HBO docent muziekwetenschap Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een HBO docent muziekwetenschap? Lees de functieomschrijving.

De docent muziekwetenschap geeft les in het vak muziekwetenschap.

De docent muziekwetenschap geeft les op een HBO opleiding in de richting muziek, muziekwetenschap, de popacademie, het conservatorium of een andere soortgelijke opleiding. De docent muziekwetenschap geeft les in alle facetten van het vak muziekwetenschap en geeft les over de onderzoekskant en wetenschappelijke kant van de muziek. Zo geeft hij zijn studenten onder andere les over de oorsprong van muziek, de ontwikkeling van het muziek door de jaren heen en leert hij ze alle facetten van het wetenschappelijk muziekonderzoek (onderzoek, analyse, evaluatie e.d.). De voornaamste taak van de docent muziekwetenschap is zijn kennis en visie op het gebied van het vak muziekwetenschap overbrengen op zijn studenten en ze daarbij voorbereiden op hun toekomstige beroep.

De docent muziekwetenschap ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn studenten toetsen, tentamens, opdrachten en huiswerk dat hij vervolgens nakijkt, met de studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van de resultaten van deze opdrachten en de inzet van de studenten in de les kan de docent muziekwetenschap de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen bieden.

De docent muziekwetenschap heeft verstand van het vak muziekwetenschap en weet zijn kennis en visie op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een student zich vervelend gedraagt of zijn werk niet goed doet.

Naast zijn werkzaamheden als docent zal de docent muziekwetenschap ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's (om de opleidingen, de school en de studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school).

Wil je werken als HBO docent muziekwetenschap?

Werk je al als HBO docent muziekwetenschap en zoek je een nieuwe baan? Of wil je HBO docent muziekwetenschap worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor HBO docent muziekwetenschap, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep HBO docent muziekwetenschap in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Studenten
 • Collega's
 • Mensen uit het vak
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden HBO docent muziekwetenschap

Wat verdient een HBO docent muziekwetenschap?

De docent muziekwetenschap verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal HBO docent muziekwetenschap

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures HBO docent muziekwetenschap

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden HBO docent muziekwetenschap

Hoe goed is de toekomst voor de HBO docent muziekwetenschap? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent muziekwetenschap is laag. Er is weinig werkgelegenheid, dit omdat het vak muziekwetenschap over het algemeen voornamelijk op WO opleidingen wordt gegeven; er zijn maar enkele HBO opleidingen waar het vak muziekwetenschap wordt gegeven en meestal zijn het dan mensen uit het vak die in één blok op school komen spreken. Wel kan de docent muziekwetenschap na specialisatie ook les in het vak muziekwetenschap of muziekgeschiedenis gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent muziekwetenschap ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans HBO docent muziekwetenschap

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

HBO docent muziekwetenschap worden: Opleidingen tot HBO docent muziekwetenschap

Hoe word je een HBO docent muziekwetenschap? 

De docent muziekwetenschap heeft een opleiding ''Muziekwetenschap'', ''Docent Muziek'' of een opleiding aan het conservatorium gevolgd (HBO of WO, vierjarig) en is (eventueel na jaren praktijkervaring) les gaan geven als docent.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot HBO docent muziekwetenschap

Meer opleidingen HBO docent muziekwetenschap

Weet je nog niet of je HBO docent muziekwetenschap wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding HBO docent muziekwetenschap of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk HBO docent muziekwetenschap

Met wie werkt een HBO docent muziekwetenschap samen? 

Het netwerk van de docent muziekwetenschap bestaat uit zijn studenten, zijn collega's, mensen uit het vak die op school komen spreken en de directeur van de school.


 • Studenten
 • Collega's
 • Mensen uit het vak
 • Directeur van de school
HBO docent muziekwetenschap


Organisaties waar een HBO docent muziekwetenschap werkzaam is

Waar werkt een HBO docent muziekwetenschap meestal? 

De docent muziekwetenschap werkt op een HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers HBO docent muziekwetenschap

Waar kun je het beste werken als HBO docent muziekwetenschap? Hieronder vindt je de best door de HBO docent muziekwetenschap beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep HBO docent muziekwetenschap.

Competenties, Skills en Vaardigheden HBO docent muziekwetenschap:

Welke competenties heeft een een HBO docent muziekwetenschap nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen HBO docent muziekwetenschap

Wat voor persoonlijkheid heb je als HBO docent muziekwetenschap nodig? 

De docent muziekwetenschap is een waarnemer. Hij let goed op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten zodat hij ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en advies kan bieden. Dit maakt de docent muziekwetenschap ook een gever. Hij geeft waar nodig individuele begeleiding of extra tips en/of adviezen en brengt zijn kennis en visie op het vak muziekwetenschap over op zijn studenten.

Bekijk de persoonstypen voor HBO docent muziekwetenschap


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een HBO docent muziekwetenschap

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep HBO docent muziekwetenschap

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep HBO docent muziekwetenschap

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie HBO docent muziekwetenschap

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als HBO docent muziekwetenschap dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor HBO docent muziekwetenschap belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als HBO docent muziekwetenschap. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep HBO docent muziekwetenschap iets voor je?

Zou je graag HBO docent muziekwetenschap willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als HBO docent muziekwetenschap bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op HBO docent muziekwetenschap

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar