Docent ziekteleer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent ziekteleer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent ziekteleer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent ziekteleer wordt.

 

Wat is een Docent ziekteleer?

De docent ziekteleer geeft les in het vak ziekteleer.

De docent ziekteleer geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting ziekteleer of een andere soortgelijke opleiding. De docent ziekteleer geeft les in alle facetten van het vak ziekteleer. In dit vak wordt ingegaan op een aantal aspecten van de (menselijke) pathologie en genetica (de erfelijkheidsleer).

De docent ziekteleer ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. De docent ziekteleer geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk, praktijkopdrachten en projecten en bekijkt deze, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Naar aanleiding van al deze opdrachten kan de docent ziekteleer per leerling/student nauwkeurig zien hoe het gaat met zijn of haar studievoortgang en ontwikkeling en kan hij waar nodig de leerlingen/studenten op hun studievoortgang aanspreken en kijken wat er (eventueel) moet veranderen om de studievoortgang beter te krijgen.

De docent ziekteleer heeft verstand van het vak ziekteleer en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te herstellen of bewaken.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent ziekteleer ook aanwezig bij ouderavonden (om met ouders van leerlingen/studenten over de voortgang van hun kind te spreken en te kijken wat eventueel anders moet), vergaderingen met collega's (om de school en opleiding te bespreken en te kijken naar verbeterpunten en te praten over de leerlingen/studenten) en gaat hij eventueel op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.Wil je werken als Docent ziekteleer?

Werk je al als Docent ziekteleer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent ziekteleer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent ziekteleer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent ziekteleer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Mensen uit het vak en stagebegeleiders
 • Directeur van de school
 • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent ziekteleer

Wat verdient een Docent ziekteleer?

De docent ziekteleer verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent ziekteleer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent ziekteleer

Er zijn geen vacatures Docent ziekteleer aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent ziekteleer in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent ziekteleer in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent ziekteleer

Wat is de toekomst van Docent ziekteleer?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent ziekteleer is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende ziekteleer opleidingen en daarnaast kan de docent ziekteleer na (eventueel zich gespecialiseerd te hebben) ook lesgeven op andere opleidingen binnen de sector gezondheidszorg.

Naast zijn werk als docent ziekteleer kan de docent ziekteleer ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent ziekteleer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent ziekteleer worden: Opleidingen tot Docent ziekteleer

Wil je Docent ziekteleer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent ziekteleer.

Hoe word je een Docent ziekteleer? 

De docent ziekteleer heeft een opleiding ''Leraar 2de graad gezondheidszorg en welzijn'' (HBO, vierjarig) of ''Ziekteleer'' (HBO, vierjarig) gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent ziekteleer

Er zijn geen opleidingen Docent ziekteleer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent ziekteleer in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Docent ziekteleer

Als je Docent ziekteleer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent ziekteleer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent ziekteleer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent ziekteleer?

Competenties en Vaardigheden Docent ziekteleer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent ziekteleer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent ziekteleer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent ziekteleer

Trainingen & cursussen Coachen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent ziekteleer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent ziekteleer. Als Docent ziekteleer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent ziekteleer:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent ziekteleer

Vakkennis voor een Docent ziekteleer

Het is voor een Docent ziekteleer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent ziekteleer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent ziekteleer


Werkervaring Docent ziekteleer

Het is voor een startend Docent ziekteleer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent ziekteleer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent gezondheidszorg en welzijn .

Iets anders leren?

Is Docent ziekteleer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent ziekteleer

Met wie werkt een Docent ziekteleer samen? 

Het netwerk van de docent ziekteleer bestaat uit zijn leerlingen/studenten, mensen uit het vak die op school komen spreken, de directeur van de school,  zijn collega's en eventueel ook uit stage begeleiders van de stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen.


 • Leerlingen/studenten
 • Mensen uit het vak en stagebegeleiders
 • Directeur van de school
 • Collega's
Docent ziekteleer


Organisaties waar een Docent ziekteleer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent ziekteleer meestal werkt.

Waar werkt een Docent ziekteleer?

De docent ziekteleer geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent ziekteleer

Waar kun je het beste werken als Docent ziekteleer? Hieronder vind je de best door de Docent ziekteleer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent ziekteleer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent ziekteleer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent ziekteleer.

Welke competenties heeft een Docent ziekteleer nodig?

Een Docent ziekteleer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent ziekteleer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent ziekteleer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent ziekteleer nodig? 

De docent ziekteleer is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het vak ziekteleer over op zijn leerlingen/studenten en geeft/biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent ziekteleer een waarnemer. Hij let goed op de leerlingen/studenten tijdens praktijkopdrachten en tijdens het stagebezoek en let daarnaast ook goed op hun studievoortgang om de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te kunnen voorbereiden op het examenjaar of afstudeerproject.

Bekijk de persoonstypen voor Docent ziekteleer


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent ziekteleer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent ziekteleer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent ziekteleer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent ziekteleer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent ziekteleer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent ziekteleer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent ziekteleer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent ziekteleer iets voor je?

Zou je graag Docent ziekteleer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent ziekteleer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent ziekteleer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar