Gamemaster Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Gamemaster? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep gamemaster. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je gamemaster wordt.

 

Wat is een Gamemaster?

Een Gamemaster wordt ingezet om spellen of evenementen te begeleiden.

Anders dan bij een therapeutische spelbegeleider (bijvoorbeeld in de gehandicaptenzorg of met kinderen) werkt de Gamemaster meestal met groepen volwassenen. De Gamemaster is werkzaam in de recreatie. Denk hierbij aan bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten, partijtjes en andere uitjes. De term wordt momenteel vooral gebruikt door escape rooms die op zoek zijn naar personeel om hun spellen te begeleiden, maar je vindt Gamemasters ook bij grotere bedrijven die bijvoorbeeld zeskampen organiseren voor bedrijven.

Een Gamemaster is over het algemeen in zijn eentje verantwoordelijk voor de begeleiding van een groepsspel van begin tot eind. Dat betekent dat de Gamemaster de groep ontvangt, uitlegt wat voor een spel ze gaan spelen, ze begeleidt tijdens het spel en een nabespreking houdt achteraf. Deze functie draait dan ook met name om het contact met klanten en ervoor zorgen dat zij een leuke tijd hebben. Het is dan ook te vergelijken met een functie als gastheer of gastvrouw. In het geval van escape rooms is het vaak ook belangrijk om technisch onderlegd te zijn, zodat je om kunt gaan met de vaak complexe elektronica in dit soort ondernemingen en om kleine (mechanische) reparaties te kunnen verrichten.
 


Wil je werken als Gamemaster?

Werk je al als Gamemaster en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Gamemaster worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Gamemaster, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Gamemaster in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klanten
  • Manager of eigenaar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Gamemaster

Wat verdient een Gamemaster?

Een Gamemaster werkt meestal op oproepbasis en verdient daarbij afhankelijk van werkervaring en leeftijd tussen de 7 en 15 euro bruto per uur. Soms is het mogelijk om fulltime in dienst te gaan, waarbij dan in de uren dat er geen spellen zijn administratieve taken worden verricht of de sociale media accounts bijgehouden moeten worden. Er zijn meestal geen aanvullende arbeidsvoorwaarden van toepassing.

Salarisschaal Gamemaster

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Gamemaster

Er zijn geen vacatures Gamemaster aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Gamemaster in werkt.

Meer weten over de sector waar een Gamemaster in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Gamemaster

Wat is de toekomst van Gamemaster?

Sinds 2014 zijn er al meer dan 600 escape rooms geopend in Nederland. Het grootste aanbod vacatures voor Gamemasters is dan ook van escape rooms. Deze markt lijkt op zijn verzadigingspunt te zijn gekomen, waardoor de toekomst qua arbeidsmarkt onzeker is. Over het algemeen is het zo dat zolang de economie in Nederland goed is, er voldoende werk is in de recreatieve branche, zeker in de weekenden en vakanties.
 
Er zijn weinig tot geen doorgroeimogelijkheden voor Gamemasters. Wel is het altijd mogelijk met je ervaring als Gamemaster als een ondernemer een eigen spel te ontwikkelen en runnen.
 

Baankans Gamemaster

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Gamemaster worden: Opleidingen tot Gamemaster

Wil je Gamemaster worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Gamemaster.

Hoe word je een Gamemaster? 

Er is geen specifieke opleiding tot Gamemaster. Vaak wordt bij vacatures gevraagd om affiniteit met het te begeleiden spel en goede sociale vaardigheden. Over het algemeen wordt het beroep van Gamemaster gezien als een ideaal bijbaantje voor scholieren en studenten, omdat de werkzaamheden met name ’s avonds en in de weekenden plaatsvinden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Gamemaster

Er zijn geen opleidingen Gamemaster aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Gamemaster in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Gamemaster

Als je Gamemaster wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Gamemaster zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Gamemaster

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Gamemaster?

Competenties en Vaardigheden Gamemaster

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Gamemaster nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Gamemaster nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Gamemaster

Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Gamemaster

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Gamemaster. Als Gamemaster wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Gamemaster:


zie volledige beschrijving persoonstype Gamemaster

Vakkennis voor een Gamemaster

Het is voor een Gamemaster ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Gamemaster zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Gamemaster


Werkervaring Gamemaster

Het is voor een startend Gamemaster die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Gamemaster is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Spelbegeleider .

Iets anders leren?

Is Gamemaster het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Gamemaster

Met wie werkt een Gamemaster samen? 

Als Gamemaster heb je te maken met de gasten die je over de vloer krijgt en je manager. Bij veel escape rooms gaat dit om de eigenaar, omdat dit meestal ondernemingen zijn met weinig personeel. Bij grotere evenementenbureaus heb je vaak wel te maken met een manager.


  • Klanten
  • Manager of eigenaar
Gamemaster


Organisaties waar een Gamemaster werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Gamemaster meestal werkt.

Waar werkt een Gamemaster?

Gamemasters werken met name voor profit organisaties. Meestal zijn dit (kleine) escape rooms en andere real life experiences. Maar er zijn ook diverse (grotere) evenementenbureaus in Nederland die bijvoorbeeld zeskampen en andere spellen aanbieden en daarvoor Gamemasters inzetten.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Gamemaster

Waar kun je het beste werken als Gamemaster? Hieronder vind je de best door de Gamemaster beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Gamemaster.

Competenties, Skills en Vaardigheden Gamemaster:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Gamemaster.

Welke competenties heeft een Gamemaster nodig?

Een Gamemaster heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Gamemaster

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Gamemaster passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Gamemaster nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Gamemaster zijn Gever en Succesvolle Werker.

Een goede Gamemaster is in staat klanten een warm welkom te bieden, is gevoelig voor hun behoeftes en is verzorgend ingesteld (de Gever).

Daarnaast is een Gamemaster energiek, motiverend en optimistisch: hij of zij moet de gasten enthousiast krijgen voor het spel dat ze gaan spelen en zorgen voor een gezellige tijd. Hij moet zelfverzekerd en duidelijk leiding kunnen geven aan groepen, ook als zij baldadig en luidruchtig zijn door hun adrenaline (de Succesvolle werker).
 

Bekijk de persoonstypen voor Gamemaster


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Gamemaster

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Gamemaster

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Gamemaster

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Gamemaster

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Gamemaster dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Gamemaster belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Gamemaster. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Gamemaster iets voor je?

Zou je graag Gamemaster willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Gamemaster bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Gamemaster

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar