Docent organisatiekunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent organisatiekunde? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent organisatiekunde. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent organisatiekunde wordt.

 

Wat is een Docent organisatiekunde?

De docent organisatiekunde geeft les in het vak organisatiekunde.

De docent organisatiekunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, fiscale economie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent organisatiekunde is zijn kennis en visie op het gebied van het vak organisatiekunde overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij leert zijn leerlingen/studenten onder andere hoe ze de omgeving van een organisatie in kaart kunnen brengen, hoe ze een model van strategievorming kunnen omschrijven en hanteren, hoe ze een organogram kunnen tekenen, de cultuur van een organisatie kunnen typeren en hoe ze verschillende vormen van besluitvorming kunnen omschrijven.

De docent organisatiekunde ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent organisatiekunde de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent organisatiekunde heeft verstand van het vak organisatiekunde en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent organisatiekunde projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent organisatiekunde ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Wil je werken als Docent organisatiekunde?

Werk je al als Docent organisatiekunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent organisatiekunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent organisatiekunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent organisatiekunde in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent organisatiekunde

Wat verdient een Docent organisatiekunde?

Het salaris van de docent organisatiekunde die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent organisatiekunde

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent organisatiekunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent organisatiekunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent organisatiekunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Docent organisatiekunde vacatures

Lecturer Organisational Behavior
Hogeschool Tio
For English see below.Wilt u als parttime docent Organisatiekunde (- uur per week) uw praktijkkennis overbrengen op onze gemotiveerde studenten? Lees dan verder, want Hogeschool Tio is op zoek

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent organisatiekunde

Wat is de toekomst van Docent organisatiekunde?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent organisatiekunde is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent organisatiekunde de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent organisatiekunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent organisatiekunde worden: Opleidingen tot Docent organisatiekunde

Wil je docent organisatiekunde worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent organisatiekunde? 

De docent organisatiekunde heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent organisatiekunde

Er zijn geen opleidingen Docent organisatiekunde aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent organisatiekunde in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs


Netwerk Docent organisatiekunde

Met wie werkt een Docent organisatiekunde samen? 

Het netwerk van de docent organisatiekunde bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent organisatiekunde


Organisaties waar een Docent organisatiekunde werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent organisatiekunde meestal werkt.

Waar werkt een Docent organisatiekunde?

De docent organisatiekunde geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Docent organisatiekunde

Waar kun je het beste werken als Docent organisatiekunde? Hieronder vind je de best door de Docent organisatiekunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent organisatiekunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent organisatiekunde:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent organisatiekunde.

Welke competenties heeft een Docent organisatiekunde nodig?

Een Docent organisatiekunde heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent organisatiekunde

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent organisatiekunde passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent organisatiekunde nodig? 

De docent organisatiekunde is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent organisatiekunde ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak organisatiekunde over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent organisatiekunde


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent organisatiekunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent organisatiekunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent organisatiekunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent organisatiekunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent organisatiekunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent organisatiekunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent organisatiekunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent organisatiekunde iets voor je?

Zou je graag Docent organisatiekunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent organisatiekunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent organisatiekunde

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar