Heibaas Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Heibaas? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep heibaas. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je heibaas wordt.

 

Wat is een Heibaas?

De Heibaas geeft leiding aan een ploeg heiers en de machinist van de hei- of funderingsinstallatie. Ook werkt de Heibaas vaak mee met de heiwerkzaamheden. Deze werkzaamheden omvatten het opstellen, verplaatsen, bedrijfsklaar houden, strijken en vervoeren van de heistelling. Ook bij en onder de heistelling verricht de Heibaas samen met de heiers diverse werkzaamheden.

Heien is het in de grond zetten van een betonnen, stalen of houten damwand of heipaal. De Heier brengt dus funderingselementen van hout, staal of beton aan. Dit gebeurt door middel van een heistelling die door aanhoudend met een heiblok of hydraulische impact hamer op de kop van de paal te slaan of door een valblok of trilblok in de paal te laten vallen de damwand of heipaal in de grond brengt. Hiermee wordt de fundering voor een gebouw gelegd.

Naast de uitvoerende werkzaamheden heeft de Heibaas ook diverse leidinggevende werkzaamheden. De Heibaas motiveert en stimuleert het team van heiers en de machinist van de hei- of funderingsinstallatie bij de werkzaamheden en zorgt dat deze zo goed mogelijk worden uitgevoerd. De Heibaas draagt hiermee dus een grote verantwoordelijkheid.             

De Heibaas is werkzaam bij een hei- of funderingsbedrijf. De Heibaas verricht zowel staand als lopend werk. Het heien brengt voor de Heier ook een aantal beroepsrisico’s met zich mee zoals lawaai, trillingen, lichamelijke klachten en werkdruk.

Wil je werken als Heibaas?

Werk je al als Heibaas en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Heibaas worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Heibaas, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Heibaas in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Heier

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Heibaas

Wat verdient een Heibaas?

Het salaris van de Heibaas varieert van ongeveer 2000 euro tot 2800 euro. Gemiddeld verdient de Heibaas rond de 2400 euro. Het salaris is daarbij wel afhankelijk van ervaring. Ook zijn er altijd secundaire arbeidsvoorwaarden zoals vakantiedagen en een eindejaarsuitkering. 

Salarisschaal Heibaas

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Heibaas

Op zoek naar een nieuwe baan als Heibaas? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Heibaas. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Heibaas vacatures

Heibaas
De Boer & De Groot civiele werken b.v.
De functie - Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega voor de functie van Heibaas. In deze functie werk je bij De Boer & De Groot samen met je …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Heibaas

Wat is de toekomst van Heibaas?

De Heibaas geeft leiding aan een ploeg met een aantal heiers en een machinist hei- en funderingsinstallatie. Er zijn in Nederland rond de duizend heiers die verdeeld zijn in diverse ploegen. Al deze ploegen worden geleid door een Heibaas.

De Heibaas begint vaak als heier of als machinist hei- of funderingsinstallatie. Vanuit één van deze functie wordt doorgestroomd naar de functie van Heibaas. Binnen de bouw zijn vaak nog andere doorgroeimogelijkheden voor de Heibaas.

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Heibaas worden: Opleidingen tot Heibaas

Wil je heibaas worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Heibaas? 

De Heibaas begint vaak als heier of machinist hei- of funderingsinstallatie. Door ervaring en eventuele aanvullende opleidingen en cursussen groeit de heier of machinist hei- of funderingsinstallatie door naar de functie van Heibaas. Om Heibaas te kunnen worden is dus geen specifieke opleiding nodig. Vaak wordt er om MBO niveau gevraagd en moet de heibaas de cursus Basisveiligheid behaald hebben.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Heibaas

Er zijn geen opleidingen Heibaas aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Heibaas in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw


Netwerk Heibaas

Met wie werkt een Heibaas samen? 

De Heibaas werkt in een ploeg waarin de Heibaas leiding geeft aan een groep Heiers en een machinist van de hei- of funderingsinstallatie.


  • Heier
Heibaas


Organisaties waar een Heibaas werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Heibaas meestal werkt.

Waar werkt een Heibaas?

De Heibaas is werkzaam bij een hei- of funderingsbedrijf. De Heibaas geeft hier leiding aan een ploeg heiers en een machinist hei- of funderingsinstallatie. De Heibaas is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Heibaas

Waar kun je het beste werken als Heibaas? Hieronder vind je de best door de Heibaas beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Heibaas.

Competenties, Skills en Vaardigheden Heibaas:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Heibaas.

Welke competenties heeft een Heibaas nodig?

Een Heibaas heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Heibaas

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Heibaas passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Heibaas nodig? 

De Heibaas moet een harde werker zijn die van doorzetten en aanpakken weet. De Heibaas moet energiek doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker). Daarnaast moet de Heibaas beschikken over leidinggevende kwaliteiten. De Heibaas moet daarom zelfverzekerd en onafhankelijk kunnen werken (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Heibaas


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Heibaas

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Heibaas

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Heibaas

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Heibaas

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Heibaas dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Heibaas belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Heibaas. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Heibaas iets voor je?

Zou je graag Heibaas willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Heibaas bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Heibaas

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar