Drogist worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Drogist worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Hoe kan je Drogist worden? Er zijn over het algemeen een aantal verschillende manieren om een beroep te leren. Je kunt de inhoud van een beroep leren via het regulier beroepsonderwijs, maar ook via gerichte cursussen en trainingen. Je kunt een nieuw beroep vaak ook deels on-the-job, oftewel in de praktijk leren. Je kunt vaak ook via zelfstudie, of via speciale omscholing jouw nieuwe beroep leren.

De eerste stap is om je in het beroep te verdiepen. Wat ga je doen als Drogist? Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om je werk als Drogist goed te kunnen uitvoeren? Hoe ziet je werkdag eruit? Wat ga je verdienen als Drogist?

Al deze informatie bieden wij jou hier, zodat jij kunt bepalen of je inderdaad Drogist wilt worden. Zo ja, dan vind je hier de opleidingen en omscholingen tot Drogist.

Alles over hoe je Drogist kunt worden


Omscholen met baangarantie en salaris

Voor beroepen met goede baankansen
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Hoe word je Drogist?

Veelal wordt van een Drogist MBO werk- en denkniveau verwacht. Een mogelijkheid is een MBO opleiding in de richting van de detailhandel. Daarnaast vragen ze een specifieke Vakopleiding Drogist. Deze vakopleidingen zijn op verschillende scholen te volgen en soms ook kun je vast aan de slag en vanuit het bedrijf waar je komt te werken de opleiding volgen.

Voor het bereiken van de verschillende salarisschalen en bijbehorende functiegroepen zijn verschillende diploma's nodig. De Vakopleiding Drogist leidt op tot de hoogste categorie. Assistent Drogist staat daaronder en Verkoop in Drogisterij voor de laagste.

Welke vaardigheden heb je nodig om Drogist te worden?

Om Drogist te kunnen worden heb een aantal verschillende vaardigheden nodig. Een aantal persoonlijke vaardigheden en een aantal praktische of technische vaardigheden.

De vrijwel noodzakelijke vaardigheden voor een Drogist zijn Oog voor detail, Zorgvuldigheid en Nauwkeurigheid. Ook zijn Cijfermatigheid, Onderhandelen en Rekenvaardigheid belangrijke vaardigheden als je Drogist wilt worden. Verder zijn Vriendelijkheid, Respectvol en Dienstverlenendheid ook erg gewenste vaardigheden.

Welke competenties heb je nodig om Drogist te worden?

Als je Drogist wilt worden zal je ook een aantal competenties nodig hebben. Een competentie is een combinatie van kennis, vaardigheden, eigenschappen en ervaring.

Gewenste competenties Drogist

  • Accuratesse
  • Financieel bewustzijn
  • Klantgerichtheid
  • Leiderschap
  • Ondernemerschap

Welke eigenschappen heb je nodig om Drogist te worden?

De eigenschappen die je nodig hebt om Drogist te worden zijn Overwicht, Gedrevenheid en Zelfverzekerdheid. Andere belangrijke eigenschappen zijn Empathie, Behulpzaamheid en Vriendelijkheid.


Met welke persoonstypen kun je Drogist worden?

Er zijn een aantal persoonstypen die passen bij het beroep Drogist. Dit zijn geen zwart/wit vereisten, maar vaak is het wel zo dat een bepaald persoonstype van nature een bepaald beroep beter uitoefent dan iemand met een ander persoonstype.

De persoonstypen die het meest passen bij het beroep Drogist zijn de Baas en de Gever.

Wanneer je als Drogist daadwerkelijk leiding gaat geven aan een filiaal of bedrijf dan moet je over voldoende leidinggevende capaciteiten beschikken. Mensen moeten je willen volgen en van nature naar je willen luisteren door je zelfverzekerde instelling. Daarnaast kunnen deze eigenschappen je ook helpen in het bieden van enig overwicht op klanten zodat ze je expertise en dus je advies minder snel in twijfel zullen trekken. Het is met geneesmiddelen tenslotte wel van belang dat adviezen en voorschriften worden opgevolgd (Baas).

Omdat je als Drogist een beroep hebt waarin je veel naar anderen luistert en hulp biedt is het belangrijk dat je zorgzaam en betrokken bent, je in kunt leven in de mensen en ze op basis daarvan en van je vakkennis van passend advies voorzien (Gever).

Opleiding Drogist

Er zijn een aantal verschillende opleidingsvormen waarmee je Drogist kunt worden. Er zijn opleidingen die je vanaf het begin opleiden tot Drogist. Je vindt opleidingen met baangarantie, of andere manieren voor omscholing tot Drogist. Maar ook cursussen en trainingen voor de Drogist.

Top 5 opleidingen Drogist

Opleiding Drogist
Ontdek de cursus ‘Opleiding Drogist' van Studdy! Studdy is dé leukste en grootste online leeromgeving van Nederland. Met de aanschaf van deze cursus krijg jij 1 jaar lang toegang tot …
Opleiding Drogist
Opleiding Assistent-Drogist
Ontdek de cursus ‘Opleiding Assistent-Drogist' van Studdy! Studdy is dé leukste en grootste online leeromgeving van Nederland. Met de aanschaf van deze cursus krijg jij 1 jaar lang toegang tot …
Opleiding Assistent-Drogist
Opleiding Drogist - Complete examenvoorbereiding voor drogisten
Ben je van plan om je voor te bereiden op het officiële Vakdiploma Drogist? Of heb je die al, en wil je precies weten wat er volgens de nieuwst regelgeving …
Opleiding Drogist - Complete examenvoorbereiding voor drogisten
Opleiding Assistent-Drogist - Complete examenvoorbereiding voor assistent-drogisten
Ben je van plan om je voor te bereiden op het officiële Vakdiploma Assistent-Drogist? Of heb je dit diploma al, en wil je precies weten wat er volgens de nieuwste …
Opleiding Assistent-Drogist - Complete examenvoorbereiding voor assistent-drogisten
Homeopathie - Totaaloverzicht van de achtergronden en productkennis met het oog op gezond leven
Homeopathie omvat meer dan die paar middeltjes die bij de drogist verkrijgbaar zijn, het is een manier van leven, met een duidelijke visie op gezondheid en ziekte. In onze zwaar …
Homeopathie - Totaaloverzicht van de achtergronden en productkennis met het oog op gezond leven

Omscholen tot Drogist

Hoe kan je omscholen tot Drogist? Waar moet je aan denken? Welke vormen van omscholing tot Drogist zijn er? Alles wat je wilt weten vind je hier:

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Drogist

Welke basisvaardigheden heb je nodig voor omscholing tot Drogist?

Je hoeft natuurlijk nog niet alle beroepsspecifieke skills te hebben voordat je begint met jouw omscholing tot Drogist. Er zijn wel een aantal basisvaardigheden die je nodig hebt, zoals meestal Nederlandse taalkennis, of rekenvaardigheid.

Er zijn vaak ook branche overdraagbare vaardigheden die jouw kans op omscholing verhogen. Denk hierbij over het algemeen aan computer vaardigheden, of communicatie vaardigheden.

Welke motivatie heb je nodig voor omscholing tot Drogist?

Als je wilt omscholen tot Drogist is jouw motivatie een van de belangrijkste selectiecriteria van zowel de opleider als jouw mogelijke nieuwe werkgever. Je hebt namelijk nog geen werkervaring dus jouw werkgever zal wel goed overtuigd moeten zijn voordat hij/zij in jouw omscholing investeert.

Wanneer jouw motivatie erg hoog is, is de kans dat je het vak snel leert en jouw werk goed uitvoert erg groot. Daarom is motivatie überhaupt een groot selectiecriterium voor alle werkgevers.

Salaris Drogist

Wat verdient een Drogist? Het salaris van een Drogist begint bij €1874,- bruto per maand. Een ervaren Drogist verdient tot maximaal €2379,- bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van opleiding, ervaring en inzet.

Alle opleidingen Drogist

Homeopathie

Homeopathie

Ontdek de cursus ‘Homeopathie' van Studdy! Studdy is dé leukste en grootste online leeromgeving van Nederland. Met de aanschaf van deze cursus krijg jij 1 jaar lang toegang tot de leerstof via het Studdy leerplatform. Het platform is altijd op …

  • Onderwerp opleiding Drogist
  • Lesmethode E-Learning
  • Prijs € 49,50
  • Duur 2 dagen