Docent Zweeds Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent Zweeds? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent zweeds. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent zweeds wordt.

 

Wat is een Docent Zweeds?

De docent Zweeds geeft les in het vak Zweeds.

De docent Zweeds geeft les op het volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Zweeds freelance cursussen/workshops/lessen Zweeds geven. De docent Zweeds geeft les in alle facetten van het vak Zweeds. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze in het Zweeds kunnen communiceren, leert ze in het Zweeds schrijven, leert ze Zweeds lezen en leert ze de verschillende taalvormen en taalregels die in het Zweeds van pas zijn. De docent Zweeds ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten mondelinge en schriftelijke opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les kan de docent Zweeds de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan begeleiden. Indien nodig kan hij ze dan ook individuele begeleiding of extra tips, opdrachten en adviezen bieden.

De docent Zweeds heeft zelf veel verstand van de Zweedse taal, kan vloeiend Zweeds spreken en kan de taal zelf goed lezen en schrijven. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak Zweeds op een rustige, interessante en educatieve manier aan zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij is goed verstaanbaar, heeft een rustig spreektempo en weet zijn leerlingen zowel individueel als groepsgericht goede begeleiding te geven. Ook durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en om de leerlingen/studenten zo goed mogelijk te motiveren en begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent Zweeds ook aanwezig bij vergaderingen om met zijn collega's de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.Wil je werken als Docent Zweeds?

Werk je al als Docent Zweeds en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent Zweeds worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent Zweeds, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent Zweeds in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen/studenten
  • Directeur van de school
  • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent Zweeds

Wat verdient een Docent Zweeds?

De docent Zweeds die werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand. De docent Zweeds die alleen freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Salarisschaal Docent Zweeds

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent Zweeds

Er zijn geen vacatures Docent Zweeds aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent Zweeds in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent Zweeds in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent Zweeds

Wat is de toekomst van Docent Zweeds?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent Zweeds is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid al moet de docent Zweeds wel op zoek gaan naar een school waar het vak wordt gegeven en een relevant diploma hebben behaald. Daarnaast kan de docent Zweeds de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook freelance cursussen/lessen/workshops Zweeds te gaan geven of, naast zijn rol als docent, ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich te nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent Zweeds

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent Zweeds worden: Opleidingen tot Docent Zweeds

Wil je Docent Zweeds worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent Zweeds.

Hoe word je een Docent Zweeds? 

De docent Zweeds heeft de WO opleiding Scandinavische Talen en Culturen gevolgd en is eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les gaan geven in het vak Zweeds.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Docent Zweeds

Individuele Taaltraining Zweeds - Berlitz Live Online
BVC | Berlitz Virtual Classroom: overal in Nederland, én daarbuiten - altijd! Vanuit huis, kantoor of een hotelkamer in het buitenland: op elk gewenst tijdstip! Alles wat je nodig hebt …
Individuele Taaltraining Zweeds - Berlitz Live Online

Omscholen of doorgroeien tot Docent Zweeds

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Docent Zweeds wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent Zweeds zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent Zweeds

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent Zweeds?

Competenties en Vaardigheden Docent Zweeds

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent Zweeds nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent Zweeds nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent Zweeds

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent Zweeds

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent Zweeds. Als Docent Zweeds wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent Zweeds:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent Zweeds

Vakkennis voor een Docent Zweeds

Het is voor een Docent Zweeds ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent Zweeds zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent Zweeds


Werkervaring Docent Zweeds

Het is voor een startend Docent Zweeds die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent Zweeds is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent Deens, Docent Fins, Docent Hongaars .

Iets anders leren?

Is Docent Zweeds het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent Zweeds

Met wie werkt een Docent Zweeds samen? 

Het netwerk van de docent Zweeds bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school en zijn collega's.


  • Leerlingen/studenten
  • Directeur van de school
  • Collega's
Docent Zweeds


Organisaties waar een Docent Zweeds werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent Zweeds meestal werkt.

Waar werkt een Docent Zweeds?

De docent Zweeds werkt op een school en geeft les aan klassen op het volwassenenonderwijs of aan MBO of HBO klassen. Ook kan de docent Zweeds freelance cursussen/lessen/workshops Zweeds geven.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent Zweeds

Waar kun je het beste werken als Docent Zweeds? Hieronder vind je de best door de Docent Zweeds beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent Zweeds.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent Zweeds:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent Zweeds.

Welke competenties heeft een Docent Zweeds nodig?

Een Docent Zweeds heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent Zweeds

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent Zweeds passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent Zweeds nodig? 

De docent Zweeds is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden. Ook is de docent Zweeds een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Zweeds over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding, tips en adviezen. 

Bekijk de persoonstypen voor Docent Zweeds


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent Zweeds

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent Zweeds

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent Zweeds

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent Zweeds

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent Zweeds dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent Zweeds belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent Zweeds. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent Zweeds iets voor je?

Zou je graag Docent Zweeds willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent Zweeds bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent Zweeds

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar