Opleidingen Ergotherapeut

Zou je graag Ergotherapeut willen worden? Of ben je al Ergotherapeut en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Ergotherapeut, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.


Opleidingen, cursussen en trainingen tot Ergotherapeut

Er zijn geen opleidingen Ergotherapeut aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Ergotherapeut in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Ergotherapeut

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Ergotherapeut

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren

Hoe word je een Ergotherapeut? 

Om Ergotherapeut te worden volg je de opleiding Ergotherapie (HBO). Deze opleiding duurt vier jaar.

Voor Ergotherapeuten is er het Kwaliteitsregister Paramedici. Dit is niet verplicht. Het kwaliteitsregister Paramedici is een vrijwillig register voor een groot aantal paramedische beroepsgroepen waaronder Ergotherapeuten.

Verder moet je als Ergotherapeut op de hoogte moeten blijven van ontwikkelingen binnen ergotherapie: nieuwe behandelingen en hulpmiddelen. Om dit te doen kan je vakliteratuur lezen of bijscholingen en cursussen volgen.


Filter