Handlezer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Handlezer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Handlezer. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Handlezer nodig heeft.Wat doet een Handlezer? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Handlezer?

Een Handlezer is een beoefenaar van de handlijnkunde of handanalyse. In vroeger tijden had handlezen een occult karakter en trachtten Handlezers middels het bestuderen van de hand iemands toekomst te voorspellen. Moderne handanalyse wordt beoefend om inzicht te krijgen in welke processen aan het werk zijn in de psyche van de cliënt, zoals persoonlijkheid, levensvragen of sociaal functioneren. De Handlezer interpreteert de vingerafdrukken, handlijnen, lengte van vingers en grootte van de hand naar eigen inzicht of binnen een theoretisch kader. Hierin zijn Oosterse en Westerse filosofie en inzichten uit Westerse psychologie verenigd.

Een lezing kan anderhalf uur in beslag nemen. Hierin wordt een handafdruk gemaakt en de klant inzicht gegeven in bijvoorbeeld zijn goede of slechte eigenschappen. Indien nodig of gewenst kan de Handanalist therapieën aanraden om gevonden blokkades te verwijderen. Handanalyse is een van de alternatieve geneeswijzen. Regelmatig beheersen Handlezers meerdere van deze geneeswijzen en bieden ze zelf vervolgtrajecten in o.a. Regressie- en Reïncarnatietherapie, dagdroomtherapie of reiki. Handpalmtherapie behoort ook tot de mogelijkheden, evenals transpersoonlijke therapie, waarvan de resultaten - de veranderingen in iemands hoofd - in de hand zichtbaar zouden zijn.

Handlezers bieden naast consulten ook lezingen of workshops.

Past het beroep Handlezer bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Handlezer

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Handanalist


Vacatures Handlezer

Op zoek naar een nieuwe baan als Handlezer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Handlezer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met betere baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Handlezer per ervaringsniveau en/of stad

Vind vacatures Handlezer op alle werkniveau's. Leerling/omscholing-, junior-niveau, medior-niveau en senior-vacatures. Bekijk ook de vacatures Handlezer in Rotterdam of 60 andere steden.

Vacatures Handlezer per stad

Vacatures Handlezer Alkmaar

Vacatures Handlezer Almelo

Vacatures Handlezer Almere

Vacatures Handlezer Alphen aan den Rijn

Vacatures Handlezer Amersfoort

Vacatures Handlezer Amstelveen

Vacatures Handlezer Amsterdam

Vacatures Handlezer Apeldoorn

Vacatures Handlezer Arnhem

Vacatures Handlezer Assen

Vacatures Handlezer Bergen op Zoom

Vacatures Handlezer Breda

Vacatures Handlezer Capelle aan den IJssel

Vacatures Handlezer Delft

Vacatures Handlezer Den Bosch

Vacatures Handlezer Den Haag

Vacatures Handlezer Den Helder

Vacatures Handlezer Deventer

Vacatures Handlezer Doetinchem

Vacatures Handlezer Dordrecht

Vacatures Handlezer Ede

Vacatures Handlezer Eindhoven

Vacatures Handlezer Emmen

Vacatures Handlezer Enschede

Vacatures Handlezer Gouda

Vacatures Handlezer Groningen

Vacatures Handlezer Haarlem

Vacatures Handlezer Haarlemmermeer

Vacatures Handlezer Heerlen

Vacatures Handlezer Helmond

Vacatures Handlezer Hengelo

Vacatures Handlezer Hilversum

Vacatures Handlezer Hoogeveen

Vacatures Handlezer Hoorn

Vacatures Handlezer Katwijk

Vacatures Handlezer Leeuwarden

Vacatures Handlezer Leiden

Vacatures Handlezer Lelystad

Vacatures Handlezer Maastricht

Vacatures Handlezer Middelburg

Vacatures Handlezer Nieuwegein

Vacatures Handlezer Nijmegen

Vacatures Handlezer Oss

Vacatures Handlezer Purmerend

Vacatures Handlezer Roermond

Vacatures Handlezer Roosendaal

Vacatures Handlezer Rotterdam

Vacatures Handlezer Schiedam

Vacatures Handlezer Spijkenisse

Vacatures Handlezer Terneuzen

Vacatures Handlezer Tilburg

Vacatures Handlezer Utrecht

Vacatures Handlezer Veenendaal

Vacatures Handlezer Venlo

Vacatures Handlezer Vlaardingen

Vacatures Handlezer Westland

Vacatures Handlezer Zaanstad

Vacatures Handlezer Zeist

Vacatures Handlezer Zoetermeer

Vacatures Handlezer Zwolle

Meer steden Minder steden

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Handlezer

Wat verdient een Handlezer?

Handlezers werken meestal zelfstandig en bepalen zelf hun prijzen. Voor een consult van anderhalf uur wordt zo'n €70 gevraagd, voor drie uur €120. Een Handlezeres inhuren voor een (vrijgezellen)feestje kost al gauw €450 voor drie uur en per persoon wordt €40 euro gevraagd voor deelname aan een workshop.

Over het algemeen verdienen handlezers geen topinkomen

Salarisschaal Handlezer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Handlezer

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Handlezer


Bekijk het salaris Handlezer per ervaringsniveau

Salaris junior Handlezer Wat verdient een startend Handlezer? Wat is het loon senior Handlezer? beginnend Handlezer salaris Maximaal salaris trainee Handlezer Hoeveel verdient een leidinggevend Handlezer? Wat is het salaris van een medior Handlezer? Salaris aankomend Handlezer Wat verdient een ervaren Handlezer? Welk salaris krijgt een leerling Handlezer?


Handlezer worden: Opleidingen tot Handlezer

Wil je Handlezer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Handlezer.

Hoe word je een Handlezer? 

Het zijn voornamelijk cursussen die opleiden in Handanalyse. Te denken valt aan de Basiscursus Diagnostische Handanalyse (duur vijf weekenden en twee dagen), met als vervolgopties de vijfjarige Opleiding Diagnostisch Handanalist (jaarlijks zeven weekenden, twee dagen) en/of de vijfjarige opleiding Transpersoonlijk- en Handpalmtherapeut (jaarlijks drie weekenden). Laatstgenoemde opleiding is op HBO niveau.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Handlezer

Er zijn geen opleidingen Handlezer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Handlezer in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Handlezer worden: Omscholen tot Handlezer

Als je je wilt omscholen tot Handlezer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Handlezer zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Handlezer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Handlezer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Handlezer

Als je Handlezer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Handlezer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Handlezer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Handlezer?


Interview met een Handlezer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Competenties en Vaardigheden Handlezer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Handlezer.

Welke competenties heeft een Handlezer nodig?

Een Handlezer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Integriteit
Integriteit

Steekwoorden: discipline, betrouwbaar, structureel, loyaal

Omschrijving

Integere mensen voeren zorgvuldig hun taken uit. Ze houden hierbij rekening met de geldende sociale en ethische normen ten aanzien van gevoelige informatie, contact met anderen en posities en belangen. Deze mensen houden zichzelf verantwoordelijk voor hun werkzaamheden. Moraliteit staat hoog in het vaandel bij deze mensen.

Sterke punten
Deze mensen zijn eerlijk, betrouwbaar en bekijken alles vanuit een moreel oogpunt. Verder zijn integere mensen vaak erg gestructureerd en raken ze bij tegenslag niet van hun stuk. Bovendien zijn deze mensen vaak erg beheerst. Deze mensen worden ook wel vaak loyaal genoemd.

Zwakke punten
Integere mensen hebben vaak moeite met zeggen wat ze bedoelen. Ze hebben moeite met de informatie helder en duidelijk te verspreiden. Verder laten zij zich snel afleiden van hun werkzaamheden. Sommige integere mensen zijn goed in het manipuleren van anderen. Ze houden bewust informatie achter, of ze zijn loslippig met betrekking tot vertrouwelijke informatie. Dit gebeurt vaak met het oog op het eigenbelang.

Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving

Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht

Omschrijving

Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.

Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen. 

Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.  

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Luisteren
Luisteren

Steekwoorden: inzicht in omgeving, overtuigen, motiveren, onderhandelen

Omschrijving

Deze mensen luisteren goed naar andere mensen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en willen anderen graag helpen. Ze zijn overal van op de hoogte en hebben dus overzicht. Ook luisteren deze mensen goed naar de taken die zij krijgen toegewezen en voeren deze daarom meestal goed uit. 

Sterke punten
Goede luisteraars stellen vaak goede vragen of geven feedback op de verkregen informatie. Daarnaast kunnen zij met de verkregen informatie anderen overtuigen en eventueel onderhandelen over verschillende zaken. Een goede luisteraar houdt ook rekening met de dingen die juist niet worden gezegd, de zogenaamde non-verbale communicatie. Ook hier kan hij informatie uithalen.

Zwakke punten
Goed luisteren betekent niet dat je niets mag zeggen. Mensen die alleen maar luisteren kunnen verlegen of teruggetrokken overkomen. Sommige mensen luisteren enkel om dingen voor elkaar te krijgen, zij proberen hun voordeel te doen met de informatie die ze krijgen. Het ontbreekt hen dan aan oprechte interesse.

Omgaan met details
Omgaan met details

Steekwoorden: structureel, plannen en organiseren, resultaat, perfectionistisch

Omschrijving

Deze mensen hebben details en procedures goed in hun hoofd zitten. Deze personen letten bij opdrachten op de details, zij controleren bijvoorbeeld de spelling en houden zich bezig met de vormgeving. Daarnaast houden deze mensen zich vaak bezig met de planning en organisatie van werkzaamheden.

Sterke punten
Deze mensen zijn precies en werken structureel. Zij kijken met een kritisch oog naar opdrachten. Daarnaast beschikken deze mensen ook vaak over de competentie ‘plannen en organiseren’. Zij hebben een goed beeld in het hoofd van het resultaat en de taken die uitgevoerd moeten worden.

Zwakke punten
De kritische houding kan ervoor zorgen dat de omgeving hen ziet als ‘pietluttig’. Verder kan het zijn dat ze zo opgaan in details dat de creativiteit van deze mensen eronder lijdt. Ook kunnen ze doorslaan en hoofdzaken uit het oog verliezen.

Vaardigheden Handlezer

 • Luisteren
 • Analytisch vermogen
 • Verbanden leggen
 • Geduld
 • Vragen stellen
 • Betrouwbaar
 • Verantwoording
 • Geheimhouding
 • Klantvriendelijkheid
 • Begripvol
 • Dienstverlenend
 • Aandacht voor details
 • Methodisch werken
 • Controleren

Persoonlijkheid en Eigenschappen Handlezer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Handlezer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Handlezer nodig? 

De Handlezer werkt precies en gestuctureerd, hij kan goed uit de voeten met details. Hij heeft altijd in zijn achterhoofd hoe hij iets kan verbeteren of beter kan maken. Hij stelt hoge eisen aan zijn werk en neemt het zeer serieus (Perfectionist). De Handlezer plaatst de klant of cliënt voorop en zichzelf meer op de achtergrond. Hij is ontvankelijk, betrokken en inschikkelijk en weet mensen gerust te stellen. Verder heeft hij een optimistische inslag en kalmeert en steunt (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Handlezer


Eigenschappen Handlezer

 • Empatisch
 • Behulpzaam
 • Vriendelijk
 • Originaliteit
 • Creativiteit
 • GepassioneerdArbeidsmarktperspectief Handlezer

Wat zijn de baankansen voor een Handlezer?

Handlezers kunnen altijd voor zichzelf beginnen, maar moeten weten dat zij met velen zijn op een krappe markt. Doorgroeimogelijkheden zijn er niet of nauwelijks. Iemand kan zijn assortiment aan therapieën of cursussen uitbreiden door extra onderwijs te volgen. Zo kunnen Handlezers een heel traject met een klant doorlopen in plaats van dat het blijft bij een consult.


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Handlezer

Je kunt als Handlezer een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Handlezer is onderdeel van de beroepsfamilie Astrologen, waarzeggers. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Handlezer

Verwante beroepen Handlezer

Mogelijke specialisaties voor een Handlezer


Organisaties waar een Handlezer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Handlezer meestal werkt.

Waar werkt een Handlezer?

Commerciële Handlezers die werken op beurzen, feesten en de kermis kunnen gerekend worden tot de profit sector. Zij die de therapeutische kant van handlezen benadrukken vallen onder non profit.


In welke sector werkt een Handlezer?

Een Handlezer werkt in de sector Gezondheidszorg & Farmacie

In de Gezondheidszorg & Farmacie staat de gezondheid van mensen centraal. De medische sector houdt zich bijvoorbeeld bezig met onderzoek naar gezondheid en het toepassen van medische kennis. Zo wordt geprobeerd gezondheidsproblemen zowel te voorkomen als te verhelpen. Vanwege de toenemende vergrijzing in Nederland krijgen steeds meer mensen te maken met deze sector. Ook in de politiek -zeker rond verkiezingstijd- is gezondheidszorg vaak een hot item. Uiteraard is de sector gezondheidszorg & farmacie een overkoepelende industrie. Binnen de gezondheidszorg huist bijvoorbeeld de thuiszorg, jeugdzorg en ouderenzorg. Onder treft u alle gezondheidszorg functies en beroepen en uiteraard ook de vacatures.

Wat wordt er verdiend in de sector Gezondheidszorg & Farmacie?

Binnen deze sector kan je veel geld verdienen. Maar voorwaarde is dan wel dat je lang studeert en je zo nu en dan laat bijscholen. Binnen de sector Gezondheidszorg & Farmacie bestaan verschillende mogelijkheden om je te specialiseren. Vaak werken de mensen binnen deze sector in loondienst. Naast het gewone salaris kan je verschillende extra's verdienen door bijvoorbeeld het opzetten van een onderzoek. Deze sector wordt ook wel genoemd: gezondheidszorgbranche, gezondheidszorgsector, farmaciesector, farmacie-industrie, medische wereld, medische sector, medische branche, werken in de gezondheidszorg

Meer weten over werken in de sector Gezondheidszorg & Farmacie?

Bekijk werken in de sector Gezondheidszorg & Farmacie

In welke beroepsgroep werkt een Handlezer?

Een Handlezer werkt in de beroepsgroep Bijzonder / Humor

De groep Bijzondere Beroepen is een verzameling van opmerkelijke beroepen. Dus ben je volleerd handlezer, clown of aromatherapeut? Dan is de kans groot dat je jouw beroep terugvindt in deze beroepsgroep. We hebben gekozen voor een beroepsgroep 'Bijzondere beroepen' omdat sommige beroepen wat extra aandacht verdienen omdat ze bijvoorbeeld veel risico's met zich meebrengen of omdat ze ondergewaardeerd worden.

Wil je weten welk beroep bij jou past?

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt daarmee inspiratie op doen en kijken welke beroepsgroep bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Wat wordt er verdiend in de Bijzondere Beroepen?

Over de verdiensten binnen deze beroepsgroep valt niet veel te zeggen. Omdat de verschillende beroepen zich in zoveel takken van sport bevinden, is het onmogelijk om duidelijkheid te geven over de salarissen en andere voorwaarden.  

Meer weten over werken in de beroepsgroep Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in de beroepsgroep Bijzonder / Humor

Netwerk Handlezer

Met wie werkt een Handlezer samen? 

Een Handlezer werkt vaak alleen. Collega's zijn dan medehandlezers of andere therapeuten in de hoek van alternatieve geneeswijzen. Te denken valt aan reikitherapeuten, aromatherapeuten of magnetiseurs. Ze zijn eigen baas en hebben dus niet te stellen met managers of directie. Wel hebben zij klanten of cliënten, individueel en in groepen, voor consult of cursus.


 • Handlezer
 • Klant
Handlezer

Alles over het beroep Handlezer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Handlezer
 • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1700 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Solliciteren op de functie Handlezer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Handlezer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Handlezer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Handlezer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Handlezer iets voor je?

Zou je graag Handlezer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Handlezer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar