Glasblazer Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Glasblazer worden: Opleidingen tot Glasblazer

Wil je Glasblazer worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Glasblazer, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Glasblazer.

Hoe word je een Glasblazer? 

Sinds kort bestaat de MBO opleiding Glasblazen. Dit is de MBO opleiding Creatief Vakman, uitstroom Glasblazen. De praktijklessen van deze opleiding worden in de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum gegeven.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Glasblazer

Er zijn geen opleidingen Glasblazer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Glasblazer in werkt

Bekijk meer opleidingen Industrie & Productie

Is het verstandig om Glasblazer te worden?

Voordat je aan een opleiding Glasblazer begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Glasblazer worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Glasblazer?

Er zijn erg weinig vacatures voor Glasblazers. Dit is logisch, want de branche bestaat voor 80% uit zelfstandigen zonder personeel. Het arbeidsmarktperspectief van een Glasblazer is dan ook sterk afhankelijk van de eigen inzet en ondernemerschap. Een Glasblazer maakt luxeproducten wat betekent dat hij minder werkt heeft in tijden van economische recessie.

Een Glasblazer kan zich specialiseren of zijn kennis juist verbreden. Hij kan zijn technieken verfijnen of nieuwe technieken aanleren. Een Glasblazer kan doorgroeimogelijkheden creëren door verder te leren, zoals een HBO opleiding aan de kunstacademie. Een Glasblazer kan ook Leraar Tekenen, Handvaardigheid of Techniek worden.

De actuele kans op werk voor een Glasblazer

De kans op werk voor het beroep Glasblazer is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Glasblazer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Glasblazer

Als je je wilt omscholen tot Glasblazer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Glasblazer door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Glasblazer zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Glasblazer

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Glasblazer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Glasblazer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Glasblazer

Als je Glasblazer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Glasblazer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Glasblazer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Glasblazer?

Competenties en Vaardigheden Glasblazer

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Glasblazer nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Glasblazer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Glasblazer

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap

Persoonlijkheid van een Glasblazer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Glasblazer. Als Glasblazer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Glasblazer:


zie volledige beschrijving persoonstype Glasblazer

Vakkennis voor een Glasblazer

Het is voor een Glasblazer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Glasblazer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Glasblazer


Werkervaring Glasblazer

Het is voor een startend Glasblazer die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Glasblazer is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Glasblazer, maar iets anders?

Is een opleiding Glasblazer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Glasblazer te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Glasblazer te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Glasblazer te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Glasblazer te worden?

Zou je graag Glasblazer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Glasblazer voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar