Equitherapeut Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Equitherapeut? Lees de functieomschrijving.

De Equitherapeut behandelt mensen door middel van equitherapie. Equitherapie staat voor Equine Assisted Therapy, wat therapeutisch paardrijden inhoudt. Paardrijden kan meer zijn dan een recreatieve of sportieve aangelegenheid. Bij het therapeutisch paardrijden wordt het contact en bewegen met het paard gebruikt om therapeutische effecten te bereiken. Zowel fysiek als lichamelijk kan de Equitherapeut de mensen door middel van equitherapie helpen.

Paarden voelen precies aan wat er in mensen omgaat en kunnen heel goed als spiegel voor mensen dienen. Door mens en paard samen te laten werken kan de Equitherapeut de ontwikkeling van de mens bevorderen of de mens bij problemen helpen. Voor kinderen kan therapeutisch paardrijden helpen bij de opvoeding. Doelgroepen waar equitherapie veel voor wordt gebruikt zijn bijvoorbeeld autistische kinderen of kinderen die een vertraagde ontwikkeling hebben. Maar ook bijvoorbeeld volwassenen met verslavingsproblemen of depressieve stoornissen kunnen baat hebben bij equitherapie. Ook kan equitherapie toegepast worden bij bijvoorbeeld gezinstherapie of relatietherapie.

De Equitherapeut heeft een grote verantwoordelijkheid tegenover de klanten en tegenover de paarden die voor de therapie gebruikt worden. Niet elk paard is hierbij geschikt als therapiepaard. Voor de Equitherapeut is het paard de co-therapeut en helpt samen met de Equitherapeut de mensen.

Wil je werken als Equitherapeut?

Werk je al als Equitherapeut en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Equitherapeut worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Equitherapeut, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Equitherapeut in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Equitherapeut

Wat verdient een Equitherapeut?

Er is weinig bekend over het salaris van een Equitherapeut. Overige arbeidsvoorwaarden zijn er vaak niet, omdat de Equitherapeut vaak als zelfstandige werkt.

Salarisschaal Equitherapeut

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Equitherapeut

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Equitherapeut

Hoe goed is de toekomst voor de Equitherapeut? 

Equitherapie is een bepaalde vorm van therapie die geboden wordt. Er is vraag naar Equitherapeuten, maar hoe groot deze vraag precies is, is lastig in te schatten. Verdere doorgroeimogelijkheid zijn er niet echt voor de Equitherapeut, behalve het op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen het eigen vakgebied.

Baankans Equitherapeut

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Equitherapeut worden: Opleidingen tot Equitherapeut

Hoe word je een Equitherapeut? 

Om Equitherapeut te worden, moet eerst een basisopleiding op therapeutisch, psychologisch of paramedisch gebied op HBO of Universitair niveau worden gevolgd. Ook kan de eis van werkervaring binnen één van deze gebieden gesteld worden om aan de opleiding tot Equitherapeut te beginnen. Daarna kan begonnen worden aan de opleiding tot Equitherapeut SHP-E (NL). Deze opleiding duurt twee jaar en bestaat uit 600 lesuren.

Een derde van de lesuren wordt besteed aan theorie, een derde aan zelfervaring, proceservaring en evaluatie en een derde aan praktische oefeningen. De Equitherapeut moet naast de deskundige procesbegeleiding van de cliënt ook over hippische vaardigheden beschikken. Een hippisch diploma zoals Instructeur Voltige kan daarom ook als eis gesteld worden voor aan de opleiding tot Equitherapeut begonnen kan worden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Equitherapeut

Meer opleidingen Equitherapeut

Weet je nog niet of je Equitherapeut wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Equitherapeut of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Equitherapeut

Met wie werkt een Equitherapeut samen? 

De Equitherapeut komt tijdens de werkzaamheden vooral veel in contact met de cliënten en de paarden. Ook zal er onderling contact zijn met andere Equitherapeuten. Omdat het werk ook inhoudt dat de therapiepaarden verzorgd moeten worden, zal er ook contact zijn met professionals in de paarden zoals de hoefsmid en de dierenarts.


Equitherapeut


Organisaties waar een Equitherapeut werkzaam is

Waar werkt een Equitherapeut meestal? 

De Equitherapeut werkt meestal op zelfstandig basis en is daardoor niet werkzaam bij een bepaalde organisatie. Toch kan de Equitherapeut soms ook aan de slag bij een centrum die deze diensten aanbiedt.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Equitherapeut

Waar kun je het beste werken als Equitherapeut? Hieronder vindt je de best door de Equitherapeut beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Equitherapeut.

Competenties, Skills en Vaardigheden Equitherapeut:

Welke competenties heeft een een Equitherapeut nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Equitherapeut

Wat voor persoonlijkheid heb je als Equitherapeut nodig? 

De Equitherapeut moet goed met de cliënten en met de paarden kunnen omgaan. De Equitherapeut moet een goed inzicht hebben in de paarden om de cliënt zo goed mogelijk te kunnen helpen. Ook moet de Equitherapeut over goed uitdrukkingsvaardigheden beschikken om de cliënt en het paard samen optimaal te begeleiden. Door de soms grote en ingrijpende problemen van de cliënten waar de Equitherapeut mee te maken krijgt, moet de Equitherapeut wel stevig in zijn of haar schoenen staan.

Bekijk de persoonstypen voor Equitherapeut


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Equitherapeut

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Equitherapeut

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Equitherapeut

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Equitherapeut

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Equitherapeut dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Equitherapeut belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Equitherapeut. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Equitherapeut iets voor je?

Zou je graag Equitherapeut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Equitherapeut bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Equitherapeut

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar