Docent ziekteleer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent ziekteleer? Lees de functieomschrijving.

De docent ziekteleer geeft les in het vak ziekteleer.

De docent ziekteleer geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting ziekteleer of een andere soortgelijke opleiding. De docent ziekteleer geeft les in alle facetten van het vak ziekteleer. In dit vak wordt ingegaan op een aantal aspecten van de (menselijke) pathologie en genetica (de erfelijkheidsleer).

De docent ziekteleer ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. De docent ziekteleer geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk, praktijkopdrachten en projecten en bekijkt deze, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Naar aanleiding van al deze opdrachten kan de docent ziekteleer per leerling/student nauwkeurig zien hoe het gaat met zijn of haar studievoortgang en ontwikkeling en kan hij waar nodig de leerlingen/studenten op hun studievoortgang aanspreken en kijken wat er (eventueel) moet veranderen om de studievoortgang beter te krijgen.

De docent ziekteleer heeft verstand van het vak ziekteleer en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te herstellen of bewaken.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent ziekteleer ook aanwezig bij ouderavonden (om met ouders van leerlingen/studenten over de voortgang van hun kind te spreken en te kijken wat eventueel anders moet), vergaderingen met collega's (om de school en opleiding te bespreken en te kijken naar verbeterpunten en te praten over de leerlingen/studenten) en gaat hij eventueel op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Wil je werken als Docent ziekteleer?

Werk je al als Docent ziekteleer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent ziekteleer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent ziekteleer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent ziekteleer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Mensen uit het vak en stagebegeleiders
 • Directeur van de school
 • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent ziekteleer

Wat verdient een Docent ziekteleer?

De docent ziekteleer verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent ziekteleer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent ziekteleer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent ziekteleer

Hoe goed is de toekomst voor de Docent ziekteleer? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent ziekteleer is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende ziekteleer opleidingen en daarnaast kan de docent ziekteleer na (eventueel zich gespecialiseerd te hebben) ook lesgeven op andere opleidingen binnen de sector gezondheidszorg.

Naast zijn werk als docent ziekteleer kan de docent ziekteleer ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent ziekteleer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent ziekteleer worden: Opleidingen tot Docent ziekteleer

Hoe word je een Docent ziekteleer? 

De docent ziekteleer heeft een opleiding ''Leraar 2de graad gezondheidszorg en welzijn'' (HBO, vierjarig) of ''Ziekteleer'' (HBO, vierjarig) gevolgd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent ziekteleer

Meer opleidingen Docent ziekteleer

Weet je nog niet of je Docent ziekteleer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent ziekteleer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent ziekteleer

Met wie werkt een Docent ziekteleer samen? 

Het netwerk van de docent ziekteleer bestaat uit zijn leerlingen/studenten, mensen uit het vak die op school komen spreken, de directeur van de school,  zijn collega's en eventueel ook uit stage begeleiders van de stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen.


 • Leerlingen/studenten
 • Mensen uit het vak en stagebegeleiders
 • Directeur van de school
 • Collega's
Docent ziekteleer


Organisaties waar een Docent ziekteleer werkzaam is

Waar werkt een Docent ziekteleer meestal? 

De docent ziekteleer geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent ziekteleer

Waar kun je het beste werken als Docent ziekteleer? Hieronder vindt je de best door de Docent ziekteleer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent ziekteleer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent ziekteleer:

Welke competenties heeft een een Docent ziekteleer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent ziekteleer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent ziekteleer nodig? 

De docent ziekteleer is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het vak ziekteleer over op zijn leerlingen/studenten en geeft/biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent ziekteleer een waarnemer. Hij let goed op de leerlingen/studenten tijdens praktijkopdrachten en tijdens het stagebezoek en let daarnaast ook goed op hun studievoortgang om de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te kunnen voorbereiden op het examenjaar of afstudeerproject.

Bekijk de persoonstypen voor Docent ziekteleer


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent ziekteleer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent ziekteleer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent ziekteleer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent ziekteleer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent ziekteleer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent ziekteleer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent ziekteleer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent ziekteleer iets voor je?

Zou je graag Docent ziekteleer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent ziekteleer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent ziekteleer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar