Docent verpleegkunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent verpleegkunde? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent verpleegkunde. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent verpleegkunde wordt.

 

Wat is een Docent verpleegkunde?

De docent verpleegkunde geeft les in het vak verpleegkunde.

De docent verpleegkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting verpleegkunde of een andere soortgelijke opleiding. De docent verpleegkunde geeft les in alle facetten van het vak verpleegkunde. Zo kan hij onder andere les geven in en over verpleegkundige handelingen, verpleegkunde, sociale vaardigheden, gezondheidszorg en psychosociale zorg, het schrijven van verpleegplannen, het ontwerpen van zorgprogramma's en verpleegtechnische vaardigheden. De belangrijkste taak van de docent verpleegkunde is zijn leerlingen/studenten opleiden tot en voorbereiden op een beroep binnen de gezondheidszorg als verpleegkundige.

De docent verpleegkunde ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. De docent verpleegkunde geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk, praktijkopdrachten en projecten en bekijkt deze, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Naar aanleiding van al deze opdrachten kan de docent verpleegkunde per leerling/student nauwkeurig zien hoe het gaat met zijn of haar studievoortgang en ontwikkeling en kan hij waar nodig de leerlingen/studenten op hun studievoortgang aanspreken en kijken wat er (eventueel) moet veranderen om de studievoortgang beter te krijgen.

De docent verpleegkunde heeft verstand van het vak verpleegkunde en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te herstellen of bewaken.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent verpleegkunde ook aanwezig bij ouderavonden (om met ouders van leerlingen/studenten over de voortgang van hun kind te spreken en te kijken wat eventueel anders moet), vergaderingen met collega's (om de school en opleiding te bespreken en te kijken naar verbeterpunten en te praten over de leerlingen/studenten) en gaat hij eventueel op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Wil je werken als Docent verpleegkunde?

Werk je al als Docent verpleegkunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent verpleegkunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent verpleegkunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent verpleegkunde in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Mensen uit het vak en stagebegeleiders
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen
 • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent verpleegkunde

Wat verdient een Docent verpleegkunde?

De docent verpleegkunde verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent verpleegkunde

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent verpleegkunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent verpleegkunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent verpleegkunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Docent verpleegkunde vacatures

Docent Verpleegkunde
Randstad
Docent verpleegkunde, , Anatomie, katheteriseren, injecteren, puncteren, zorgprogramma’s ontwerpen en verpleegplannen schrijven. Termen die voor jou bekend terrein zijn als docent Verpleegkundige/ docent Zorg & Welzijn!, , Voor verschillende MBO-scholen …
Docent Verpleegkunde
ROC A12
ROC A12 zoekt een Docent Verpleegkunde te Velp MBO geplaatst op 28-05-2020 Het Astrum College is op zoek naar een Docent Verpleegkunde / Docent Zorg Voor ons team Zorg & …
Docent Verpleegkunde
Randstad
Docent verpleegkunde Anatomie, katheteriseren, injecteren, puncteren, zorgprogramma’s ontwerpen en verpleegplannen schrijven. Termen die voor jou bekend terrein zijn als docent Verpleegkundige/ docent Zorg & Welzijn! Voor verschillende MBO-scholen in de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent verpleegkunde

Wat is de toekomst van Docent verpleegkunde?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent verpleegkunde is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende verpleegkunde opleidingen en daarnaast kan de docent verpleegkunde na (eventueel zich gespecialiseerd te hebben) ook lesgeven op andere opleidingen binnen de sector gezondheidszorg.

Naast zijn werk als docent verpleegkunde kan de docent verpleegkunde ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent verpleegkunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent verpleegkunde worden: Opleidingen tot Docent verpleegkunde

Wil je docent verpleegkunde worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent verpleegkunde? 

De docent verpleegkunde heeft een opleiding ''Leraar 2de graad gezondheidszorg en welzijn'' gevolgd. Deze opleiding is HBO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent verpleegkunde

Er zijn geen opleidingen Docent verpleegkunde aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent verpleegkunde in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Netwerk Docent verpleegkunde

Met wie werkt een Docent verpleegkunde samen? 

Het netwerk van de docent verpleegkunde bestaat uit zijn leerlingen/studenten, mensen uit het vak die op school komen spreken, de directeur van de school, ouders van leerlingen, zijn collega's en eventueel ook uit stage begeleiders van de stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen.


 • Leerlingen/studenten
 • Mensen uit het vak en stagebegeleiders
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen
 • Collega's
Docent verpleegkunde


Organisaties waar een Docent verpleegkunde werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent verpleegkunde meestal werkt.

Waar werkt een Docent verpleegkunde?

De docent verpleegkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Docent verpleegkunde

Waar kun je het beste werken als Docent verpleegkunde? Hieronder vind je de best door de Docent verpleegkunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent verpleegkunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent verpleegkunde:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent verpleegkunde.

Welke competenties heeft een Docent verpleegkunde nodig?

Een Docent verpleegkunde heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent verpleegkunde

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent verpleegkunde passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent verpleegkunde nodig? 

De docent verpleegkunde is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het vak verpleegkunde over op zijn leerlingen/studenten en geeft/biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent verpleegkunde een waarnemer. Hij let goed op de leerlingen/studenten tijdens praktijkopdrachten en tijdens het stagebezoek en let daarnaast ook goed op hun studievoortgang om de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te kunnen voorbereiden op het examenjaar of afstudeerproject.

Bekijk de persoonstypen voor Docent verpleegkunde


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent verpleegkunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent verpleegkunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent verpleegkunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent verpleegkunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent verpleegkunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent verpleegkunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent verpleegkunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent verpleegkunde iets voor je?

Zou je graag Docent verpleegkunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent verpleegkunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent verpleegkunde

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar