Filmmarketeer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Filmmarketeer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep filmmarketeer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je filmmarketeer wordt.

 

Wat is een Filmmarketeer?

Een Filmmarketeer is iemand die in opdracht van Filmmakers en Producenten strategieën bedenkt om een film in de markt te zetten.

Een Filmmaker wil natuurlijk dat zijn film goed bezocht wordt, en daarom moet de film goede publiciteit krijgen. Een Filmmarketeer kan daarbij helpen. Hij stelt een marketingplan op om de doelgroep te bereiken. Veel films worden enkel gepromoot door middel van posters en trailers, maar een Filmmarketeer kan er voor zorgen dat de film op veel meer manieren de aandacht trekt. Denk bijvoorbeeld aan een chatuur met acteurs, het vertonen van behind-the-scenes-materiaal, het op een originele manier promoten van de film op social media, het laten schrijven van positieve recensies, het organiseren van een cast-event, prijsvragen, interviews, enzovoort.

Soms wordt een Filmmarketeer al ingeschakeld voordat het script af is. De Filmmarketeer kijkt dan bijvoorbeeld of de thema’s en personages passen bij de doelgroep. Ook kan hij de film laten zien aan een testpubliek en aan de hand van hun commentaar de film advies geven over aanpassing van de film.Wil je werken als Filmmarketeer?

Werk je al als Filmmarketeer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Filmmarketeer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Filmmarketeer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Filmmarketeer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Filmmaker
 • Filmproducent
 • Doelgroep
 • Marketingmedewerkers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2300 tot €9000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Filmmarketeer

Wat verdient een Filmmarketeer?

Het is heel moeilijk te zeggen hoeveel een Filmmarketeer verdient. Het bedrag ligt zo tussen de €2300,- en €9000,- euro bruto per maand. Het precieze bedrag hangt onder meer af van de opleiding van de Filmmarketeer, zijn leeftijd en vooral zijn ervaring in het vak. Als freelancer kan het zijn dat een Filmmarketeer soms maanden niets verdient, en dan een aantal maanden heel veel.

Secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen per bedrijf, maar een vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding en een eindejaarsuitkering zijn wel vrij standaard. Ook kan de Filmmarketeer bijvoorbeeld een zakelijke telefoon krijgen en/of een auto van de zaak. 

Salarisschaal Filmmarketeer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Filmmarketeer

Er zijn geen vacatures Filmmarketeer aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Filmmarketeer in werkt.

Meer weten over de sector waar een Filmmarketeer in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Filmmarketeer

Wat is de toekomst van Filmmarketeer?

Er zijn niet veel vacatures voor Filmmarketeers. Het kan dus moeilijk zijn om een baan in die branche te vinden. Soms kan een Filmmarketeer echter ook andere marketingbanen krijgen.

Doorgroeimogelijkheden bestaan voor een Filmmarketeer uit het krijgen van meer verantwoordelijke/leidinggevende taken en/of het marketingplan opstellen van grotere, eventueel buitenlandse, films.

Baankans Filmmarketeer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Filmmarketeer worden: Opleidingen tot Filmmarketeer

Wil je Filmmarketeer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Filmmarketeer.

Hoe word je een Filmmarketeer? 

Om Film Marketeer te worden, kunnen verschillende opleidingen gevolgd worden. Denk aan de WO-opleiding Filmwetenschappen, een HBO-opleiding aan de Filmacademie of een algemene marketingopleiding.

Tevens worden diverse workshops en cursussen Filmmarketing aangeboden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Filmmarketeer

Er zijn geen opleidingen Filmmarketeer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Filmmarketeer in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Filmmarketeer

Als je Filmmarketeer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Filmmarketeer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Filmmarketeer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Filmmarketeer?

Competenties en Vaardigheden Filmmarketeer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Filmmarketeer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Filmmarketeer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Filmmarketeer

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Filmmarketeer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Filmmarketeer. Als Filmmarketeer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Filmmarketeer:


zie volledige beschrijving persoonstype Filmmarketeer

Vakkennis voor een Filmmarketeer

Het is voor een Filmmarketeer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Filmmarketeer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Filmmarketeer


Werkervaring Filmmarketeer

Het is voor een startend Filmmarketeer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Filmmarketeer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Marketingadviseur, Marketing Strateeg .

Iets anders leren?

Is Filmmarketeer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Filmmarketeer

Met wie werkt een Filmmarketeer samen? 

Een Filmmarketeer heeft veel contact met de Opdrachtgever. De Filmmaker, Producent en de Filmmarketeer overleggen hoe ze de film het beste in de markt kunnen zetten. Er worden afspraken gemaakt en de Filmmarketeer zal alles wat hij bedenkt en maakt laten controleren door  de Filmmaker en Producent. Om de behoeftes van de doelgroep te kennen, zal de Filmmarketeer soms in gesprek gaan met de doelgroep en ze films laten ‘testen’. De Filmmarketeer voert zijn ideeën zelf uit, of laat het (mede) door andere Marketingmedewerkers uitvoeren.


 • Filmmaker
 • Filmproducent
 • Doelgroep
 • Marketingmedewerkers
Filmmarketeer


Organisaties waar een Filmmarketeer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Filmmarketeer meestal werkt.

Waar werkt een Filmmarketeer?

Meestal werkt een Filmmarketeer bij een filmmarketingbedrijf of als freelancer. De Filmmarketeer werkt in de profitsector; er wordt gestreefd naar winst.

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Filmmarketeer

Waar kun je het beste werken als Filmmarketeer? Hieronder vind je de best door de Filmmarketeer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Filmmarketeer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Filmmarketeer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Filmmarketeer.

Welke competenties heeft een Filmmarketeer nodig?

Een Filmmarketeer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Filmmarketeer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Filmmarketeer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Filmmarketeer nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Filmmarketeer zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

De Filmmarketeer is gedreven en gaat doelgericht te werk. Ook is hij strategisch en kan hij anderen goed motiveren (Succesvolle Werker).

Bovendien is de Filmmarketeer een goede waarnemer. Hij onderzoekt waar de doelgroep zich mee bezighoudt en speelt daarop in. Is zijn doelgroep bijvoorbeeld veel op het internet te vinden, dan zal de Filmmarketeer veel reclame voor de film maken op internet. De Filmmarketeer is dus analytisch en inzichtelijk. Hij kent zijn doelgroep en de middelen die hij in kan zetten op de film goed in de markt te zetten (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Filmmarketeer


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Filmmarketeer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Filmmarketeer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Filmmarketeer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Filmmarketeer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Filmmarketeer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Filmmarketeer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Filmmarketeer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Filmmarketeer iets voor je?

Zou je graag Filmmarketeer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Filmmarketeer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Filmmarketeer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar