Handlezer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Handlezer? Lees de functieomschrijving.

Een Handlezer is een beoefenaar van de handlijnkunde of handanalyse. In vroeger tijden had handlezen een occult karakter en trachtten Handlezers middels het bestuderen van de hand iemands toekomst te voorspellen. Moderne handanalyse wordt beoefend om inzicht te krijgen in welke processen aan het werk zijn in de psyche van de cliënt, zoals persoonlijkheid, levensvragen of sociaal functioneren. De Handlezer interpreteert de vingerafdrukken, handlijnen, lengte van vingers en grootte van de hand naar eigen inzicht of binnen een theoretisch kader. Hierin zijn Oosterse en Westerse filosofie en inzichten uit Westerse psychologie verenigd.

Een lezing kan anderhalf uur in beslag nemen. Hierin wordt een handafdruk gemaakt en de klant inzicht gegeven in bijvoorbeeld zijn goede of slechte eigenschappen. Indien nodig of gewenst kan de Handanalist therapieën aanraden om gevonden blokkades te verwijderen. Handanalyse is een van de alternatieve geneeswijzen. Regelmatig beheersen Handlezers meerdere van deze geneeswijzen en bieden ze zelf vervolgtrajecten in o.a. Regressie- en Reïncarnatietherapie, dagdroomtherapie of reiki. Handpalmtherapie behoort ook tot de mogelijkheden, evenals transpersoonlijke therapie, waarvan de resultaten - de veranderingen in iemands hoofd - in de hand zichtbaar zouden zijn.

Handlezers bieden naast consulten ook lezingen of workshops.

Wil je werken als Handlezer?

Werk je al als Handlezer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Handlezer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Handlezer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Handlezer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Handlezer
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Handlezer

Wat verdient een Handlezer?

Handlezers werken meestal zelfstandig en bepalen zelf hun prijzen. Voor een consult van anderhalf uur wordt zo'n €70 gevraagd, voor drie uur €120. Een Handlezeres inhuren voor een (vrijgezellen)feestje kost al gauw €450 voor drie uur en per persoon wordt €40 euro gevraagd voor deelname aan een workshop.

Salarisschaal Handlezer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Handlezer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Handlezer

Hoe goed is de toekomst voor de Handlezer? 

Handlezers kunnen altijd voor zichzelf beginnen, maar moeten weten dat zij met velen zijn op een krappe markt. Doorgroeimogelijkheden zijn er niet of nauwelijks. Iemand kan zijn assortiment aan therapieën of cursussen uitbreiden door extra onderwijs te volgen. Zo kunnen Handlezers een heel traject met een klant doorlopen in plaats van dat het blijft bij een consult.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Handlezer worden: Opleidingen tot Handlezer

Hoe word je een Handlezer? 

Het zijn voornamelijk cursussen die opleiden in Handanalyse. Te denken valt aan de Basiscursus Diagnostische Handanalyse (duur vijf weekenden en twee dagen), met als vervolgopties de vijfjarige Opleiding Diagnostisch Handanalist (jaarlijks zeven weekenden, twee dagen) en/of de vijfjarige opleiding Transpersoonlijk- en Handpalmtherapeut (jaarlijks drie weekenden). Laatstgenoemde opleiding is op HBO niveau.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Handlezer

Meer opleidingen Handlezer

Weet je nog niet of je Handlezer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Handlezer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Handlezer

Met wie werkt een Handlezer samen? 

Een Handlezer werkt vaak alleen. Collega's zijn dan medehandlezers of andere therapeuten in de hoek van alternatieve geneeswijzen. Te denken valt aan reikitherapeuten, aromatherapeuten of magnetiseurs. Ze zijn eigen baas en hebben dus niet te stellen met managers of directie. Wel hebben zij klanten of cliënten, individueel en in groepen, voor consult of cursus.


  • Handlezer
  • Klant
Handlezer


Organisaties waar een Handlezer werkzaam is

Waar werkt een Handlezer meestal? 

Commerciële Handlezers die werken op beurzen, feesten en de kermis kunnen gerekend worden tot de profit sector. Zij die de therapeutische kant van handlezen benadrukken vallen onder non profit.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Handlezer

Waar kun je het beste werken als Handlezer? Hieronder vindt je de best door de Handlezer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Handlezer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Handlezer:

Welke competenties heeft een een Handlezer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Handlezer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Handlezer nodig? 

De Handlezer werkt precies en gestuctureerd, hij kan goed uit de voeten met details. Hij heeft altijd in zijn achterhoofd hoe hij iets kan verbeteren of beter kan maken. Hij stelt hoge eisen aan zijn werk en neemt het zeer serieus (Perfectionist). De Handlezer plaatst de klant of cliënt voorop en zichzelf meer op de achtergrond. Hij is ontvankelijk, betrokken en inschikkelijk en weet mensen gerust te stellen. Verder heeft hij een optimistische inslag en kalmeert en steunt (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Handlezer


Gever


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Handlezer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Handlezer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Handlezer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Handlezer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Handlezer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Handlezer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Handlezer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Handlezer iets voor je?

Zou je graag Handlezer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Handlezer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Handlezer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar