Econometrist Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Econometrist worden: Opleidingen tot Econometrist

Wil je Econometrist worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Econometrist, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Econometrist.

Hoe word je een Econometrist? 

Om aan de slag te kunnen als Econometrist kan het beste de WO opleiding Econometrie gevolgd worden. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet de Econometrist wel wiskunde B op de middelbare school gevolgd hebben. Binnen de opleiding Econometrie kunnen verschillende subspecialisaties gekozen worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Econometrist

Er zijn geen opleidingen Econometrist aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Econometrist in werkt

Bekijk meer opleidingen Banken

Is het verstandig om Econometrist te worden?

Voordat je aan een opleiding Econometrist begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Econometrist worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Econometrist?

Omdat er diverse organisaties zijn waar de Econometrist kan werken, is er een gunstig arbeidsmarktperspectief voor de Econometrist. Om na de opleiding aan de slag te kunnen, kan de Econometrist een traineeship volgen. Dit vergroot de kansen op de arbeidsmarkt. Ook zijn er goede doorgroeimogelijkheden voor de Econometrist, bijvoorbeeld naar een leidinggevende functie of naar een hoger salaris.

De actuele kans op werk voor een Econometrist

Het beroep Econometrist is onderdeel van de beroepsfamilie Economen. De kans op werk voor de beroepsfamilie Economen is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Econometrist

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Econometrist

Als je je wilt omscholen tot Econometrist is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Econometrist door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Econometrist zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Econometrist

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Econometrist dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Econometrist

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Econometrist

Als je Econometrist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Econometrist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Econometrist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Econometrist?

Competenties en Vaardigheden Econometrist

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Econometrist nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Econometrist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Econometrist

Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Econometrist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Econometrist. Als Econometrist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Econometrist:


zie volledige beschrijving persoonstype Econometrist

Vakkennis voor een Econometrist

Het is voor een Econometrist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Econometrist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Econometrist


Werkervaring Econometrist

Het is voor een startend Econometrist die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Econometrist is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Econometrist, maar iets anders?

Is een opleiding Econometrist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Econometrist

Als je Econometrist wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Econometrist


Weten hoe het is om als Econometrist te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Econometrist te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Econometrist te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Econometrist te worden?

Zou je graag Econometrist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Econometrist voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar