Handlezer Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Handlezer Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Handlezer worden: Opleidingen tot Handlezer

Wil je Handlezer worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Handlezer, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Handlezer.

Hoe word je een Handlezer? 

Het zijn voornamelijk cursussen die opleiden in Handanalyse. Te denken valt aan de Basiscursus Diagnostische Handanalyse (duur vijf weekenden en twee dagen), met als vervolgopties de vijfjarige Opleiding Diagnostisch Handanalist (jaarlijks zeven weekenden, twee dagen) en/of de vijfjarige opleiding Transpersoonlijk- en Handpalmtherapeut (jaarlijks drie weekenden). Laatstgenoemde opleiding is op HBO niveau.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Handlezer

Er zijn geen opleidingen Handlezer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Handlezer in werkt

Bekijk meer opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Is het verstandig om Handlezer te worden?

Voordat je aan een opleiding Handlezer begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Handlezer worden als de baankansen matig of slecht zijn.


Omscholen tot Handlezer

Als je je wilt omscholen tot Handlezer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Handlezer door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Handlezer zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Handlezer

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Handlezer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Handlezer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Handlezer

Als je Handlezer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Handlezer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Handlezer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. Wat doet een Handlezer?

Competenties en Vaardigheden Handlezer

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Handlezer nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Handlezer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Handlezer

Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details

Persoonlijkheid van een Handlezer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Handlezer. Als Handlezer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Handlezer:


zie volledige beschrijving persoonstype Handlezer

Vakkennis voor een Handlezer

Het is voor een Handlezer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Handlezer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Handlezer


Werkervaring Handlezer

Het is voor een startend Handlezer die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Handlezer is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Handlezer, maar iets anders?

Is een opleiding Handlezer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Handlezer

Als je Handlezer wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Handlezer


Weten hoe het is om als Handlezer te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Handlezer te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Handlezer te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Handlezer te worden?

Zou je graag Handlezer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Handlezer voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw baansuggesties!

Ga direct naar

Zoek een ander beroep