Docent waterbouwkunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent waterbouwkunde? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent waterbouwkunde. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent waterbouwkunde wordt.

Wat is een Docent waterbouwkunde?

De docent waterbouwkunde geeft les in het vak waterbouwkunde.

De docent waterbouwkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting waterbouwkunde, civiele techniek, watermanagement kustwaterbouwkunde of een andere soortgelijke opleiding. De docent waterbouwkunde geeft zowel theorie als praktijklessen in alle facetten rondom het vak waterbouwkunde. Zo geeft hij zijn leerlingen/studenten onder andere les over waterbouwkunde, materialen en technieken voor waterbouwkunde onderwerpen, vloeistofmechanica, geotechniek, waterbeheer en ontwerp en uitvoeringsaspecten van waterbouwkundige constructies. De voornaamste taak van de docent waterbouwkunde is zijn leerlingen/studenten opleidingen en voorbereiden op een beroep binnen de sector civiele techniek, verkeer en mobiliteit of watermanagement.

De docent waterbouwkunde ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten theorie en praktijkopdrachten, toetsen, tentamens, projecten en huiswerk en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van alle opdrachten die zijn leerlingen/studenten gemaakt hebben kijkt de docent waterbouwkunde naar de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig extra tips of individuele begeleiding. Ook begeleidt hij zijn leerlingen/studenten tijdens projecten en praktijkopdrachten.

De docent waterbouwkunde heeft verstand van het vak waterbouwkunde en weet zijn kennis en visie op een leuke, inspirerende, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt en let hij op de veiligheid van zijn leerlingen/studenten wanneer zij bezig gaan met gereedschappen en materialen tijdens projecten en praktijkopdrachten.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent waterbouwkunde ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de opleiding en school te bespreken en te kijken naar verbeterpunten en ontwikkelingen, is hij aanwezig tijdens ouderavonden om de voortgang van de leerlingen/studenten met hun ouders te bespreken en gaat hij eventueel op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Wil je werken als Docent waterbouwkunde?

Werk je al als Docent waterbouwkunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent waterbouwkunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent waterbouwkunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent waterbouwkunde in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Mensen uit het vak of stagebegeleiders

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent waterbouwkunde

Wat verdient een Docent waterbouwkunde?

De docent waterbouwkunde verdient tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent waterbouwkunde

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent waterbouwkunde

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent waterbouwkunde

Wat is de toekomst van Docent waterbouwkunde?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent waterbouwkunde is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende opleidingen. Daarnaast kan de docent waterbouwkunde zich specialiseren en daarna ook les in het vak ''civiele techniek'' of ''watermanagement'' gaan geven of een andere rol in het onderwijs op zich nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent waterbouwkunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent waterbouwkunde worden: Opleidingen tot Docent waterbouwkunde

Wil je docent waterbouwkunde worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent waterbouwkunde? 

De docent waterbouwkunde heeft een opleiding ''Civiele Techniek'' richting waterbouwkunde of watermanagement gevolgd en is (eventueel na jaren praktijkervaring en ervaring met de verschillende materialen en gereedschappen) daarna les gaan geven.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent waterbouwkunde

Meer opleidingen Docent waterbouwkunde

Weet je nog niet of je Docent waterbouwkunde wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent waterbouwkunde of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent waterbouwkunde

Met wie werkt een Docent waterbouwkunde samen? 

Het netwerk van de docent waterbouwkunde bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en eventueel mensen uit het vak die op school komen spreken en stagebegeleiders wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Mensen uit het vak of stagebegeleiders
Docent waterbouwkunde


Organisaties waar een Docent waterbouwkunde werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent waterbouwkunde meestal werkt.

Waar werkt een Docent waterbouwkunde?

De docent waterbouwkunde werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent waterbouwkunde

Waar kun je het beste werken als Docent waterbouwkunde? Hieronder vind je de best door de Docent waterbouwkunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent waterbouwkunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent waterbouwkunde:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent waterbouwkunde.

Welke competenties heeft een Docent waterbouwkunde nodig?

Een Docent waterbouwkunde heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent waterbouwkunde

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent waterbouwkunde passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent waterbouwkunde nodig? 

De docent waterbouwkunde is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van waterbouwkunde over op leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding. Ook is de docent waterbouwkunde een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en let goed op als ze bezig zijn met projecten en praktijkopdrachten om hun veiligheid in de gaten te houden.

Bekijk de persoonstypen voor Docent waterbouwkunde


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent waterbouwkunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent waterbouwkunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent waterbouwkunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent waterbouwkunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent waterbouwkunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent waterbouwkunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent waterbouwkunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent waterbouwkunde iets voor je?

Zou je graag Docent waterbouwkunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent waterbouwkunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent waterbouwkunde

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar