Heier Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Heier? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep heier. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je heier wordt.

 

Wat is een Heier?

De Heier houdt zich bezig met alle voorkomende werkzaamheden omtrent het heien. De Heier helpt bij het opstellen, verplaatsen, bedrijfsklaar houden, strijken en vervoeren van de heistelling. Ook verricht de Heier diverse werkzaamheden bij en onder de heistelling.

Heien is het in de grond zetten van een betonnen, stalen of houten damwand of heipaal. De Heier brengt dus funderingselementen van hout, staal of beton aan. Dit gebeurt door middel van een heistelling die door aanhoudend met een heiblok of hydraulische impact hamer op de kop van de paal te slaan of door een valblok of trilblok in de paal te laten vallen de damwand of heipaal in de grond brengt. Hiermee wordt de fundering voor een gebouw gelegd.

De Heier is werkzaam bij een hei- of funderingsbedrijf. De Heier werkt in dezelfde ploeg als de heibaas en de machinist van de hei- of funderingsinstallatie. Onder de verzamelnaam van de Heier vallen onder andere funderingsspecialist, funderingswerker, boormeester palen, palenboorder, machinist kleine hei-installatie en machinist mobiele hei-installatie.

De Heier verricht zowel staand als lopend werk. Het heien brengt voor de Heier ook een aantal beroepsrisico’s met zich mee zoals lawaai, trillingen, lichamelijke klachten en werkdruk.Wil je werken als Heier?

Werk je al als Heier en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Heier worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Heier, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Heier in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Heibaas

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Heier

Wat verdient een Heier?

Over het salaris van de Heier is weinig informatie bekend, evenals over de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Heier

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Heier

Op zoek naar een nieuwe baan als Heier? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Heier. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Heier vacatures

Vacature Heier
Worktrans Uitzendgroep
Je houdt van de buitenlucht en je gaat graag in een klein team op pad, zowel landelijk als internationaal. En een paar nachtjes weg vind je af en toe niet …
Vacature Heier
Gebr. De Koning BV
Gebr. De Koning BV zoekt een Heier te VMBO / MAVO geplaatst op 14-10-2020 Heier Als heier ondersteun je de machinist/heibaas bij het plaatsen van stalen damwanden, heipalen en buizen. …
Vacature HEIER in de omgeving van Purmerend
Herenbos
Als Heier werk je aan verschillende projecten binnen de funderingsherstel, infratechniek, utiliteitsbouw, woningbouw. Als heier ondersteun je de machinist in het uitvoeren van funderingswerkzaamheden, daarnaast help je mee met het …
Vacature Heiers / funderingswerkers
Herenbos
RRRRRING! Met één klap sla je de wekker uit. De meesten draaien zich nog een keer om, maar voor jou is het tijd om in actie te komen. Je collega …
Vacature Machinist Fundering
Intro Personeel
Damwanden plaatsen met zo min mogelijk trilling en geluid, en dat met een machine van wel ton. Heb jij ervaring in de funderingstechniek, ben je heier of kraanmachinist en ben …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Heier

Wat is de toekomst van Heier?

Er zijn zo ongeveer duizend Heiers werkzaam in Nederland. Deze Heiers zijn werkzaam onder diverse benamingen zoals de Heier maar ook de funderingsspecialist, funderingswerker, boormeester palen, palenboorder, machinist kleine hei-installatie en machinist mobiele hei-installatie.

Voor de Heier zijn er binnen de ploeg doorgroeimogelijkheden naar de functie van heibaas. Andere doorgroeimogelijkheden binnen de bouw zijn ook denkbaar.

Huidige aantal vacatures

7


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Heier worden: Opleidingen tot Heier

Wil je Heier worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Heier.

Hoe word je een Heier? 

Om aan de slag te kunnen gaan als Heier komt een MBO opleiding in de bouwsector van pas. Ook worden er cursussen aangeboden om veilig als Heier te kunnen werken. Een cursus Basisveiligheid wordt ook vaak als vereiste gesteld.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Heier

Er zijn geen opleidingen Heier aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Heier in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen of doorgroeien tot Heier

Als je Heier wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Heier zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Heier

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Heier?

Competenties en Vaardigheden Heier

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Heier nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Heier nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Heier

Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Heier

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Heier. Als Heier wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Heier:


zie volledige beschrijving persoonstype Heier

Vakkennis voor een Heier

Het is voor een Heier ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Heier zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Heier


Werkervaring Heier

Het is voor een startend Heier die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Heier is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Heier het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Heier

Met wie werkt een Heier samen? 

De Heier werkt in een ploeg met andere Heiers, een heibaas en met een machinist van de hei- of funderingsinstallatie.


  • Heibaas
Heier


Organisaties waar een Heier werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Heier meestal werkt.

Waar werkt een Heier?

De Heier is werkzaam bij een hei- of funderingsbedrijf. De Heier werkt hierbij in een ploeg met andere Heiers, een heibaas en een machinist hei- of funderingsinstallatie. De Heier is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Heier

Waar kun je het beste werken als Heier? Hieronder vind je de best door de Heier beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Heier.

Competenties, Skills en Vaardigheden Heier:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Heier.

Welke competenties heeft een Heier nodig?

Een Heier heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Heier

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Heier passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Heier nodig? 

De Heier moet een harde werker zijn die van doorzetten en aanpakken weet. De Heier moet doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker).  Ook moet de Heier energiek zijn en productief zijn (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Heier


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Heier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Heier

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Heier

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Heier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Heier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Heier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Heier. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Heier iets voor je?

Zou je graag Heier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Heier bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Heier?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Heier

Vacature Heier Waterbouw Damwanden | Waterbouw Constructies | . - .
WR.nl Solliciteren
Heier Waterbouw Damwanden | Waterbouw Constructies·       Genemuiden·       € - € Bij welk bedrijf je gaat werken·       Wij zijn actief in het ontwerpen en uitvoeren van projecten in de waterbouw.·       …
Vacature Heier Waterbouw Damwanden | Projecten Waterbouw
WR
Bij welk bedrijf je gaat werken: • Wij zijn actief in het ontwerpen en uitvoeren van projecten in de waterbouw. • Ben jij een vakkundig heier? • Werk je graag …

Actuele blogposts


reacties op Heier

theo beekhuis

Ik heb 37 jaar als heier gewerk voor al in het aan brengen van damwanden en veel ervaren met een drukstelling namelijk een aby stelling wie heeft er werk voor mij. Veel inzet

Dirk

Probeer de Nationale Vacaturebank.Sucses

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar