Fotolaborant Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Fotolaborant? Lees de functieomschrijving.

Een fotolaborant werkt in een laboratorium aan het ontwikkelen van foto’s. Dit kan gaan om een groot laboratorium voor grote afdrukken, maar ook gewoon om een klein laboratorium in een fotozaak voor kleine tot middelgrote afdrukken. Sinds de komst van digitale fotografie is het aantal fotolaboranten afgenomen, maar het beroep bestaat nog steeds, en doordat veel mensen hun foto’s nog steeds goed afgedrukt willen hebben zal het beroep de komende tijd waarschijnlijk ook niet verdwijnen. Van speciale gebeurtenissen zoals vakanties, bruiloften, een afscheid of andere bijzondere momenten willen mensen toch altijd nog graag goed afgedrukte, fysieke foto’s hebben.

De fotolaborant ontwikkelt dus foto’s. Bij dit werk horen ook het afdrukken en afwerken. De fotolaborant moet van alle machines in het laboratorium weten hoe ze werken, en moet ook conform alle veiligheidseisen werken. Omdat er bij het ontwikkelen van foto’s soms bepaalde dampen en gassen vrijkomen is werken volgens veiligheidseisen belangrijk.

Wil je werken als Fotolaborant?

Werk je al als Fotolaborant en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Fotolaborant worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Fotolaborant, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Fotolaborant in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Medewerker fotozaak
  • Fotolaborant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Fotolaborant

Wat verdient een Fotolaborant?

Een fotolaborant heeft een startsalaris tussen de 1500 en de 2000 euro per maand dat vrijwel nooit verder doorgroeit dan 2500 euro per maand. Noemenswaardige secundaire arbeidsvoorwaarden zijn er meestal niet.

Salarisschaal Fotolaborant

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Fotolaborant

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Fotolaborant

Hoe goed is de toekomst voor de Fotolaborant? 

Het arbeidsmarktperspectief voor fotolaboranten is aan de magere kant. Het beroep verdwijnt ondanks het toenemende gebruik van digitale camera’s zeker niet, maar aan fotolaboranten is ook zeker geen gebrek, en naar vacatures is het goed zoeken. Noemenswaardige doorgroeimogelijkheden zijn er daarbij ook niet.

Baankans Fotolaborant

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Fotolaborant worden: Opleidingen tot Fotolaborant

Hoe word je een Fotolaborant? 

Er zijn vele en vele verschillende soorten foto-opleidingen, zowel op mbo en hbo als op cursusniveau. Sommige van deze opleidingen behandelen het ontwikkelen van foto’s, en deze zijn vrijwel altijd voldoende om als fotolaborant te kunnen werken.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Fotolaborant

Meer opleidingen Fotolaborant

Weet je nog niet of je Fotolaborant wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Fotolaborant of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Fotolaborant

Met wie werkt een Fotolaborant samen? 

De fotolaborant in de fotowinkel heeft vooral contact met het personeel van deze fotowinkel. Fotolaboranten die in een ontwikkelcentrale werken hebben niet veel professioneel contact met andere beroepen (behalve andere laboranten).


  • Medewerker fotozaak
  • Fotolaborant
Fotolaborant


Organisaties waar een Fotolaborant werkzaam is

Waar werkt een Fotolaborant meestal? 

De fotolaborant werkt voor een organisatie die het ontwikkelen van foto’s aanbiedt. Dit kunnen fotowinkels zijn, maar evengoed de Albert Heijn of de Hema, die beide ook een foto-ontwikkelingsservice hebben.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Fotolaborant

Waar kun je het beste werken als Fotolaborant? Hieronder vindt je de best door de Fotolaborant beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Fotolaborant.

Competenties, Skills en Vaardigheden Fotolaborant:

Welke competenties heeft een een Fotolaborant nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Fotolaborant

Wat voor persoonlijkheid heb je als Fotolaborant nodig? 

Op dit beroep is geen specifiek persoonstype van toepassing.

Bekijk de persoonstypen voor FotolaborantInterview met een Fotolaborant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Fotolaborant

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Fotolaborant

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Fotolaborant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Fotolaborant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Fotolaborant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Fotolaborant. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Fotolaborant iets voor je?

Zou je graag Fotolaborant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Fotolaborant bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Fotolaborant

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar