Docent programmeren Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent programmeren? Lees de functieomschrijving.

De docent programmeren geeft les in het vak programmeren.

De docent programmeren geeft les op MBO opleidingen of HBO opleidingen in de richting informatica, webdesign, ICT en andere soortgelijke opleidingen. Daarnaast kan de docent programmeren freelance cursussen, trainingen en workshops geven.

De docent programmeren geeft les in het vak programmeren en leert zijn leerlingen/studenten omgaan met programma's als C en C++, Delphi, Visual Basic en Perl. Nadat de leerlingen/studenten alle lessen hebben gevolgd kennen ze de programma's die benodigd zijn bij het programmeren van binnen en buiten en kunnen ze deze kennis goed gebruiken binnen hun toekomstige beroep.

De docent programmeren ontwikkelt (met behulp van het programma programmeren) zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen opdrachten, huiswerk en toetsen die hij vervolgens nakijkt en eventueel becijfert. Naar aanleiding van het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les houdt de docent programmeren de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij en biedt ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent programmeren heeft kennis van het programma programmeren en weet zijn kennis op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent programmeren ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school.

Wil je werken als Docent programmeren?

Werk je al als Docent programmeren en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent programmeren worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent programmeren, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent programmeren in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen/studenten/cursisten
  • Collega's
  • Werkgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €1700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent programmeren

Wat verdient een Docent programmeren?

De docent programmeren die op een vaste school voor een vaste werkgever werkzaam is verdiend tussen de €1300,- en €1700,- bruto per maand. De docent programmeren die freelance cursussen/workshops/trainen geeft mag zijn eigen prijs bepalen; voor hem valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Salarisschaal Docent programmeren

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent programmeren

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent programmeren? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent programmeren. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Docent programmeren vacatures

Docent-Assistent ICT
StudiJob Uitzendbureau
Wat ga je doen als Docent-Assistent ICT?                                                                      Je gaat assisteren met lesgeven aan een groep studenten (maximaal 25 personen) die met elkaar in een Slack-groep zitten waarbinnen ze vragen aan elkaar …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent programmeren

Hoe goed is de toekomst voor de Docent programmeren? 

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent programmeren is gemiddeld. De docent programmeren kan in vaste dienst worden genomen bij een school om aan meerdere opleidingen les te gaan geven of kan freelance cursussen/lessen/workshops geven. Daarnaast kan hij de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere computerprogramma's les te gaan geven.

Baankans Docent programmeren

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent programmeren worden: Opleidingen tot Docent programmeren

Hoe word je een Docent programmeren? 

Voor het beroep van docent programmeren is geen specifieke opleiding. Wel kan de docent programmeren een opleiding ''Informatica'' of een andere soortgelijke opleiding hebben gevolgd.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent programmeren

R Programmeren
Het softwarepakket R, ontworpen door Ross Ihaka en Robert Gentleman, is speciaal ontwikkeld voor statistiek en data-analyse. Het is een gebruiksklare versie van de programmeertaal S. Het grote voordee De …
C# Programmeren
C# is een veelgebruikte en relatief eenvoudige programmeertaal. Het is een object-georiënteerde en type-safe programmeertaal. Type-safe wil zeggen dat de manier van programmeren ervoor zorgt dat je w C# is …
C++ Programmeren
De programmeertaal C++ is gebaseerd op de taal C, met als belangrijkste verschil dat C++ ondersteuning biedt voor object-georiënteerd programmeren. De object-georiënteerde manier van werken biedt vo De cursus C++ …
VBA Programmeren in Excel – Basis
Visual Basic for Applications (kortweg VBA) is de programmeertaal voor Microsoft Office. VBA kan het werken met Excel veel gemakkelijker maken en bovendien kunt u dankzij VBA gebruik maken van …
JAVA Programmeren
De cursus JAVA programmeren duurt 3 dagen en kost € 1395,-. Java is een Operating System: een onafhankelijke, object-georiënteerde programmeertaal ontwikkeld door Sun Microsystems Inc. Tijdens deze training maakt u gebruik van …
Meer opleidingen Docent programmeren

Weet je nog niet of je Docent programmeren wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent programmeren of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent programmeren

Met wie werkt een Docent programmeren samen? 

Het netwerk van de docent programmeren bestaat uit zijn leerlingen/studenten/mensen die de workshops/cursussen volgen, zijn collega's, en zijn werkgever.


  • Leerlingen/studenten/cursisten
  • Collega's
  • Werkgever
Docent programmeren


Organisaties waar een Docent programmeren werkzaam is

Waar werkt een Docent programmeren meestal? 

De docent programmeren werkt (freelance) of op een MBO of HBO opleiding op een school of geeft freelance cursussen/lessen/workshops in programmeren.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent programmeren

Waar kun je het beste werken als Docent programmeren? Hieronder vindt je de best door de Docent programmeren beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent programmeren.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent programmeren:

Welke competenties heeft een een Docent programmeren nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent programmeren

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent programmeren nodig? 

De docent programmeren is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak programmeren over op zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent programmeren een waarnemer. Hij let goed op de leerlingen/studenten, let op hun studieontwikkeling en studievoortgang, treedt waar nodig streng op en geeft ze waar nodig individuele begeleiding om ze te helpen het programma beter te leren kennen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent programmeren


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent programmeren

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent programmeren

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent programmeren

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent programmeren

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent programmeren dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent programmeren belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent programmeren. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent programmeren iets voor je?

Zou je graag Docent programmeren willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent programmeren bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent programmeren

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar