Energieadviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Energieadviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep energieadviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je energieadviseur wordt.

 

Wat is een Energieadviseur?

De Energieadviseur leert mensen hoe zij energie kunnen besparen. Veel mensen gebruiken meer energie dan nodig is. Dit kost onnodig veel geld en is niet goed voor het milieu. Het is de taak van de Energieadviseur de mensen hier bewust van te maken en te adviseren hoe zij energie kunnen besparen.

Veel mensen gebruiken meer energie dan nodig is. Denk hierbij aan het licht aanlaten in ruimtes waar op dat moment niemand is, de televisie of computer op stand-by laten staan, de verwarming hoog hebben staan, te lang douchen en geen spaarlampen gebruiken. Doordat de Energieadviseur de mensen hierop wijst, kunnen zij dit aanpassen en zo energie besparen.

Veel mensen willen best energie besparen en hiermee ook geld besparen. Bijkomend voordeel is dat dit ook nog eens goed voor het milieu is. Mensen schakelen daarom de hulp van de Energieadviseur in. De Energieadviseur geeft hen advies. Het energieverbruik in een huishouden wordt bijgehouden op een energiemeter. Op de energierekening kan precies gezien worden hoeveel een huishouden aan energie betaalt. Hierdoor zijn veranderingen door de adviezen van de Energieadviseur ook goed te zien. De Energieadviseur bekijkt hoeveel energie een huishouden verbruikt en op welke manier energie bespaard kan worden en brengt aan de hand hiervan advies uit.

Wil je werken als Energieadviseur?

Werk je al als Energieadviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Energieadviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Energieadviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Energieadviseur in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Energieadviseur

Wat verdient een Energieadviseur?

De Energieadviseur kan voor het advies een vast bedrag vragen of een deel van de besparing. Het salaris van de Energieadviseur is afhankelijk van waar de Energieadviseur werkt. Een Energieadviseur in dienst van een organisatie heeft vaak een vast loon en een Energieadviseur die zelfstandig ondernemer is, hanteert zijn eigen tarieven en is afhankelijk van de hoeveelheid klanten.

Salarisschaal Energieadviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Energieadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Energieadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Energieadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Energieadviseur vacatures

Technisch Energie Adviseur
Breman
Wie zijn wij? Breman is een familiebedrijf met al meer dan 90 jaar bestaansrecht en is met meer dan 1.800 medewerkers verspreid over 36 bedrijven en een omzet van circa …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Energieadviseur

Wat is de toekomst van Energieadviseur?

Er is vraag naar Energieadviseurs. Doorgroeimogelijkheden zijn er door bijvoorbeeld het starten van een eigen bedrijf.

Baankans Energieadviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Energieadviseur worden: Opleidingen tot Energieadviseur

Wil je energieadviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Energieadviseur? 

Er zijn diverse (korte) opleidingen en cursussen beschikbaar om aan de slag te kunnen als Energieadviseur. De Energieadviseur leert hier alle inns en outs over energieverbruik en hoe hier op bespaard kan worden. Ook leert de Energieadviseur mensen hierin adviseren.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Energieadviseur

Er zijn geen opleidingen Energieadviseur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Energieadviseur in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Netwerk Energieadviseur

Met wie werkt een Energieadviseur samen? 

De Energieadviseur heeft veel contact met de klant. Dit kan een bedrijf zijn, maar meestal zijn het particulieren. De Energieadviseur moet hen adviseren over hun energieverbruik en hoe zij hierop kunnen besparen. De Energieadviseur die bij een organisatie werkzaam is, heeft daarnaast ook nog te maken met collega’s en een leidinggevende.


Energieadviseur


Organisaties waar een Energieadviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Energieadviseur meestal werkt.

Waar werkt een Energieadviseur?

De Energieadviseur kan voor een energiebedrijf of andere organisatie werken die mensen adviseert bij hun energiegebruik. Ook kan de Energieadviseur als zelfstandig ondernemer werken. De Energieadviseur is werkzaam in de profit sector.


Best beoordeelde werkgevers Energieadviseur

Waar kun je het beste werken als Energieadviseur? Hieronder vind je de best door de Energieadviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Energieadviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Energieadviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Energieadviseur.

Welke competenties heeft een Energieadviseur nodig?

Een Energieadviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Energieadviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Energieadviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Energieadviseur nodig? 

De Energieadviseur moet goed inzicht hebben in het energieverbruik en de mogelijkheden om energie te besparen (Waarnemer). Ook moet de Energieadviseur de mensen goed en deskundig kunnen adviseren (Gever). De Energieadviseur moet daarom beschikken over goede communicatieve vaardigheden.

Bekijk de persoonstypen voor Energieadviseur


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Energieadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Energieadviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Energieadviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Energieadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Energieadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Energieadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Energieadviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Energieadviseur iets voor je?

Zou je graag Energieadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Energieadviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Energieadviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar