Opleidingen Elektrotechnisch Ingenieur

Zou je graag Elektrotechnisch Ingenieur willen worden? Of ben je al Elektrotechnisch Ingenieur en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Elektrotechnisch Ingenieur, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.


Opleidingen, cursussen en trainingen tot Elektrotechnisch Ingenieur

Er zijn geen opleidingen Elektrotechnisch Ingenieur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Elektrotechnisch Ingenieur in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Elektrotechnisch Ingenieur

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Elektrotechnisch Ingenieur

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Hoe word je een Elektrotechnisch Ingenieur? 

De Elektrotechnisch Ingenieur dient een WO of HBO opleiding in een Elektrotechnische richting te hebben volbracht voordat hij in functie kan treden. Als instroomeis voor de gewensde opleidingen geldt dat de gegadigde een VWO of HAVO diploma met een technisch profiel moet hebben behaald. De studies zijn Electrical Engineering (WO) en Elektrotechniek (HBO).

Afhankelijk van de gekozen opleiding aan de Technische Universiteit of Hogeschool zal de opleidingsduur variëren van drie jaar Bachelor en een jaar Master voor de Universitaire opleidingen tot vier jaar Bachelor, een jaar pre-Master en een jaar master voor HBO studenten. Het is tevens mogelijk voor de HBO student om na afronding van zijn studie direct te gaan werken in plaats van door te stromen naar een WO opleiding.

Binnen de Elektrotechniek zijn er verschillende richtingen waarin de Elektrotechnisch Ingenieur zich kan specialiseren. Doorgaans zal deze specialisatie een Master zijn. Hierbij valt te denken aan Electrical Engineering, Computer Engineering, Embedded Systems, Computer Science, Media and Knowledge, Toegepaste Wiskunde, Information Architecture, Bioinformatics, Microelectronica en Telecommunicatie.


Filter