Docent sound design Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent sound design? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent sound design. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent sound design wordt.

Wat is een Docent sound design?

De docent sound design geeft les in het vak sound design.

De docent sound design geeft les op één van de MBO of HBO opleidingen die gericht zijn op muziek of media (waaronder bijvoorbeeld artiest muziek, film & media of een HBO opleiding Sound Design) of geeft freelance workshops. De docent sound design geeft les in het vak sound design. Hij leert zijn leerlingen of studenten de verschillende aspecten van sound design kennen; van het maken van een hiphop, trance of dance track tot het maken van muziek voor films, cartoons of videogames. De docent sound design leert zijn leerlingen met verschillende computerprogramma's met betrekking tot sound design kennis maken en gebruiken, leert zijn leerlingen verschillende tonen en maten kennen en laat ze kennis maken met verschillende geluiden. Hij schoolt de leerlingen tot muzikanten en werken met de technologie.

De docent sound design is over het algemeen een zelf afgestudeerd musicus die zijn kennis op het gebied van sound design en muziek op zijn leerlingen wil overbrengen. Hij ontwikkelt zijn eigen lesmaterialen en geeft de leerlingen opdrachten die hij vervolgens zelf nakijkt, beluistert en eventueel becijfert. De docent sound design weet zijn eigen enthousiasme en kennis op een interessante manier op zijn leerlingen over te brengen en ze een stap verder te helpen in de muzikale ontwikkeling die binnen hun vakgebied nodig is.

Wil je werken als Docent sound design?

Werk je al als Docent sound design en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent sound design worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent sound design, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent sound design in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent sound design

Wat verdient een Docent sound design?

De docent sound design verdient tussen de €1300,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkt. Voor het salaris van de docent sound design die alleen workshops geeft en geen les geeft op een school valt geen precieze indicatie te geven omdat dit afhankelijk is van een uurtarief of workshoptarief dat hij zelf heeft bepaald.

Salarisschaal Docent sound design

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent sound design

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent sound design

Wat is de toekomst van Docent sound design?

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent sound design is gemiddeld. Er is werkgelegenheid maar de docent sound design moet dan (voornamelijk omdat er geen vaste diploma's in het vak te behalen zijn) zichzelf wel kunnen bewijzen door middel van een ander diploma (bijvoorbeeld van de popacademie) of met een goed aantal jaren werkervaring en een goed portfolio of cv. Daarnaast kan de docent sound design ook freelance workshops geven.

Baankans Docent sound design

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent sound design worden: Opleidingen tot Docent sound design

Wil je docent sound design worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent sound design? 

Voor het beroep van docent sound design is geen specifieke opleiding. De meeste docenten sound design hebben zelf eerst een opleiding aan de popacademie, het conservatorium of een opleiding mediamusic gestudeerd (over het algemeen MBO en HBO en drie of vierjarig) en hebben daarna besloten om hun kennis over te brengen aan leerlingen en les te gaan geven.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent sound design

Meer opleidingen Docent sound design

Weet je nog niet of je Docent sound design wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent sound design of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent sound design

Met wie werkt een Docent sound design samen? 

Het netwerk van de docent sound design bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en eventueel de ouders van leerlingen op ouderavonden.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen
Docent sound design


Organisaties waar een Docent sound design werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent sound design meestal werkt.

Waar werkt een Docent sound design?

De docent sound design werkt op een school op een MBO of HBO opleiding of geeft freelance workshops.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent sound design

Waar kun je het beste werken als Docent sound design? Hieronder vind je de best door de Docent sound design beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent sound design.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent sound design:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent sound design.

Welke competenties heeft een Docent sound design nodig?

Een Docent sound design heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent sound design

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent sound design passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent sound design nodig? 

De docent sound design is een gever. Hij geeft zijn visie, kennis en enthousiasme op het gebied van muziek over aan zijn leerlingen en helpt ze te ontwikkelen binnen hun vakgebied. Hij geeft ze waar nodig individuele tips en adviezen en staat altijd voor de leerlingen klaar.

Daarnaast is de docent sound design een levensgenieter. Hij geeft les in het vak waar hij van houdt, namelijk muziek maken, en vind het geweldig dat hij zijn kennis aan leerlingen over mag geven en ze helpt ontwikkelen binnen hun vakgebied.

Bekijk de persoonstypen voor Docent sound design


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Docent sound design

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent sound design

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent sound design

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent sound design

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent sound design dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent sound design belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent sound design. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent sound design iets voor je?

Zou je graag Docent sound design willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent sound design bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent sound design

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar