Docent statistiek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent statistiek? Lees de functieomschrijving.

De docent statistiek geeft les in het vak statistiek.

De docent statistiek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent statistiek is zijn kennis en visie op het gebied van het vak statistiek overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les in onderwerpen als grafieken en tabellen, meetniveaus, indexcijfers, rekenvaardigheden en denkvaardigheden.

De docent statistiek ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent statistiek de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent statistiek heeft verstand van het vak statistiek en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent statistiek projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent statistiek ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Wil je werken als Docent statistiek?

Werk je al als Docent statistiek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent statistiek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent statistiek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent statistiek in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent statistiek

Wat verdient een Docent statistiek?

Het salaris van de docent statistiek die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent statistiek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent statistiek

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent statistiek

Hoe goed is de toekomst voor de Docent statistiek? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent statistiek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent statistiek de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent statistiek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent statistiek worden: Opleidingen tot Docent statistiek

Hoe word je een Docent statistiek? 

De docent statistiek heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'', ''Wiskunde en Statistiek'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent statistiek

R Geo-Spatial
Het softwarepakket R, ontworpen door Ross Ihaka en Robert Gentleman, is speciaal ontwikkeld voor statistiek en data-analyse. Het is een gebruiksklare versie van de programmeertaal S. Het grote voordee Het …
R Programmeren
Het softwarepakket R, ontworpen door Ross Ihaka en Robert Gentleman, is speciaal ontwikkeld voor statistiek en data-analyse. Het is een gebruiksklare versie van de programmeertaal S. Het grote voordee De …
Basiskennis Calculatie (BKC)
Opleiding Basiskennis Calculatie (BKC) Werk je graag binnen een administratieve, financiële of commerciële omgeving? Houd je van rekenen en wil je leren hoe je calculaties maakt voor in- of verkoop? …
R Programmeren (Last Minute)
Het softwarepakket R, ontworpen door Ross Ihaka en Robert Gentleman, is speciaal ontwikkeld voor statistiek en data-analyse. Het is een gebruiksklare versie van de programmeertaal S. Het grote voordee De …
Meer opleidingen Docent statistiek

Weet je nog niet of je Docent statistiek wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent statistiek of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent statistiek

Met wie werkt een Docent statistiek samen? 

Het netwerk van de docent statistiek bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent statistiek


Organisaties waar een Docent statistiek werkzaam is

Waar werkt een Docent statistiek meestal? 

De docent statistiek geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Docent statistiek

Waar kun je het beste werken als Docent statistiek? Hieronder vindt je de best door de Docent statistiek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent statistiek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent statistiek:

Welke competenties heeft een een Docent statistiek nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent statistiek

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent statistiek nodig? 

De docent statistiek is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent statistiek ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak statistiek over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent statistiek


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent statistiek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent statistiek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent statistiek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent statistiek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent statistiek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent statistiek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent statistiek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent statistiek iets voor je?

Zou je graag Docent statistiek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent statistiek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent statistiek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar