Docent Russisch Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent Russisch? Lees de functieomschrijving.

De docent Russisch geeft les in het vak Russisch.

De docent Russisch geeft les op een middelbare school aan HAVO of VWO klassen, op het gymnasium, op volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk). De docent Russisch geeft les in het vak Russisch. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze in het Russisch kunnen communiceren, leert ze in het Russisch schrijven, leert ze Russisch lezen en leert ze de verschillende taalvormen en taalregels die in het Russisch van pas zijn. De docent Russisch geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Daarnaast legt de docent Russisch mondelinge examens en tentamens over de Russische literatuur af met zijn leerlingen/studenten.

De docent Russisch heeft zelf veel verstand van de Russische taal, kan vloeiend Russisch spreken en kan de taal goed lezen en schrijven. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak Russisch op een rustige, interessante en educatieve manier uit te geven. Hij is goed verstaanbaar, heeft een rustig spreektempo en weet zijn leerlingen zowel individueel als groepsgericht goede begeleiding te geven. Ook ontwikkelt de docent Russisch zijn eigen lesmateriaal, opdrachten, toetsen en tentamens. De docent Russisch durft ook streng op te treden wanneer dit nodig is. Daarnaast vergadert de docent Russisch met zijn collega's.

Wil je werken als Docent Russisch?

Werk je al als Docent Russisch en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent Russisch worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent Russisch, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent Russisch in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen
 • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent Russisch

Wat verdient een Docent Russisch?

De docent Russisch verdient tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent Russisch

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent Russisch

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent Russisch

Hoe goed is de toekomst voor de Docent Russisch? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent Russisch is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid al moet de docent Russisch wel op zoek gaan naar een school waar het vak wordt gegeven en een diploma van de opleiding ''docent Russisch'' hebben behaald.

Baankans Docent Russisch

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent Russisch worden: Opleidingen tot Docent Russisch

Hoe word je een Docent Russisch? 

De docent Russisch heeft een opleiding ''docent Russisch/leraar Russisch'' gevolgd. Deze is HBO of WO en vierjarig.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent Russisch

Taaltraining Russisch op maat
Wil je vlekkeloos communiceren in het Russisch, bijvoorbeeld omdat je in Rusland of Centraal-Azië werkt? Met onze taaltraining Russisch verbeter je de schrijf- en spreekvaardigheid van jezelf of van je medewerkers. …
Blended Learning Russisch (20 klokuren ind. les en 40 klokuren online
Ontdek de voordelen van Blended Learning: leren op de manier die u het plezierigst vindt. Samen met u kiezen we de trainingsvormen die het best bij uw werksituatie en leerstijl …
BVC | overige talen | individuele taalcursus | 30 uur
BVC | Berlitz Virtual Classroom Overal in Nederland, én daarbuiten! Overige talen: Amhaars, Arabisch, Bengaals, Bosnisch, Bulgaars, Kantonees, Kroatisch, Tsjechisch, Deens, Farsi, Fins, Gaelic, Iers, Grieks, Gujarati, Haïtiaans, Creolools, Hebreeuws, …
Meer opleidingen Docent Russisch

Weet je nog niet of je Docent Russisch wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent Russisch of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent Russisch

Met wie werkt een Docent Russisch samen? 

Het netwerk van de docent Russisch bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, de ouders van leerlingen op ouderavonden en zijn collega's.


 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen
 • Collega's
Docent Russisch


Organisaties waar een Docent Russisch werkzaam is

Waar werkt een Docent Russisch meestal? 

De docent Russisch werkt op een school en geeft les aan HAVO, VWO klassen, klassen op het gymnasium, klassen op het volwassenenonderwijs of aan MBO of HBO klassen.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent Russisch

Waar kun je het beste werken als Docent Russisch? Hieronder vindt je de best door de Docent Russisch beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent Russisch.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent Russisch:

Welke competenties heeft een een Docent Russisch nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent Russisch

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent Russisch nodig? 

De docent Russisch is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Russisch over op zijn leerlingen en geeft ze waar nodig individuele begeleiding. Ook is de docent Russisch een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen van zijn leerlingen, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij.

Bekijk de persoonstypen voor Docent Russisch


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent Russisch

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent Russisch

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent Russisch

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent Russisch

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent Russisch dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent Russisch belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent Russisch. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent Russisch iets voor je?

Zou je graag Docent Russisch willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent Russisch bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent Russisch

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar