Gamemaster Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Gamemaster? Lees de functieomschrijving.

Een Gamemaster wordt ingezet om spellen of evenementen te begeleiden.

Anders dan bij een therapeutische spelbegeleider (bijvoorbeeld in de gehandicaptenzorg of met kinderen) werkt de Gamemaster meestal met groepen volwassenen. De Gamemaster is werkzaam in de recreatie. Denk hierbij aan bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten, partijtjes en andere uitjes. De term wordt momenteel vooral gebruikt door escape rooms die op zoek zijn naar personeel om hun spellen te begeleiden, maar je vindt Gamemasters ook bij grotere bedrijven die bijvoorbeeld zeskampen organiseren voor bedrijven.

Een Gamemaster is over het algemeen in zijn eentje verantwoordelijk voor de begeleiding van een groepsspel van begin tot eind. Dat betekent dat de Gamemaster de groep ontvangt, uitlegt wat voor een spel ze gaan spelen, ze begeleidt tijdens het spel en een nabespreking houdt achteraf. Deze functie draait dan ook met name om het contact met klanten en ervoor zorgen dat zij een leuke tijd hebben. Het is dan ook te vergelijken met een functie als gastheer of gastvrouw. In het geval van escape rooms is het vaak ook belangrijk om technisch onderlegd te zijn, zodat je om kunt gaan met de vaak complexe elektronica in dit soort ondernemingen en om kleine (mechanische) reparaties te kunnen verrichten.
 

Wil je werken als Gamemaster?

Werk je al als Gamemaster en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Gamemaster worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Gamemaster, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Gamemaster in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klanten
  • Manager of eigenaar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Gamemaster

Wat verdient een Gamemaster?

Een Gamemaster werkt meestal op oproepbasis en verdient daarbij afhankelijk van werkervaring en leeftijd tussen de 7 en 15 euro bruto per uur. Soms is het mogelijk om fulltime in dienst te gaan, waarbij dan in de uren dat er geen spellen zijn administratieve taken worden verricht of de sociale media accounts bijgehouden moeten worden. Er zijn meestal geen aanvullende arbeidsvoorwaarden van toepassing.

Salarisschaal Gamemaster

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Gamemaster

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Gamemaster

Hoe goed is de toekomst voor de Gamemaster? 
Sinds 2014 zijn er al meer dan 600 escape rooms geopend in Nederland. Het grootste aanbod vacatures voor Gamemasters is dan ook van escape rooms. Deze markt lijkt op zijn verzadigingspunt te zijn gekomen, waardoor de toekomst qua arbeidsmarkt onzeker is. Over het algemeen is het zo dat zolang de economie in Nederland goed is, er voldoende werk is in de recreatieve branche, zeker in de weekenden en vakanties.
 
Er zijn weinig tot geen doorgroeimogelijkheden voor Gamemasters. Wel is het altijd mogelijk met je ervaring als Gamemaster als een ondernemer een eigen spel te ontwikkelen en runnen.
 

Baankans Gamemaster

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Gamemaster worden: Opleidingen tot Gamemaster

Hoe word je een Gamemaster? 

Er is geen specifieke opleiding tot Gamemaster. Vaak wordt bij vacatures gevraagd om affiniteit met het te begeleiden spel en goede sociale vaardigheden. Over het algemeen wordt het beroep van Gamemaster gezien als een ideaal bijbaantje voor scholieren en studenten, omdat de werkzaamheden met name ’s avonds en in de weekenden plaatsvinden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Gamemaster

Meer opleidingen Gamemaster

Weet je nog niet of je Gamemaster wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Gamemaster of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Gamemaster

Met wie werkt een Gamemaster samen? 

Als Gamemaster heb je te maken met de gasten die je over de vloer krijgt en je manager. Bij veel escape rooms gaat dit om de eigenaar, omdat dit meestal ondernemingen zijn met weinig personeel. Bij grotere evenementenbureaus heb je vaak wel te maken met een manager.


  • Klanten
  • Manager of eigenaar
Gamemaster


Organisaties waar een Gamemaster werkzaam is

Waar werkt een Gamemaster meestal? 

Gamemasters werken met name voor profit organisaties. Meestal zijn dit (kleine) escape rooms en andere real life experiences. Maar er zijn ook diverse (grotere) evenementenbureaus in Nederland die bijvoorbeeld zeskampen en andere spellen aanbieden en daarvoor Gamemasters inzetten.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Gamemaster

Waar kun je het beste werken als Gamemaster? Hieronder vindt je de best door de Gamemaster beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Gamemaster.

Competenties, Skills en Vaardigheden Gamemaster:

Welke competenties heeft een een Gamemaster nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Gamemaster

Wat voor persoonlijkheid heb je als Gamemaster nodig? 
Persoonstypen die passen bij een Gamemaster zijn Gever en Succesvolle Werker.

Een goede Gamemaster is in staat klanten een warm welkom te bieden, is gevoelig voor hun behoeftes en is verzorgend ingesteld (de Gever).

Daarnaast is een Gamemaster energiek, motiverend en optimistisch: hij of zij moet de gasten enthousiast krijgen voor het spel dat ze gaan spelen en zorgen voor een gezellige tijd. Hij moet zelfverzekerd en duidelijk leiding kunnen geven aan groepen, ook als zij baldadig en luidruchtig zijn door hun adrenaline (de Succesvolle werker).
 

Bekijk de persoonstypen voor Gamemaster


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Gamemaster

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Gamemaster

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Gamemaster

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Gamemaster

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Gamemaster dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Gamemaster belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Gamemaster. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Gamemaster iets voor je?

Zou je graag Gamemaster willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Gamemaster bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Gamemaster

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar