Docent songwriting Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent songwriting? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent songwriting. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent songwriting wordt.

 

Wat is een Docent songwriting?

De docent songwriting geeft les in het vak songwriting.

De docent songwriting geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek, op de popacademie, creative writing, op het conservatorium of op een andere soortgelijke (muziek)opleiding. Daarnaast kan de docent songwriting ook freelance cursussen/lessen/workshops songwriting geven. De docent songwriting geeft les in alle facetten van het vak songwriting. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak songwriting overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent songwriting leert zijn leerlingen/studenten onder andere hoe liedjes in elkaar zitten, laat zijn leerlingen/studenten kijken naar de diverse songwritingtradities binnen de popmuziek, ritme en klank en leert zijn leerlingen/studenten hoe ze zich binnen het schrijven van songteksten persoonlijk kunnen ontwikkelen en hoe ze voor diverse uitvoerenden en stijlen liedjes kunnen schrijven.

Na aanleiding van zijn klassikale lessen geeft de docent songwriting zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten kan de docent songwriting de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken naar wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan helpen. Ook biedt de docent songwriting waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding.

De docent songwriting heeft verstand van het vak songwriting en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen. De docent songwriting geeft klassikaal les en kan tijdens zijn lessen gebruik maken van muziekfragmenten, muziek en een powerpointpresentatie.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent songwriting ook aanwezig bij vergaderingen met collega's waar hij de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Past het beroep Docent songwriting bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Docent songwriting

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Leraar songwriting

Wil je werken als Docent songwriting?

Werk je al als Docent songwriting en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent songwriting worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent songwriting, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent songwriting in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent songwriting

Wat verdient een Docent songwriting?

Het salaris van de docent songwriting die werkzaam is op een school ligt tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring. Voor het salaris van de docent songwriting die alleen freelance cursussen/lessen/workshops geeft valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat deze over het algemeen zijn eigen tarief mag bepalen.

Salarisschaal Docent songwriting

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Docent songwriting

Er zijn geen vacatures Docent songwriting aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent songwriting in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent songwriting in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent songwriting

Wat zijn de baankansen voor een Docent songwriting?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent songwriting is vrij laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke en exacte opleidingen en daardoor is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent songwriting zich ook in andere (muziek)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/lessen/workshops songwriting gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent songwriting ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

De actuele kans op werk voor een Docent songwriting

De kans op werk voor het beroep Docent songwriting is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Docent songwriting

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Docent songwriting worden: Opleidingen tot Docent songwriting

Wil je Docent songwriting worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent songwriting.

Hoe word je een Docent songwriting? 

De docent songwriting heeft een opleiding ''Docent Muziek'' (HBO, vierjarig) of een opleiding aan het conservatorium gevolgd of heeft zelf ruime ervaring als songtekstschrijver en is vanuit de praktijkervaring les gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent songwriting

Er zijn geen opleidingen Docent songwriting aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent songwriting in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen tot Docent songwriting

Als je je wilt omscholen tot Docent songwriting is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Docent songwriting zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Docent songwriting dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Docent songwriting

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Docent songwriting

Als je Docent songwriting wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent songwriting zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent songwriting

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent songwriting?

Competenties en Vaardigheden Docent songwriting

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent songwriting nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent songwriting nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent songwriting

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent songwriting

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent songwriting. Als Docent songwriting wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent songwriting:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent songwriting

Vakkennis voor een Docent songwriting

Het is voor een Docent songwriting ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent songwriting zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent songwriting


Werkervaring Docent songwriting

Het is voor een startend Docent songwriting die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent songwriting is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent drama, Docent kleinkunst/cabaret, Docent popgeschiedenis .

Iets anders leren?

Is Docent songwriting het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Docent songwriting

Je kunt als Docent songwriting een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Docent songwriting is onderdeel van de beroepsfamilie Docenten culturele en kunstzinnige vorming vo/mbo. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Docent songwriting

Mogelijke specialisaties voor een Docent songwriting

vakleerkracht euritmie docent muziekgeschiedenis/muziekleer (2e graads) vakleerkracht muziek docent muziekonderwijs a algemene muzikale vorming docent muziektheorie (2e graads) docent muziekleer algemeen (2e graads) docent muziekgeschiedenis (2e graads) docent algemene muzikale vorming (2e graads) docent kunsteducatie docent kunstgeschiedenis
docent kunstzinnige vorming docent kunstvakken Docent creatief schrijven Docent jazzgeschiedenis Docent popgeschiedenis Docent volksmuziekgeschiedenis Docent hiphopgeschiedenis Docent bluesgeschiedenis Docent klassieke muziekgeschiedenis docent handtekenen (1e graads) docent etsen (1e graads) vakleerkracht tekenen docent lijntekenen, handtekenen en technisch schetsen, akte n2a docent lijntekenen, handtekenen en decoratief tekenen, akte n2b docent etsen (2e graads) docent confectienaaien (2e graads) docent leerbewerking (2e graads) docent kleermaken, akte no docent handwerktechnieken, stofversieren en tekenen, akte nd docent dameskleermaken, akte nq docent fijn huishoudgoed en lijfgoed, akte nr docent handwerktechnieken en kunstnaaldwerk, akte ns docent hand-, lijn- en kostuumtekenen, akte n 11 vakleerkracht textiele werkvormen docent onder- en bovenkleding, akte na leraar textiele werkvormen (2e graads) docent kostuumnaaien (2e graads) vakdocent handwerken en handenarbeid (2e graads) docent kleermaken (2e graads) docent naaldvakken (2e graads) docent beeldhouwen docent boetseren docent beeldende vakken docent beeldende vorming en muziek docent toegepast teha en av docent boetseren, akte nt docent keramiekbewerken docent audiovisuele vakken Docent film en media Docent filmgeschiedenis Docent filmtheorie Docent 3D max Docent After Effects docent muziektheorie (1e graads) docent muziekonderwijs b schoolmuziek docent musiconomie (1e graads) docent muziekgeschiedenis (1e graads) muziekdocent (1e graads) docent kerkmuziek (1e graads) docent muzikale expressie (1e graads) docent muziekmethodiek en pedagogiek (1e graads) docent muzisch agogisch werken (1e graads) docent muziekgeschiedenis/muziekleer (1e graads) docent zang (1e graads) docent muziekleer algemeen (1e graads) Docent klanksynthese docent kunstnaaldwerk (1e graads) docent textiel en vormgeving (1e graads) docent modekritiek (1e graads) docent mode-ontwerpen (1e graads) docent mode (1e graads) docent jazzballet vakleerkracht dans docent folklore-dans docent dansgeschiedenis docent danstechnieken docent showmusicaldans docent moderne dans docent klassieke dans docent choreografie docent ballet docent bewegingsexpressie docent creatieve expressie docent dramatische expressie docent beeldende expressie docent vrije expressie docent handenarbeid (1e graads) docent filmkunde docent mime docent stemvorming en taalbeheersing vakleerkracht drama docent dramaturgie docent grimeren docent toneelspel docent handenarbeid (2e graads) vakleerkracht handvaardigheid
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Doorgroei beroepen voor een Docent songwriting

Docent Perzisch (1e graads) Docent Frans (2e graads) Docent Portugees (1e graads) Docent Nederlands (1e graads) Docent Spaans (1e graads) Docent Scandinavische talen (1e graads) docent zweeds (1e graads) docent deens (1e graads) docent noors (1e graads) Docent Fins
Docent Duits (1e graads) Docent Engels (1e graads) Docent Esperanto (2e graads) Docent Fries (2e graads) vakleerkracht fries Docent Hongaars (1e graads) Docent Indonesisch (1e graads) Docent Aziatische talen (1e graads) docent thais (1e graads) docent japans (1e graads) docent chinees (1e graads) Docent Russisch (1e graads) Docent Arabisch (1e graads) Docent Italiaans (2e graads) Docent klassieke talen (1e graads) Docent Arabisch (2e graads) Docent Turks (1e graads) Docent Duits (2e graads) Docent Engels (2e graads) vakleerkracht engels Docent Frans (1e graads) Docent Fries (1e graads) Docent Hebreeuws (1e graads) Docent Italiaans (1e graads) Docent Russisch (2e graads) Docent Spaans (2e graads) Docent Turks (2e graads) Docent Nederlands (2e graads) Docent natuur- / scheikunde (2e graads) docent onderzoeken en ontwerpen (beta-techniek) Docent biologie (1e graads) leraar menskunde (avo-vak) (1e graads) Docent techniek (2e graads) docent pie (produceren, installeren & energie) docent m&t (mobiliteit & transport) docent bwi (bouwen, wonen, interieur) docent human technology Docent wiskunde (1e graads) Docent wiskunde (2e graads) Docent natuurkunde (1e graads) docent sterrenkunde (1e graads) Docent biologie (2e graads) leraar dierkunde (avo-vak) (2e graads) leraar plantkunde (avo-vak) (2e graads) leraar menskunde (avo-vak) (2e graads) Docent natuurkunde (2e graads) docent natuurkunde en mechanica, akte n 1 Docent scheikunde (1e graads) Docent scheikunde (2e graads) Docent management en organisatie docent organisatiekunde docent overheid en non-profit management Docent algemene economie (1e graads) docent macro-economie docent micro-economie (1e graads) docent monetaire economie (1e graads) docent overheidsfinanciën (1e graads) docent openbare financiën (1e graads) docent economie 1 (1e graads) Docent algemene economie (2e graads) docent economie 1 (2e graads) Docent maatschappijleer (1e graads) Docent filosofie (2e graads) Docent filosofie (1e graads) Docent godsdienst (2e graads) docent bijbelkennis (2e graads) docent kerkgeschiedenis (2e graads) docent islam godsdienst (2e graads) docent cathegese (2e graads) docent levensbeschouwing (2e graads) Docent aardrijkskunde (1e graads) docent sociale aardrijkskunde en landbeschrijving (1e graads) docent demografie (1e graads) docent hydrografie (1e graads) docent meteorologie (1e graads) docent geografie (1e graads) docent sociale geografie (1e graads) docent economische aardrijkskunde (1e graads) docent fysische geografie (1e graads) Docent geschiedenis (2e graads) docent geschiedenis en staatsinrichting (2e graads) Docent geschiedenis (1e graads) docent cultuurgeschiedenis (1e graads) docent oudheidkunde (1e graads) docent geschiedenis oude beschavingen (1e graads) docent histografie (1e graads) docent geschiedenis en staatsinrichting (1e graads) docent economische geschiedenis (1e graads) docent sociale geschiedenis (1e graads) Docent cultuurgeschiedenis Docent aardrijkskunde (2e graads) docent demografie (2e graads) docent sociale geografie (2e graads) docent geografie (2e graads) Docent godsdienst (1e graads) docent christelijke geloofsleer (1e graads) docent cathegese (1e graads) docent kerkgeschiedenis (1e graads) docent cultuurgeschiedenis van het christendom (1e graads) docent godsdienstpedagogiek (1e graads) docent godsdienstsociologie (1e graads) docent pastorale agogische vaardigheden (1e graads) docent bijbelkennis (1e graads) docent levensbeschouwing (1e graads) Docent maatschappijleer (2e graads) Docent leren, loopbaan, burgerschap Docent lichamelijke oefening (1e graads) docent gymnastiek, akte n gy vakleerkracht gymnastiek docent sport en bewegingsleer (1e graads) docent sport en recreatie (1e graads) docent ritmische gymnastiek (1e graads)
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Hoofd beroepsgroep Docent songwriting

Het beroep Docent songwriting valt binnen de hoofdberoepsgroep Onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

 

De hoofdgroep onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten betreffen beroepen waarin kennisvergaring en toepassing van theoretische kennis centraal staat om een specifiek doel te bereiken.

Deze beroepen hebben een sterk analytisch karakter en vaak staat conceptontwikkeling en het toepassen van nieuwe en experimentele kennis centraal. 

Onder de specialisten vallen ook de gezondheidszorg specialisten en wetenschappelijk adviseurs.
Netwerk Docent songwriting

Met wie werkt een Docent songwriting samen? 

Het netwerk van de docent songwriting bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent songwriting


Organisaties waar een Docent songwriting werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent songwriting meestal werkt.

Waar werkt een Docent songwriting?

De docent songwriting geeft les op een HBO of MBO opleiding op een school of geeft freelance cursussen/lessen/workshops songwriting.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent songwriting

Waar kun je het beste werken als Docent songwriting? Hieronder vind je de best door de Docent songwriting beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent songwriting.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent songwriting:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent songwriting.

Welke competenties heeft een Docent songwriting nodig?

Een Docent songwriting heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent songwriting

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent songwriting passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent songwriting nodig? 

De docent songwriting is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak songwriting over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent songwriting een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten tijdens de les en houdt na aanleiding van al het gemaakte werk en hun inzet in de klas nauwkeurig hun studieontwikkeling en studievoortgang bij. Daarnaast is de docent songwriting een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en geniet ervan om in het vak songwriting les te gaan geven.

Bekijk de persoonstypen voor Docent songwriting


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent songwriting

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent songwriting

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent songwriting

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent songwriting

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent songwriting dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent songwriting belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent songwriting. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent songwriting iets voor je?

Zou je graag Docent songwriting willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent songwriting bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent songwriting

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar