Facilitair Medewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Facilitair Medewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep facilitair medewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je facilitair medewerker wordt.

 

Wat is een Facilitair Medewerker?

Een Facilitair Medewerker houdt zich bezig met de dagelijkse huishoudelijke werkzaamheden van een bedrijf. De werkzaamheden hangen af van het bedrijf waar de Facilitair Medewerker werkt, maar bestaan bijvoorbeeld uit het verwerken van de post en binnengekomen goederen, het verstrekken van maaltijden en drankjes, schoonmaken, het doen van de was, strijken, het aannemen van de telefoon, het doen van licht administratief werk en het bestellen van goederen.

Een Facilitair Medewerker kan bij zeer uiteenlopende bedrijven terecht, zoals een ziekenhuis, een hotel of een verpleeghuis.

Een baan als Facilitair Medewerker is meestal zeer afwisselend, want je bent multi-inzetbaar. Dit vergt wel flexibiliteit. Tevens is het belangrijk dat een Facilitair Medewerker verantwoordelijk, sociaal en zorgvuldig is. Wil je werken als Facilitair Medewerker?

Werk je al als Facilitair Medewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Facilitair Medewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Facilitair Medewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Facilitair Medewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Facilitair Manager
  • Collega’s
  • Patiënten/Gasten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

53


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Facilitair Medewerker

Wat verdient een Facilitair Medewerker?

Een Facilitair Medewerker kan rekenen op zo’n €1300,- tot €2500,- bruto per maand bij een fulltime dienstaanstelling. Het bedrag hangt onder meer af van het precieze takenpakket van de medewerker, zijn leeftijd en ervaring.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden bijvoorbeeld een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering. Deze precieze secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de Facilitair Medewerker werkzaam is.

Salarisschaal Facilitair Medewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Facilitair Medewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Facilitair Medewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Facilitair Medewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Facilitair Medewerker vacatures

Facilitair Medewerker
Olympia Uitzendbureau
Je gaat werken binnen een groeiende en dynamische organisatie Onze opdrachtgever biedt diverse diensten en producten betreft installatie. Je komt te werken binnen een gezellig en groeiend team dat graag …
Facilitair Medewerker
PCH Integrated Facility Management & Services B.V.
PCH Integrated Facility Management & Services B.V. zoekt een Facilitair Medewerker te Amersfoort MBO geplaatst op 10-03-2020 Ben jij een alleskunner en een aanpakker? Dan zijn wij op zoek naar …
Sr Facilitair Medewerker
More Recruitment B.V.
Functieomschrijving Ben jij communicatief sterk, praktisch ingesteld en op zoek naar een uitdaging als Senior Facilitair Medewerker? Wij zijn op zoek naar een ervaren Facilitair medewerker in een onderhoudstechnische omgeving. …
Facility Coördinator/ Operationeel Coördinator Facility/ Facilitair medewerker FMCG
Smart Talent
Als Facilitair Coördinator ben je verantwoordelijk voor de operationele facilitaire organisatie. Het facility team is verantwoordelijk voor zowel de locatie in Dordrecht, als de locatie in Spijkenisse. Daarnaast ben je het eerste …
Aankomend onderhoudsmonteur
Detaservice
Ben jij graag bezig met sleutelen en heb je affiniteit met de techniek? Ben je niet bang om je handen vies te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Facilitair Medewerker

Wat is de toekomst van Facilitair Medewerker?

Er is veel vraag naar Facilitair Medewerkers, bij allerlei soorten bedrijven. Het vinden van een baan hoeft dus niet lang te duren.

Bij goed functioneren kan het takenpakket van de Facilitair Medewerker worden uitgebreid. Na enige jaren ervaring kan een Facilitair Medewerker doorgroeien naar een functie als Facilitair Manager.

Baankans Facilitair Medewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

53


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Facilitair Medewerker worden: Opleidingen tot Facilitair Medewerker

Wil je facilitair medewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Facilitair Medewerker? 

Om Facilitair Medewerker te worden, moet de MBO-opleiding Facilitair Medewerker (niveau 2) worden gedaan. Deze opleiding kan in voltijd of in deeltijd worden gedaan. Daarna kun je eventueel verder studeren op niveau 3. Je kunt dan bijvoorbeeld de opleiding Leisure & Hospitality doen.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Facilitair Medewerker

Facilitair Zintuig
Facilitair Zintuig Algemeen Je bent medewerker van de facilitaire dienst en je verstaat je vak. Met de behoeften en wensen van de klanten ga je professioneel om. Toch heb je het gevoel dat het nog beter …
Facilitair Medewerker Allround Incompany
Facilitair Medewerker Allround Algemeen Je bent facilitair medewerker en je wilt je taken nog professioneler uitvoeren. Je verstaat jouw vak, maar je bent nog niet toe aan de wat zwaardere cursus Facility Manager: Assistent.Tijdens deze …
Facilitair Servicedesk Medewerker
Facilitair Servicedesk Medewerker Algemeen Het licht in het damestoilet is kapot, het bureau van de directiesecretaresse moet verplaatst worden, de plant in de vergaderzaal is erg dor..... Je bent hét aanspreekpunt …
Facilitair Medewerker Allround
Facilitair Medewerker Allround Algemeen Je bent facilitair medewerker en je wilt je taken nog professioneler uitvoeren. Je verstaat jouw vak, maar je bent nog niet toe aan de wat zwaardere cursus Facility Manager: Assistent.Tijdens deze …
Facilitair Servicedesk Medewerker Incompany
Facilitair Servicedesk Medewerker Algemeen Het licht in het damestoilet is kapot, het bureau van de directiesecretaresse moet verplaatst worden, de plant in de vergaderzaal is erg dor..... Je bent hét aanspreekpunt …
Meer opleidingen Facilitair Medewerker

Weet je nog niet of je Facilitair Medewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Facilitair Medewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Facilitair Medewerker

Met wie werkt een Facilitair Medewerker samen? 

Een Facilitair Medewerker heeft een breed netwerk. De Facilitair Medewerker werkt samen met collega’s en staat onder leiding van een Facilitair Manager. Laatstgenoemde stuurt de Facilitair Medewerkers aan en bij hem of haar kan de Facilitair Medewerker terecht bij vragen en problemen. Verder heeft de Facilitair Medewerker, afhankelijk van de organisatie waarvoor de Facilitair Medewerker werkt, natuurlijk veel contact met Patiënten van het ziekenhuis, gasten van het hotel etc. 


  • Facilitair Manager
  • Collega’s
  • Patiënten/Gasten
Facilitair Medewerker


Organisaties waar een Facilitair Medewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Facilitair Medewerker meestal werkt.

Waar werkt een Facilitair Medewerker?

Een Facilitair Medewerker kan werkzaam zijn bij allerlei profit- en non-profit bedrijven en organisaties, zoals een ziekenhuis, een hotel, een bedrijfskantine, een verpleeghuis, een schoonmaakbedrijf of een cateringbedrijf.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Facilitair Medewerker

Waar kun je het beste werken als Facilitair Medewerker? Hieronder vind je de best door de Facilitair Medewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Rivas Zorggroep

Locatie: Zuid-Holland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Facilitair Medewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Facilitair Medewerker.

Welke competenties heeft een Facilitair Medewerker nodig?

Een Facilitair Medewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Facilitair Medewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Facilitair Medewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Facilitair Medewerker nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Facilitair Medewerker zijn Bemiddelaar en Succesvolle Werker.

Een Facilitair Medewerker is ondersteunend, vriendelijk, helpend en goedaardig (Bemiddelaar).

Verder is een Facilitair Medewerker zorgvuldig, gedreven, flexibel, veelzijdig en energiek (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Facilitair Medewerker


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Facilitair Medewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Facilitair Medewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Facilitair Medewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Facilitair Medewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Facilitair Medewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Facilitair Medewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Facilitair Medewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Facilitair Medewerker iets voor je?

Zou je graag Facilitair Medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Facilitair Medewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Facilitair Medewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar