Gamemaster Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Gamemaster worden: Opleidingen tot Gamemaster

Wil je Gamemaster worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Gamemaster, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Gamemaster.

Hoe word je een Gamemaster? 

Er is geen specifieke opleiding tot Gamemaster. Vaak wordt bij vacatures gevraagd om affiniteit met het te begeleiden spel en goede sociale vaardigheden. Over het algemeen wordt het beroep van Gamemaster gezien als een ideaal bijbaantje voor scholieren en studenten, omdat de werkzaamheden met name ’s avonds en in de weekenden plaatsvinden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Gamemaster

Er zijn geen opleidingen Gamemaster aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Gamemaster in werkt

Bekijk meer opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Is het verstandig om Gamemaster te worden?

Voordat je aan een opleiding Gamemaster begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Gamemaster worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Gamemaster?

Sinds 2014 zijn er al meer dan 600 escape rooms geopend in Nederland. Het grootste aanbod vacatures voor Gamemasters is dan ook van escape rooms. Deze markt lijkt op zijn verzadigingspunt te zijn gekomen, waardoor de toekomst qua arbeidsmarkt onzeker is. Over het algemeen is het zo dat zolang de economie in Nederland goed is, er voldoende werk is in de recreatieve branche, zeker in de weekenden en vakanties.
 
Er zijn weinig tot geen doorgroeimogelijkheden voor Gamemasters. Wel is het altijd mogelijk met je ervaring als Gamemaster als een ondernemer een eigen spel te ontwikkelen en runnen.
 

De actuele kans op werk voor een Gamemaster

Het beroep Gamemaster is onderdeel van de beroepsfamilie Fitnessinstructeurs en leiders van recreatieprogramma's. De kans op werk voor de beroepsfamilie Fitnessinstructeurs en leiders van recreatieprogramma's is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Gamemaster

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Gamemaster

Als je je wilt omscholen tot Gamemaster is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Gamemaster door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Gamemaster zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Gamemaster

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Gamemaster dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Gamemaster

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Gamemaster

Als je Gamemaster wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Gamemaster zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Gamemaster

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Gamemaster?

Competenties en Vaardigheden Gamemaster

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Gamemaster nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Gamemaster nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Gamemaster

Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Gamemaster

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Gamemaster. Als Gamemaster wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Gamemaster:


zie volledige beschrijving persoonstype Gamemaster

Vakkennis voor een Gamemaster

Het is voor een Gamemaster ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Gamemaster zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Gamemaster


Werkervaring Gamemaster

Het is voor een startend Gamemaster die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Gamemaster is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Gamemaster, maar iets anders?

Is een opleiding Gamemaster het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Gamemaster

Als je Gamemaster wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Gamemaster


Weten hoe het is om als Gamemaster te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Gamemaster te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Gamemaster te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Gamemaster te worden?

Zou je graag Gamemaster willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Gamemaster voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar