Facilitair Medewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Facilitair Medewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep facilitair medewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je facilitair medewerker wordt.

 

Wat is een Facilitair Medewerker?

Een Facilitair Medewerker houdt zich bezig met de dagelijkse huishoudelijke werkzaamheden van een bedrijf. De werkzaamheden hangen af van het bedrijf waar de Facilitair Medewerker werkt, maar bestaan bijvoorbeeld uit het verwerken van de post en binnengekomen goederen, het verstrekken van maaltijden en drankjes, schoonmaken, het doen van de was, strijken, het aannemen van de telefoon, het doen van licht administratief werk en het bestellen van goederen.

Een Facilitair Medewerker kan bij zeer uiteenlopende bedrijven terecht, zoals een ziekenhuis, een hotel of een verpleeghuis.

Een baan als Facilitair Medewerker is meestal zeer afwisselend, want je bent multi-inzetbaar. Dit vergt wel flexibiliteit. Tevens is het belangrijk dat een Facilitair Medewerker verantwoordelijk, sociaal en zorgvuldig is. 

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Facilitair Medewerker?

Werk je al als Facilitair Medewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Facilitair Medewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Facilitair Medewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Facilitair Medewerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Facilitair Manager
  • Collega’s
  • Patiënten/Gasten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

265


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Facilitair Medewerker

Wat verdient een Facilitair Medewerker?

Een Facilitair Medewerker kan rekenen op zo’n €1300,- tot €2500,- bruto per maand bij een fulltime dienstaanstelling. Het bedrag hangt onder meer af van het precieze takenpakket van de medewerker, zijn leeftijd en ervaring.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden bijvoorbeeld een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering. Deze precieze secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de Facilitair Medewerker werkzaam is.

Salarisschaal Facilitair Medewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Facilitair Medewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Facilitair Medewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Facilitair Medewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Facilitair Medewerker vacatures

Vacature Facilitair medewerker
Randstad
Functieomschrijving Facilitair medewerker | Venray | 37,5 uur per week | Verschillende locaties Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een facilitair medewerker voor verschillende locaties in Venray. Ben …
Vacature Facilitair medewerker
Randstad
Functieomschrijving Facilitair medewerker | Venlo | 37,5 uur per week | 2,5 maand | Verschillende locaties (Helmond/Venlo) Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een facilitair medewerker voor verschillende …
Vacature Facilitair Medewerker
Olympia
Bedrijfsomschrijving Je gaat werken bij een organisatie in Boxtel die een vooraanstaande positie inneemt op de Europese markt voor vers kwaliteitsvlees en voeding. De afdeling facilitaire dienst is een afdeling …
Vacature Magazijnmedewerker facilitair
Tempo-Team
Functieomschrijving YES! Een super leuke baan waar je altijd 40 uur kan werken? Werken voor de grootste (en leukste) webshop van heel Nederland? Elke dag contact met kei veel leuke …
Vacature Facilitair medewerker (Vakantiewerk)
Randstad
Functieomschrijving Voor Jacob Douwe Egberts zoeken wij een facilitair medewerker als vakantiekracht in Almere. Als facilitair medewerker ga je langs bij klanten van JDE. Jij zorgt ervoor dat de klant …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Facilitair Medewerker

Wat zijn de baankansen voor een Facilitair Medewerker?

Er is veel vraag naar Facilitair Medewerkers, bij allerlei soorten bedrijven. Het vinden van een baan hoeft dus niet lang te duren.

Bij goed functioneren kan het takenpakket van de Facilitair Medewerker worden uitgebreid. Na enige jaren ervaring kan een Facilitair Medewerker doorgroeien naar een functie als Facilitair Manager.

De actuele kans op werk voor een Facilitair Medewerker

Het beroep Facilitair Medewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Huishoudelijk medewerkers (hotel, instelling). De kans op werk voor de beroepsfamilie Huishoudelijk medewerkers (hotel, instelling) is in de huidige periode redelijk

Huidige aantal vacatures

265

Baankans Facilitair Medewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Facilitair Medewerker worden: Opleidingen tot Facilitair Medewerker

Wil je Facilitair Medewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Facilitair Medewerker.

Hoe word je een Facilitair Medewerker? 

Om Facilitair Medewerker te worden, moet de MBO-opleiding Facilitair Medewerker (niveau 2) worden gedaan. Deze opleiding kan in voltijd of in deeltijd worden gedaan. Daarna kun je eventueel verder studeren op niveau 3. Je kunt dan bijvoorbeeld de opleiding Leisure & Hospitality doen.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Facilitair Medewerker

Kaasbehandeling en kaasverkoop - Ben je kok, professioneel of hobby, facilitair medewerker of cateraar? Ken dit mooie product.
Wil je voor je werk of als geïnteresseerde consument de voornaamste dingen over kaas weten? In deze online training krijg je op een deskundige, overzichtelijke en zakelijke manier uitgelegd welke …
Kaasbehandeling en kaasverkoop - Ben je kok, professioneel of hobby, facilitair medewerker of cateraar? Ken dit mooie product.
Facilitair Medewerker Allround
Facilitair Medewerker Allround Doel: Na de training ben je in staat om: • Klantgericht te handelen • Jouw rol en de plaats in de organisatie te bepalen • De achterliggende …
Facilitair Medewerker Allround
Facilitair Servicedesk Medewerker
Facilitair Servicedesk Medewerker Algemeen Het licht in het damestoilet is kapot, het bureau van de directiesecretaresse moet verplaatst worden, de plant in de vergaderzaal is erg dor..... Je bent hét aanspreekpunt …
Facilitair Servicedesk Medewerker
MBO Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening (niveau 3)
Een allround medewerker facilitaire dienstverlening is werkzaam in sterk wisselende werkomgevingen en in dienst van een facilitaire aanbieder of werkzaam binnen de facilitaire dienstverlening van organisaties (zowel profit als non-profit). …
MBO Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening (niveau 3)
MBO Medewerker Facilitaire Dienstverlening (niveau 2)
Als Medewerker Facilitaire Dienstverlening draag je bij aan het primaire proces binnen bedrijven en organisaties. Je bent een aanspreekpunt, assisteer je bij het beheer van gebouwen, voer je logistieke activiteiten …
MBO Medewerker Facilitaire Dienstverlening (niveau 2)

Omscholen tot Facilitair Medewerker

Als je je wilt omscholen tot Facilitair Medewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Facilitair Medewerker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Facilitair Medewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Facilitair Medewerker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Facilitair Medewerker

Als je Facilitair Medewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Facilitair Medewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Facilitair Medewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Facilitair Medewerker?

Competenties en Vaardigheden Facilitair Medewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Facilitair Medewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Facilitair Medewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Facilitair Medewerker

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Facilitair Medewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Facilitair Medewerker. Als Facilitair Medewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Facilitair Medewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Facilitair Medewerker

Vakkennis voor een Facilitair Medewerker

Het is voor een Facilitair Medewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Facilitair Medewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Facilitair Medewerker

Kaasbehandeling en kaasverkoop - Ben je kok, professioneel of hobby, facilitair medewerker of cateraar? Ken dit mooie product.
Wil je voor je werk of als geïnteresseerde consument de voornaamste dingen over kaas weten? In deze online training krijg je op een deskundige, overzichtelijke en zakelijke manier uitgelegd welke …
Kaasbehandeling en kaasverkoop - Ben je kok, professioneel of hobby, facilitair medewerker of cateraar? Ken dit mooie product.
MBO Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening (niveau 3)
Een allround medewerker facilitaire dienstverlening is werkzaam in sterk wisselende werkomgevingen en in dienst van een facilitaire aanbieder of werkzaam binnen de facilitaire dienstverlening van organisaties (zowel profit als non-profit). …
MBO Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening (niveau 3)
MBO Medewerker Facilitaire Dienstverlening (niveau 2)
Als Medewerker Facilitaire Dienstverlening draag je bij aan het primaire proces binnen bedrijven en organisaties. Je bent een aanspreekpunt, assisteer je bij het beheer van gebouwen, voer je logistieke activiteiten …
MBO Medewerker Facilitaire Dienstverlening (niveau 2)
MBO Facilitair Medewerker
Algemeen Een uitdagende baan als facilitair medewerker is door het volgen van deze praktische opleiding mogelijk. U ondersteunt de organisatie met verschillende activiteiten. Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor praktisch …
MBO Facilitair Medewerker
MBO Facilitair Medewerker (1 jaar)
Algemeen Een uitdagende baan als facilitair medewerker is door het volgen van deze praktische opleiding mogelijk. U ondersteunt de organisatie met verschillende activiteiten. Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor praktisch …
MBO Facilitair Medewerker (1 jaar)

Werkervaring Facilitair Medewerker

Het is voor een startend Facilitair Medewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Facilitair Medewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Facilitair Manager .

Iets anders leren?

Is Facilitair Medewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Facilitair Medewerker

Met wie werkt een Facilitair Medewerker samen? 

Een Facilitair Medewerker heeft een breed netwerk. De Facilitair Medewerker werkt samen met collega’s en staat onder leiding van een Facilitair Manager. Laatstgenoemde stuurt de Facilitair Medewerkers aan en bij hem of haar kan de Facilitair Medewerker terecht bij vragen en problemen. Verder heeft de Facilitair Medewerker, afhankelijk van de organisatie waarvoor de Facilitair Medewerker werkt, natuurlijk veel contact met Patiënten van het ziekenhuis, gasten van het hotel etc. 


  • Facilitair Manager
  • Collega’s
  • Patiënten/Gasten
Facilitair Medewerker


Organisaties waar een Facilitair Medewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Facilitair Medewerker meestal werkt.

Waar werkt een Facilitair Medewerker?

Een Facilitair Medewerker kan werkzaam zijn bij allerlei profit- en non-profit bedrijven en organisaties, zoals een ziekenhuis, een hotel, een bedrijfskantine, een verpleeghuis, een schoonmaakbedrijf of een cateringbedrijf.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Facilitair Medewerker

Waar kun je het beste werken als Facilitair Medewerker? Hieronder vind je de best door de Facilitair Medewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Rivas Zorggroep

Locatie: Zuid-Holland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Facilitair Medewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Facilitair Medewerker.

Welke competenties heeft een Facilitair Medewerker nodig?

Een Facilitair Medewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Facilitair Medewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Facilitair Medewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Facilitair Medewerker nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Facilitair Medewerker zijn Bemiddelaar en Succesvolle Werker.

Een Facilitair Medewerker is ondersteunend, vriendelijk, helpend en goedaardig (Bemiddelaar).

Verder is een Facilitair Medewerker zorgvuldig, gedreven, flexibel, veelzijdig en energiek (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Facilitair Medewerker


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Facilitair Medewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Facilitair Medewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Facilitair Medewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Facilitair Medewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Facilitair Medewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Facilitair Medewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Facilitair Medewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Facilitair Medewerker iets voor je?

Zou je graag Facilitair Medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Facilitair Medewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Facilitair Medewerker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Facilitair Medewerker

Vacature Facilitair medewerker fulltime, Goedhart
Tempo-Team
Functieomschrijving Hey, facilitair schoonmaker. Wil jij een baan voor langere tijd? Die heb ik! Je werkt in de geur van heerlijke warme broodjes. En je krijgt ook nog eens een …
Vacature Medewerker hospitality / facilitair medewerker, Gemeente Westvoorne
Randstad
Functieomschrijving Lijkt het jou leuk om in het weekend en op onregelmatige tijden te werken op oproepbasis? Dan zoeken wij jou! Als facilitair/hospitality medewerker ben je inzetbaar binnen de gemeente …
Vacature Facilitair medewerker m/ v Penitentiaire Inrichting Zaanstad in Westzaan
Tempo-Team
Functieomschrijving Ben je op zoek naar facilitaire werkzaamheden in een bijzondere omgeving? Bij de Penitentiaire Inrichting Zaanstad in Westzaan is geen dag hetzelfde!Wat bieden wij jou € 10,50 - …
Vacature Facilitair medewerker m/ v Den Haag / Leiden ((bijbaan/ vakantiebaan)
Tempo-Team
Functieomschrijving Ben je handig en heb je ervaring als facilitair medewerker en zoek je een vakantie/bijbaan? Mooi! Dan zou dit iets voor je kunnen zijn. Je werkt op oproepbasis.Wat
Vacature Facilitair medewerker
Tempo-Team
Functieomschrijving Wil jij de komende weken aan de slag in de leukste functie van Bergen op Zoom? Ben je graag met mensen bezig en behoud jij het overzicht? Lees dan …

Actuele blogposts


reacties op Facilitair Medewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar