Heibaas Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Heibaas? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep heibaas. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je heibaas wordt.

 

Wat is een Heibaas?

De Heibaas geeft leiding aan een ploeg heiers en de machinist van de hei- of funderingsinstallatie. Ook werkt de Heibaas vaak mee met de heiwerkzaamheden. Deze werkzaamheden omvatten het opstellen, verplaatsen, bedrijfsklaar houden, strijken en vervoeren van de heistelling. Ook bij en onder de heistelling verricht de Heibaas samen met de heiers diverse werkzaamheden.

Heien is het in de grond zetten van een betonnen, stalen of houten damwand of heipaal. De Heier brengt dus funderingselementen van hout, staal of beton aan. Dit gebeurt door middel van een heistelling die door aanhoudend met een heiblok of hydraulische impact hamer op de kop van de paal te slaan of door een valblok of trilblok in de paal te laten vallen de damwand of heipaal in de grond brengt. Hiermee wordt de fundering voor een gebouw gelegd.

Naast de uitvoerende werkzaamheden heeft de Heibaas ook diverse leidinggevende werkzaamheden. De Heibaas motiveert en stimuleert het team van heiers en de machinist van de hei- of funderingsinstallatie bij de werkzaamheden en zorgt dat deze zo goed mogelijk worden uitgevoerd. De Heibaas draagt hiermee dus een grote verantwoordelijkheid.             

De Heibaas is werkzaam bij een hei- of funderingsbedrijf. De Heibaas verricht zowel staand als lopend werk. Het heien brengt voor de Heier ook een aantal beroepsrisico’s met zich mee zoals lawaai, trillingen, lichamelijke klachten en werkdruk.Wil je werken als Heibaas?

Werk je al als Heibaas en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Heibaas worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Heibaas, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Heibaas in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Heier

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Heibaas

Wat verdient een Heibaas?

Het salaris van de Heibaas varieert van ongeveer 2000 euro tot 2800 euro. Gemiddeld verdient de Heibaas rond de 2400 euro. Het salaris is daarbij wel afhankelijk van ervaring. Ook zijn er altijd secundaire arbeidsvoorwaarden zoals vakantiedagen en een eindejaarsuitkering. 

Salarisschaal Heibaas

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Heibaas

Op zoek naar een nieuwe baan als Heibaas? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Heibaas. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Heibaas vacatures

Vacature Zelfstandig Heibaas | Waterbouw | . - .
Kantoor Eindhoven
Over de werkgeverBij ons werken grondige denkers en gedreven doeners iedere dag vol passie aan projecten op het gebied van grond-, weg- en waterbouw en transport.Bij ons werk je …
Vacature Zelfstandig Heibaas | VCA-certificaat
WR.nl
Over de werkgever: • Wij leveren projecten in de grond-, weg- en waterbouw en transport. • Ben jij een ervaren heibaas? • Heb jij kennis van damwanden / stalen palen …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Heibaas

Wat is de toekomst van Heibaas?

De Heibaas geeft leiding aan een ploeg met een aantal heiers en een machinist hei- en funderingsinstallatie. Er zijn in Nederland rond de duizend heiers die verdeeld zijn in diverse ploegen. Al deze ploegen worden geleid door een Heibaas.

De Heibaas begint vaak als heier of als machinist hei- of funderingsinstallatie. Vanuit één van deze functie wordt doorgestroomd naar de functie van Heibaas. Binnen de bouw zijn vaak nog andere doorgroeimogelijkheden voor de Heibaas.

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Heibaas worden: Opleidingen tot Heibaas

Wil je Heibaas worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Heibaas.

Hoe word je een Heibaas? 

De Heibaas begint vaak als heier of machinist hei- of funderingsinstallatie. Door ervaring en eventuele aanvullende opleidingen en cursussen groeit de heier of machinist hei- of funderingsinstallatie door naar de functie van Heibaas. Om Heibaas te kunnen worden is dus geen specifieke opleiding nodig. Vaak wordt er om MBO niveau gevraagd en moet de heibaas de cursus Basisveiligheid behaald hebben.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Heibaas

Er zijn geen opleidingen Heibaas aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Heibaas in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen of doorgroeien tot Heibaas

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Heibaas wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Heibaas zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Heibaas

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Heibaas?

Competenties en Vaardigheden Heibaas

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Heibaas nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Heibaas nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Heibaas

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Heibaas

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Heibaas. Als Heibaas wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Heibaas:


zie volledige beschrijving persoonstype Heibaas

Vakkennis voor een Heibaas

Het is voor een Heibaas ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Heibaas zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Heibaas


Werkervaring Heibaas

Het is voor een startend Heibaas die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Heibaas is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Heibaas het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Heibaas

Met wie werkt een Heibaas samen? 

De Heibaas werkt in een ploeg waarin de Heibaas leiding geeft aan een groep Heiers en een machinist van de hei- of funderingsinstallatie.


  • Heier
Heibaas


Organisaties waar een Heibaas werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Heibaas meestal werkt.

Waar werkt een Heibaas?

De Heibaas is werkzaam bij een hei- of funderingsbedrijf. De Heibaas geeft hier leiding aan een ploeg heiers en een machinist hei- of funderingsinstallatie. De Heibaas is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Heibaas

Waar kun je het beste werken als Heibaas? Hieronder vind je de best door de Heibaas beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Heibaas.

Competenties, Skills en Vaardigheden Heibaas:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Heibaas.

Welke competenties heeft een Heibaas nodig?

Een Heibaas heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Heibaas

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Heibaas passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Heibaas nodig? 

De Heibaas moet een harde werker zijn die van doorzetten en aanpakken weet. De Heibaas moet energiek doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker). Daarnaast moet de Heibaas beschikken over leidinggevende kwaliteiten. De Heibaas moet daarom zelfverzekerd en onafhankelijk kunnen werken (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Heibaas


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Heibaas

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Heibaas

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Heibaas

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Heibaas

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Heibaas dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Heibaas belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Heibaas. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Heibaas iets voor je?

Zou je graag Heibaas willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Heibaas bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Heibaas

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar