Docent verloskunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent verloskunde? Lees de functieomschrijving.

De docent verloskunde geeft les in het vak verloskunde.

De docent verloskunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting verloskunde. Zijn voornaamste taak is zijn leerlingen/studenten opleiden tot en voorbereiden op een beroep als verloskundige (of een ander soortgelijk beroep). De docent verloskunde geeft les in alle facetten van het vak verloskunde. Zo kan hij onder andere lesgeven in vakken als verloskunde, anatomie, verloskundige vaardigheden, gynaecologie en kindergeneeskunde en legt hij in lessen de nadruk op onderwerpen als de begeleiding bij zwangerschappen, begeleiding van vrouwen die in het kraambed liggen en bevallingen.

De docent verloskunde maakt over het algemeen gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, praktijkopdrachten, huiswerk, toetsen, tentamens en projecten die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. Na aanleiding van de resultaten van het ingeleverd werk en werk tijdens de lessen let de docent verloskunde nauwgezet op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en spreekt ze waar nodig op hun ontwikkeling aan om verbeterpunten te geven, te kijken naar wat beter kan of ze te complimenteren met hun goede werk.

De docent verloskunde heeft verstand van het vak verloskunde (en omliggende vakken) en weet zijn kennis op een interessante, educatieve en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten uit te leggen. Daarnaast durft de docent verloskunde ook streng op te treden wanneer een leerling/student de orde in de les verstoord om de orde weer te herstellen en de orde te bewaken. Omdat het vak van verloskundige een zeer verantwoordelijk vak is moet de docent verloskunde zijn leerlingen/studenten hier ook op wijzen en zelf ook verantwoordelijk te werk gaan.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent verloskunde ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de opleiding, de school en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken. Ook zal de docent verloskunde aanwezig zijn tijdens ouderavonden om met de ouders van de leerlingen/studenten de studievoortgang van hun kinderen te bespreken.

Wil je werken als Docent verloskunde?

Werk je al als Docent verloskunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent verloskunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent verloskunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent verloskunde in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent verloskunde

Wat verdient een Docent verloskunde?

De docent verloskunde verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkt en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent verloskunde

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent verloskunde

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent verloskunde

Hoe goed is de toekomst voor de Docent verloskunde? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent verloskunde is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent verloskunde zich ook in andere gezondheidsvakken specialiseren en ook les gaan geven in bijvoorbeeld Gezondheidszorg of Verpleegkunde.

Ook kan de docent verloskunde naast zijn werkzaamheden als docent verloskunde een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent verloskunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent verloskunde worden: Opleidingen tot Docent verloskunde

Hoe word je een Docent verloskunde? 

De docent verloskunde heeft een HBO studie ''Verloskunde'' gevolgd en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les in het vak verloskunde gaan geven.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent verloskunde

Meer opleidingen Docent verloskunde

Weet je nog niet of je Docent verloskunde wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent verloskunde of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent verloskunde

Met wie werkt een Docent verloskunde samen? 

Het netwerk van de docent verloskunde bestaat uit de directeur van de school, leerlingen/studenten, zijn collega's, mensen uit het vak die op school komen spreken en ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.


 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent verloskunde


Organisaties waar een Docent verloskunde werkzaam is

Waar werkt een Docent verloskunde meestal? 

De docent verloskunde werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Docent verloskunde

Waar kun je het beste werken als Docent verloskunde? Hieronder vindt je de best door de Docent verloskunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent verloskunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent verloskunde:

Welke competenties heeft een een Docent verloskunde nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent verloskunde

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent verloskunde nodig? 

De docent verloskunde is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van verloskunde over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Daarnaast is de docent verloskunde ook een waarnemer. Hij let goed op de leerlingen/studenten, zorgt ervoor dat ze verantwoordelijk werken en houdt hun studievoortgang nauwgezet in de gaten om ze optimaal te kunnen begeleiden naar hun laatste studiejaar en hun eindproject of examen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent verloskunde


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent verloskunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent verloskunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent verloskunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent verloskunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent verloskunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent verloskunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent verloskunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent verloskunde iets voor je?

Zou je graag Docent verloskunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent verloskunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent verloskunde

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar