Handlezer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Handlezer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep handlezer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je handlezer wordt.

 

Wat is een Handlezer?

Een Handlezer is een beoefenaar van de handlijnkunde of handanalyse. In vroeger tijden had handlezen een occult karakter en trachtten Handlezers middels het bestuderen van de hand iemands toekomst te voorspellen. Moderne handanalyse wordt beoefend om inzicht te krijgen in welke processen aan het werk zijn in de psyche van de cliënt, zoals persoonlijkheid, levensvragen of sociaal functioneren. De Handlezer interpreteert de vingerafdrukken, handlijnen, lengte van vingers en grootte van de hand naar eigen inzicht of binnen een theoretisch kader. Hierin zijn Oosterse en Westerse filosofie en inzichten uit Westerse psychologie verenigd.

Een lezing kan anderhalf uur in beslag nemen. Hierin wordt een handafdruk gemaakt en de klant inzicht gegeven in bijvoorbeeld zijn goede of slechte eigenschappen. Indien nodig of gewenst kan de Handanalist therapieën aanraden om gevonden blokkades te verwijderen. Handanalyse is een van de alternatieve geneeswijzen. Regelmatig beheersen Handlezers meerdere van deze geneeswijzen en bieden ze zelf vervolgtrajecten in o.a. Regressie- en Reïncarnatietherapie, dagdroomtherapie of reiki. Handpalmtherapie behoort ook tot de mogelijkheden, evenals transpersoonlijke therapie, waarvan de resultaten - de veranderingen in iemands hoofd - in de hand zichtbaar zouden zijn.

Handlezers bieden naast consulten ook lezingen of workshops.

Past het beroep Handlezer bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Handlezer?

Werk je al als Handlezer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Handlezer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Handlezer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Handlezer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Handlezer
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Handlezer

Wat verdient een Handlezer?

Handlezers werken meestal zelfstandig en bepalen zelf hun prijzen. Voor een consult van anderhalf uur wordt zo'n €70 gevraagd, voor drie uur €120. Een Handlezeres inhuren voor een (vrijgezellen)feestje kost al gauw €450 voor drie uur en per persoon wordt €40 euro gevraagd voor deelname aan een workshop.

Salarisschaal Handlezer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Handlezer

Er zijn geen vacatures Handlezer aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Handlezer in werkt.

Meer weten over de sector waar een Handlezer in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Handlezer

Wat zijn de baankansen voor een Handlezer?

Handlezers kunnen altijd voor zichzelf beginnen, maar moeten weten dat zij met velen zijn op een krappe markt. Doorgroeimogelijkheden zijn er niet of nauwelijks. Iemand kan zijn assortiment aan therapieën of cursussen uitbreiden door extra onderwijs te volgen. Zo kunnen Handlezers een heel traject met een klant doorlopen in plaats van dat het blijft bij een consult.

De actuele kans op werk voor een Handlezer

De kans op werk voor het beroep Handlezer is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Handlezer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Handlezer worden: Opleidingen tot Handlezer

Wil je Handlezer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Handlezer.

Hoe word je een Handlezer? 

Het zijn voornamelijk cursussen die opleiden in Handanalyse. Te denken valt aan de Basiscursus Diagnostische Handanalyse (duur vijf weekenden en twee dagen), met als vervolgopties de vijfjarige Opleiding Diagnostisch Handanalist (jaarlijks zeven weekenden, twee dagen) en/of de vijfjarige opleiding Transpersoonlijk- en Handpalmtherapeut (jaarlijks drie weekenden). Laatstgenoemde opleiding is op HBO niveau.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Handlezer

Er zijn geen opleidingen Handlezer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Handlezer in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen tot Handlezer

Als je je wilt omscholen tot Handlezer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Handlezer zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Handlezer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Handlezer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Handlezer

Als je Handlezer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Handlezer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Handlezer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Handlezer?

Competenties en Vaardigheden Handlezer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Handlezer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Handlezer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Handlezer

Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details

Persoonlijkheid van een Handlezer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Handlezer. Als Handlezer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Handlezer:


zie volledige beschrijving persoonstype Handlezer

Vakkennis voor een Handlezer

Het is voor een Handlezer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Handlezer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Handlezer


Werkervaring Handlezer

Het is voor een startend Handlezer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Handlezer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Handlezer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Handlezer

Met wie werkt een Handlezer samen? 

Een Handlezer werkt vaak alleen. Collega's zijn dan medehandlezers of andere therapeuten in de hoek van alternatieve geneeswijzen. Te denken valt aan reikitherapeuten, aromatherapeuten of magnetiseurs. Ze zijn eigen baas en hebben dus niet te stellen met managers of directie. Wel hebben zij klanten of cliënten, individueel en in groepen, voor consult of cursus.


  • Handlezer
  • Klant
Handlezer


Organisaties waar een Handlezer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Handlezer meestal werkt.

Waar werkt een Handlezer?

Commerciële Handlezers die werken op beurzen, feesten en de kermis kunnen gerekend worden tot de profit sector. Zij die de therapeutische kant van handlezen benadrukken vallen onder non profit.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Handlezer

Waar kun je het beste werken als Handlezer? Hieronder vind je de best door de Handlezer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Handlezer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Handlezer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Handlezer.

Welke competenties heeft een Handlezer nodig?

Een Handlezer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Handlezer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Handlezer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Handlezer nodig? 

De Handlezer werkt precies en gestuctureerd, hij kan goed uit de voeten met details. Hij heeft altijd in zijn achterhoofd hoe hij iets kan verbeteren of beter kan maken. Hij stelt hoge eisen aan zijn werk en neemt het zeer serieus (Perfectionist). De Handlezer plaatst de klant of cliënt voorop en zichzelf meer op de achtergrond. Hij is ontvankelijk, betrokken en inschikkelijk en weet mensen gerust te stellen. Verder heeft hij een optimistische inslag en kalmeert en steunt (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Handlezer


Gever


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Handlezer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Handlezer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Handlezer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Handlezer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Handlezer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Handlezer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Handlezer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Handlezer iets voor je?

Zou je graag Handlezer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Handlezer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Handlezer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar