Docent songwriting Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent songwriting? Lees de functieomschrijving.

De docent songwriting geeft les in het vak songwriting.

De docent songwriting geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek, op de popacademie, creative writing, op het conservatorium of op een andere soortgelijke (muziek)opleiding. Daarnaast kan de docent songwriting ook freelance cursussen/lessen/workshops songwriting geven. De docent songwriting geeft les in alle facetten van het vak songwriting. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak songwriting overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent songwriting leert zijn leerlingen/studenten onder andere hoe liedjes in elkaar zitten, laat zijn leerlingen/studenten kijken naar de diverse songwritingtradities binnen de popmuziek, ritme en klank en leert zijn leerlingen/studenten hoe ze zich binnen het schrijven van songteksten persoonlijk kunnen ontwikkelen en hoe ze voor diverse uitvoerenden en stijlen liedjes kunnen schrijven.

Na aanleiding van zijn klassikale lessen geeft de docent songwriting zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten kan de docent songwriting de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken naar wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan helpen. Ook biedt de docent songwriting waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding.

De docent songwriting heeft verstand van het vak songwriting en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen. De docent songwriting geeft klassikaal les en kan tijdens zijn lessen gebruik maken van muziekfragmenten, muziek en een powerpointpresentatie.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent songwriting ook aanwezig bij vergaderingen met collega's waar hij de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Wil je werken als Docent songwriting?

Werk je al als Docent songwriting en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent songwriting worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent songwriting, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent songwriting in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent songwriting

Wat verdient een Docent songwriting?

Het salaris van de docent songwriting die werkzaam is op een school ligt tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring. Voor het salaris van de docent songwriting die alleen freelance cursussen/lessen/workshops geeft valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat deze over het algemeen zijn eigen tarief mag bepalen.

Salarisschaal Docent songwriting

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent songwriting

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent songwriting

Hoe goed is de toekomst voor de Docent songwriting? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent songwriting is vrij laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke en exacte opleidingen en daardoor is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent songwriting zich ook in andere (muziek)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/lessen/workshops songwriting gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent songwriting ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent songwriting

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent songwriting worden: Opleidingen tot Docent songwriting

Hoe word je een Docent songwriting? 

De docent songwriting heeft een opleiding ''Docent Muziek'' (HBO, vierjarig) of een opleiding aan het conservatorium gevolgd of heeft zelf ruime ervaring als songtekstschrijver en is vanuit de praktijkervaring les gaan geven.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent songwriting

Meer opleidingen Docent songwriting

Weet je nog niet of je Docent songwriting wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent songwriting of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent songwriting

Met wie werkt een Docent songwriting samen? 

Het netwerk van de docent songwriting bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent songwriting


Organisaties waar een Docent songwriting werkzaam is

Waar werkt een Docent songwriting meestal? 

De docent songwriting geeft les op een HBO of MBO opleiding op een school of geeft freelance cursussen/lessen/workshops songwriting.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent songwriting

Waar kun je het beste werken als Docent songwriting? Hieronder vindt je de best door de Docent songwriting beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent songwriting.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent songwriting:

Welke competenties heeft een een Docent songwriting nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent songwriting

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent songwriting nodig? 

De docent songwriting is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak songwriting over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent songwriting een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten tijdens de les en houdt na aanleiding van al het gemaakte werk en hun inzet in de klas nauwkeurig hun studieontwikkeling en studievoortgang bij. Daarnaast is de docent songwriting een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en geniet ervan om in het vak songwriting les te gaan geven.

Bekijk de persoonstypen voor Docent songwriting


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent songwriting

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent songwriting

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent songwriting

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent songwriting

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent songwriting dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent songwriting belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent songwriting. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent songwriting iets voor je?

Zou je graag Docent songwriting willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent songwriting bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent songwriting

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar