Docent verzekeringsleer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent verzekeringsleer? Lees de functieomschrijving.

De docent verzekeringsleer geeft les in het vak verzekeringsleer.

De docent verzekeringsleer geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, fiscale economie, financial services management of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent verzekeringsleer is zijn kennis en visie op het gebied van het vak verzekeringsleer overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij leert zijn leerlingen/studenten onder andere kennis en inzicht verkrijgen in de grondbeginselen van de verzekeringsovereenkomst, aansprakelijkheidsrecht, aansprakelijkheidsverzekering en risicoanalyse.

De docent verzekeringsleer ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent verzekeringsleer de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent verzekeringsleer heeft verstand van het vak verzekeringsleer en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent verzekeringsleer projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent verzekeringsleer ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Wil je werken als Docent verzekeringsleer?

Werk je al als Docent verzekeringsleer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent verzekeringsleer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent verzekeringsleer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent verzekeringsleer in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent verzekeringsleer

Wat verdient een Docent verzekeringsleer?

Het salaris van de docent verzekeringsleer die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent verzekeringsleer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent verzekeringsleer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent verzekeringsleer

Hoe goed is de toekomst voor de Docent verzekeringsleer? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent verzekeringsleer is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent verzekeringsleer de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent verzekeringsleer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent verzekeringsleer worden: Opleidingen tot Docent verzekeringsleer

Hoe word je een Docent verzekeringsleer? 

De docent verzekeringsleer heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent verzekeringsleer

Meer opleidingen Docent verzekeringsleer

Weet je nog niet of je Docent verzekeringsleer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent verzekeringsleer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent verzekeringsleer

Met wie werkt een Docent verzekeringsleer samen? 

Het netwerk van de docent verzekeringsleer bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent verzekeringsleer


Organisaties waar een Docent verzekeringsleer werkzaam is

Waar werkt een Docent verzekeringsleer meestal? 

De docent verzekeringsleer geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Docent verzekeringsleer

Waar kun je het beste werken als Docent verzekeringsleer? Hieronder vindt je de best door de Docent verzekeringsleer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent verzekeringsleer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent verzekeringsleer:

Welke competenties heeft een een Docent verzekeringsleer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent verzekeringsleer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent verzekeringsleer nodig? 

De docent verzekeringsleer is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent verzekeringsleer ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak verzekeringsleer over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent verzekeringsleer


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent verzekeringsleer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent verzekeringsleer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent verzekeringsleer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent verzekeringsleer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent verzekeringsleer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent verzekeringsleer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent verzekeringsleer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent verzekeringsleer iets voor je?

Zou je graag Docent verzekeringsleer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent verzekeringsleer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent verzekeringsleer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar