Docent recht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent recht? Lees de functieomschrijving.

De docent recht geeft les in het vak rechten.

De docent recht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent recht geeft theorieles over alle facetten van het vak rechten. De docent recht geeft zijn leerlingen/studenten onder andere les in vakken als strafrechten, psychologie, fiscaal recht, organisatiekunde, ondernemingsrecht, arbeidsrecht en taalvaardigheid. De voornaamste taak van de docent recht is om zijn leerlingen/studenten op te leiden en voor te bereiden op een beroep in de juridische sector (bijvoorbeeld juridisch medewerker of juridisch adviseur).

De docent recht ontwikkelt over het algemeen met behulp van bestaand lesmateriaal zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. De docent recht kijkt naar aanleiding van deze resultaten naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent recht heeft zelf verstand van het vak rechten en de juridische sector en weet zijn kennis op een interessante, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent recht ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin de opleiding, de leerlingen/studenten en de school worden besproken) en gaat hij op stagebezoek bij het bedrijf waar zijn studenten stage lopen tijdens de stageperiode.

Wil je werken als Docent recht?

Werk je al als Docent recht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent recht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent recht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent recht in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak en stagebegeleiders
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3100 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent recht

Wat verdient een Docent recht?

Het salaris van de docent recht ligt tussen de €3100,- en €4500,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent recht

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent recht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent recht

Hoe goed is de toekomst voor de Docent recht? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent recht is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen voor de docent recht met relevante werkervaring of relevante diploma's.

Daarnaast kan de docent recht doorgroeien binnen het onderwijs door naast zijn werkzaamheden in de klas ook een mentorrol op zich te nemen of kan hij nog een studie volgen/doorleren en vervolgens ook les op een Hogeschool Recht gaan geven.

Baankans Docent recht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent recht worden: Opleidingen tot Docent recht

Hoe word je een Docent recht? 

De docent recht heeft een opleiding ''Arbeidsrecht'', ''Bedrijfsrecht'', ''Nederlands Recht'' of een andere soortgelijke juridische opleiding gevolgd (WO, vierjarig) en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of na praktijkervaring les gaan geven.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent recht

Motiveren, OctoQuest®
OctoQuest®, motiverende gespreksvoering voor professionals Je hebt een belangrijke rol in de beïnvloeding van anderen, bijvoorbeeld ten aanzien van hun (professionele) ontwikkeling. Je wilt je daar nog meer in bekwamen en bent …
Journaal Strafrecht
De (sub) onderwerpen worden t.z.t. bekend gemaakt Sprekers prof. dr. mr. G.G.J. Knoops bijzonder hoogleraar Politiek van het Internationaal recht Universiteit van Amsterdam, advocaat Knoops' Advocaten mr. G.H. Meijer senior …
Journaal Strafrecht
De (sub) onderwerpen worden t.z.t. bekend gemaakt Sprekers prof. dr. mr. G.G.J. Knoops bijzonder hoogleraar Politiek van het Internationaal recht Universiteit van Amsterdam, advocaat Knoops' Advocaten mr. G.H. Meijer senior …
Journaal Strafrecht
De (sub) onderwerpen worden t.z.t. bekend gemaakt Sprekers prof. dr. mr. G.G.J. Knoops bijzonder hoogleraar Politiek van het Internationaal recht Universiteit van Amsterdam, advocaat Knoops' Advocaten mr. G.H. Meijer senior …
Masterclass Strategisch HRM & Talentmanagement
Herken, ontwikkel en benut het talent van je medewerkers Verdiep je kennis van personeelsmanagement en leer talent te herkennen en te benutten met de Masterclass Strategisch HRM & Talentmanagement. In …
Meer opleidingen Docent recht

Weet je nog niet of je Docent recht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent recht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent recht

Met wie werkt een Docent recht samen? 

Het netwerk van de docent recht bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken, ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en de stagebegeleiders op stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak en stagebegeleiders
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent recht


Organisaties waar een Docent recht werkzaam is

Waar werkt een Docent recht meestal? 

De docent recht werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Docent recht

Waar kun je het beste werken als Docent recht? Hieronder vindt je de best door de Docent recht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent recht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent recht:

Welke competenties heeft een een Docent recht nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent recht

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent recht nodig? 

De docent recht is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen binnen de maatschappij om dit te verwerken in zijn lesmateriaal en let daarnaast goed op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent recht een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van rechten over op zijn leerlingen/studenten en biedt en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent recht


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent recht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent recht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent recht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent recht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent recht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent recht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent recht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent recht iets voor je?

Zou je graag Docent recht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent recht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent recht

AB

Vast een foutje dat docenten max 2200 verdienen. Ik dacht, afhankelijk van de opleiding en het nivea waarop les wordt gegeven max 4900

AB

Niveau, natuurlijk, zie vorige reactie...

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar