisatiekunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent organisatiekunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent organisatiekunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent organisatiekunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent organisatiekunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent organisatiekunde iets voor je?

Zou je graag Docent organisatiekunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent organisatiekunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent organisatiekunde

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar