HBO docent politicologie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een HBO docent politicologie? Lees de functieomschrijving.

De docent politicologie geeft les in het vak politicologie.

De docent politicologie geeft les op een HBO opleiding in de richting bestuurskunde, sociale wetenschappen of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent politicologie is zijn kennis op het gebied van het vak politicologie overbrengen op zijn studenten. De docent politicologie geeft les in onder andere de inhoud en het functioneren van politieke instellingen, het huidige politieke klimaat, politieke sensitiviteit, politieke filosofie en de geschiedenis van politicologie.

De docent politicologie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn studenten opdrachten, toetsen, tentamens, praktijkopdrachten, projecten en huiswerk dat hij vervolgens nakijkt, met de studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van de resultaten van al dit werk en de inzet in de les kan de docent politicologie de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om met de studenten over hun studieontwikkeling te spreken en te kijken wat er beter moet en hoe hij daarbij kan helpen (door bijvoorbeeld extra tips, adviezen of individuele begeleiding te bieden).

De docent politicologie heeft verstand van het vak politicologie en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een student zich niet goed genoeg inzet tijdens de les of wanneer iemand zich vervelend gedraagt.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent politicologie ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Wil je werken als HBO docent politicologie?

Werk je al als HBO docent politicologie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je HBO docent politicologie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor HBO docent politicologie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep HBO docent politicologie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Studenten
  • Collega's
  • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1600 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden HBO docent politicologie

Wat verdient een HBO docent politicologie?

De docent politicologie verdient tussen de €1600,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal HBO docent politicologie

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures HBO docent politicologie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden HBO docent politicologie

Hoe goed is de toekomst voor de HBO docent politicologie? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent politicologie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent politicologie ook als hoogleraar politicologie aan de slag.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent politicologie ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans HBO docent politicologie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

HBO docent politicologie worden: Opleidingen tot HBO docent politicologie

Hoe word je een HBO docent politicologie? 

De docent politicologie heeft een opleiding ''Politicologie'', ''Political Science'', ''European Studies'', Internationale Betrekkingen'', Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie'', ''European Union Studies'' of een andere soortgelijke opleiding gevolgd. (WO, vierjarig).

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot HBO docent politicologie

Meer opleidingen HBO docent politicologie

Weet je nog niet of je HBO docent politicologie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding HBO docent politicologie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk HBO docent politicologie

Met wie werkt een HBO docent politicologie samen? 

Het netwerk van de docent politicologie bestaat uit zijn studenten, zijn collega's en de directeur van de school.


  • Studenten
  • Collega's
  • Directeur van de school
HBO docent politicologie


Organisaties waar een HBO docent politicologie werkzaam is

Waar werkt een HBO docent politicologie meestal? 

De docent politicologie werkt op een HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers HBO docent politicologie

Waar kun je het beste werken als HBO docent politicologie? Hieronder vindt je de best door de HBO docent politicologie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep HBO docent politicologie.

Competenties, Skills en Vaardigheden HBO docent politicologie:

Welke competenties heeft een een HBO docent politicologie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen HBO docent politicologie

Wat voor persoonlijkheid heb je als HBO docent politicologie nodig? 

De docent politicologie is een waarnemer. Hij let goed op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten na aanleiding van hun ingeleverde werk en hun inzet in de les en biedt waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Dit maakt de docent politicologie ook tot een gever. Naast het eventueel geven van individuele begeleiding geeft de docent politicologie zijn kennis en visie op het gebied van het vak politicologie over op zijn studenten.

Bekijk de persoonstypen voor HBO docent politicologie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een HBO docent politicologie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep HBO docent politicologie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep HBO docent politicologie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie HBO docent politicologie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als HBO docent politicologie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor HBO docent politicologie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als HBO docent politicologie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep HBO docent politicologie iets voor je?

Zou je graag HBO docent politicologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als HBO docent politicologie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op HBO docent politicologie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar