Edelsmid Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Edelsmid Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Edelsmid worden: Opleidingen tot Edelsmid

Wil je Edelsmid worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Edelsmid, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Edelsmid.

Hoe word je een Edelsmid? 

Om edelsmid te worden, moet je een opleiding tot edelsmid volgen op MBO-niveau. Daarnaast bieden veel edelsmiden ook verschillende cursussen aan voor mensen die graag meer over het vak te weten willen komen en misschien zelf ook wel edelsmid willen worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Edelsmid

Er zijn geen opleidingen Edelsmid aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Edelsmid in werkt

Bekijk meer opleidingen Architectuur & Design

Is het verstandig om Edelsmid te worden?

Voordat je aan een opleiding Edelsmid begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Edelsmid worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Edelsmid?

Er staan in Nederland niet erg veel vacatures open voor edelsmeden. Het beroep van edelsmid moet je trekken en edelsmeden hebben vaak een eigen zaak en werken vaak niet in loondienst. Aangezien je als edelsmid vaak je eigen zaak hebt, zijn de doorgroeimogelijkheden ook maar beperkt.

De actuele kans op werk voor een Edelsmid

Het beroep Edelsmid is onderdeel van de beroepsfamilie Edelsmeden. De kans op werk voor de beroepsfamilie Edelsmeden is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

6

Baankans Edelsmid

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Edelsmid

Als je je wilt omscholen tot Edelsmid is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Edelsmid door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Edelsmid zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Edelsmid

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Edelsmid dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Edelsmid

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Edelsmid

Als je Edelsmid wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Edelsmid zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Edelsmid

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Edelsmid?

Competenties en Vaardigheden Edelsmid

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Edelsmid nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Edelsmid nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Edelsmid

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Edelsmid

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Edelsmid. Als Edelsmid wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Edelsmid:


zie volledige beschrijving persoonstype Edelsmid

Vakkennis voor een Edelsmid

Het is voor een Edelsmid ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Edelsmid zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Edelsmid


Werkervaring Edelsmid

Het is voor een startend Edelsmid die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Edelsmid is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Edelsmid, maar iets anders?

Is een opleiding Edelsmid het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Edelsmid

Als je Edelsmid wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Edelsmid


Weten hoe het is om als Edelsmid te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Edelsmid te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Edelsmid te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Edelsmid te worden?

Zou je graag Edelsmid willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Edelsmid voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar