Docent Pools Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent Pools? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent pools. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent pools wordt.

 

Wat is een Docent Pools?

De docent Pools geeft les in het vak Pools.

De docent Pools geeft les op het volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Pools freelance cursussen/workshops/lessen Pools geven. De docent Pools geeft les in alle facetten van het vak Pools. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze in het Pools kunnen communiceren, leert ze in het Pools schrijven, leert ze Pools lezen en leert ze de verschillende taalvormen en taalregels die in het Pools van pas zijn. De docent Pools ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten mondelinge en schriftelijke opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les kan de docent Pools de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan begeleiden. Indien nodig kan hij ze dan ook individuele begeleiding of extra tips, opdrachten en adviezen bieden.

De docent Pools heeft zelf veel verstand van de Poolse taal, kan vloeiend Pools spreken en kan de taal zelf goed lezen en schrijven. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak Pools op een rustige, interessante en educatieve manier aan zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij is goed verstaanbaar, heeft een rustig spreektempo en weet zijn leerlingen zowel individueel als groepsgericht goede begeleiding te geven. Ook durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en om de leerlingen/studenten zo goed mogelijk te motiveren en begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent Pools ook aanwezig bij vergaderingen om met zijn collega's de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.Wil je werken als Docent Pools?

Werk je al als Docent Pools en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent Pools worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent Pools, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent Pools in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen/studenten
  • Directeur van de school
  • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent Pools

Wat verdient een Docent Pools?

De docent Pools die werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand. De docent Pools die alleen freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Salarisschaal Docent Pools

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent Pools

Er zijn geen vacatures Docent Pools aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent Pools in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent Pools in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent Pools

Wat is de toekomst van Docent Pools?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent Pools is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid al moet de docent Pools wel op zoek gaan naar een school waar het vak wordt gegeven en een relevant diploma hebben behaald. Daarnaast kan de docent Pools de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook freelance cursussen/lessen/workshops Pools te gaan geven of, naast zijn rol als docent, ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich te nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent Pools

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent Pools worden: Opleidingen tot Docent Pools

Wil je Docent Pools worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent Pools.

Hoe word je een Docent Pools? 

De docent Pools heeft zelf een cursus/training Pools gevolgd, een relevante docentenopleiding (bijvoorbeeld in de richting Talen) gevolgd of is een native speaker Pools en is na het behalen van zijn onderwijsbevoegdheid les in het vak Pools gaan geven.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Docent Pools

VCA Basis Pools
Speciaal voor buitenlandse werknemers € 239,- p.p. ex. BTW Prijs is inclusief inschrijf- en examengeld, docent, lesmateriaal, catering, en bij goed resultaat een diploma en een pasje op creditcard formaat …
VCA Basis Pools
Individuele Taaltraining Pools - Compact
Op maat gemaakte lessen die aansluiten op jouw leerbehoeften, gegeven door "native" sprekende taaltrainers: aandacht voor taal én cultuur! Taalcursussen gebaseerd op jouw persoonlijke leerdoelen De cursusinhoud en lesmaterialen zijn …
Individuele Taaltraining Pools - Compact
Individuele Taaltraining Pools - Premium
Op maat gemaakte lessen die aansluiten op jouw leerbehoeften, gegeven door "native" sprekende taaltrainers: aandacht voor taal én cultuur! Taalcursussen gebaseerd op jouw persoonlijke leerdoelen De cursusinhoud en lesmaterialen zijn …
Individuele Taaltraining Pools - Premium
Individuele Taaltraining Pools - Sprint
Op maat gemaakte lessen die aansluiten op jouw leerbehoeften, gegeven door "native" sprekende taaltrainers: aandacht voor taal én cultuur! Sprint: onderdompeling in de taal! Taalcursussen gebaseerd op jouw persoonlijke leerdoelen …
Individuele Taaltraining Pools - Sprint
Individuele Taaltraining Pools - Online Live
BVC | Berlitz Virtual Classroom: overal in Nederland, én daarbuiten - altijd! Vanuit huis, kantoor of een hotelkamer in het buitenland: op elk gewenst tijdstip! Alles wat je nodig hebt …
Individuele Taaltraining Pools - Online Live

Omscholen of doorgroeien tot Docent Pools

Als je Docent Pools wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent Pools zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent Pools

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent Pools?

Competenties en Vaardigheden Docent Pools

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent Pools nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent Pools nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent Pools

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent Pools

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent Pools. Als Docent Pools wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent Pools:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent Pools

Vakkennis voor een Docent Pools

Het is voor een Docent Pools ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent Pools zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent Pools

Cursus VCA
Cursus VCA Basis, VCA Vol en VIL VCU Nu ook vanuit huis, 100% videocursus inclusief interactieve examenvragen en toetsen. Nederlands, Engels of Pools! VCA is een zorgsysteem voor beheersing van …
Cursus VCA

Werkervaring Docent Pools

Het is voor een startend Docent Pools die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent Pools is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent Fins, Docent Hongaars .

Iets anders leren?

Is Docent Pools het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent Pools

Met wie werkt een Docent Pools samen? 

Het netwerk van de docent Pools bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school en zijn collega's.


  • Leerlingen/studenten
  • Directeur van de school
  • Collega's
Docent Pools


Organisaties waar een Docent Pools werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent Pools meestal werkt.

Waar werkt een Docent Pools?

De docent Pools werkt op een school en geeft les aan klassen op het volwassenenonderwijs of aan MBO of HBO klassen. Ook kan de docent Pools freelance cursussen/lessen/workshops Pools geven.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent Pools

Waar kun je het beste werken als Docent Pools? Hieronder vind je de best door de Docent Pools beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent Pools.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent Pools:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent Pools.

Welke competenties heeft een Docent Pools nodig?

Een Docent Pools heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent Pools

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent Pools passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent Pools nodig? 

De docent Pools is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Pools over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding, tips en adviezen. Ook is de docent Pools een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Bekijk de persoonstypen voor Docent Pools


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent Pools

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent Pools

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent Pools

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent Pools

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent Pools dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent Pools belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent Pools. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent Pools iets voor je?

Zou je graag Docent Pools willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent Pools bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent Pools

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar