Heilpedagoog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Heilpedagoog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep heilpedagoog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je heilpedagoog wordt.

Wat is een Heilpedagoog?

De Heilpedagoog houdt zich bezig met de heilpedagogie, dit is de benadering van kinderen met een ontwikkelingsstoornis. De heilpedagogie is ontwikkeld binnen de antroposofie. De antroposofie is een spirituele filosofie en occulte wetenschap die het bestaan van een geestelijk wereld voorstelt die toegankelijk is via innerlijke ontwikkeling. De antroposofie is gebaseerd op de leer van Rudolf Steiner (1861-1925). Ook de heilpedagogie is hierdoor onlosmakelijk verbonden met Rudolf Steiner.

De heilpedagogie is geen alleenstaande zorgvorm, maar kans amen met andere zorgvormen ondersteuning bieden aan kinderen met een ontwikkelingsstoornis. In de praktijk zijn dit veelal kinderen met een verstandelijke handicap.

Volgens de heilpedagogie is er een drieledig principe dat een beslissende rol in de ontwikkeling van een kind speelt. De grondgedachte van de heilpedagogie is dat er een wisselwerking is tussen het individu, erfelijkheid en milieu. Deze laatste twee zijn bekende criteria die door de wetenschap goed in kaart gebracht kunnen worden.  Beide zijn voor het kind ook min of meer vaststaand. Het individu is minder benaderbaar en speelt daarom een belangrijk rol binnen de heilpedagogie en de antroposofie. In de antroposofie heerst de gedachte dat er een geestelijke individualiteit is, ook bij iemand met een ontwikkelingsstoornis, en daarmee bestaat het besef dat een leven niet op zichzelf staat. Hierop aansluitende nieuwe ontwikkelingsperspectieven leiden tot een bepaalde vorm van opvoeden en behandelen. In de heilpedagogie leidt die tot een kindgerichtheid die geïntegreerde behandelvormen biedt en samenhang bewerkstelligt.

Wil je werken als Heilpedagoog?

Werk je al als Heilpedagoog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Heilpedagoog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Heilpedagoog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Heilpedagoog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Heilpedagoog

Wat verdient een Heilpedagoog?

Over het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden van de Heilpedagoog is maar weinig bekend, deze zullen enigszins conform de standaard in de zorg zijn.

Salarisschaal Heilpedagoog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Heilpedagoog

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Heilpedagoog

Wat is de toekomst van Heilpedagoog?

De functie van Heilpedagoog is een vrij specifieke functie en vakgebied waardoor er niet veel openstaande vacatures zijn. Doorgroeimogelijkheden zijn er doordat de Heilpedagoog zich kan blijven ontwikkelen door middel van cursussen.

Baankans Heilpedagoog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Heilpedagoog worden: Opleidingen tot Heilpedagoog

Wil je heilpedagoog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Heilpedagoog? 

De Heilpedagoog volgt eerst vaak een meer algemene opleiding om in de jeugdzorg aan de slag te kunnen gaan. Denk hierbij aan opleiding met betrekking tot sociaal pedagogische hulpverlening. Ook zijn er meer specifieke opleidingen en cursussen gericht op de heilpedagogie, zoals de opleidingen gericht op de antroposofie.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Heilpedagoog

Meer opleidingen Heilpedagoog

Weet je nog niet of je Heilpedagoog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Heilpedagoog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Heilpedagoog

Met wie werkt een Heilpedagoog samen? 

De Heilpedagoog werkt veel met kinderen met een ontwikkelingsstoornis. Ook wordt er vaak samengewerkt met andere hulpverleners en zorgaanbieders.


Heilpedagoog


Organisaties waar een Heilpedagoog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Heilpedagoog meestal werkt.

Waar werkt een Heilpedagoog?

De Heilpedagoog is veelal werkzaam bij en instelling voor kinderen met een ontwikkelingsstoornis of bij een instelling voor verstandelijk gehandicapten.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Heilpedagoog

Waar kun je het beste werken als Heilpedagoog? Hieronder vind je de best door de Heilpedagoog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Heilpedagoog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Heilpedagoog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Heilpedagoog.

Welke competenties heeft een Heilpedagoog nodig?

Een Heilpedagoog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Heilpedagoog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Heilpedagoog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Heilpedagoog nodig? 

De Heilpedagoog moet warm en betrokken zijn en openstaan voor anderen en anderen willen helpen (Gever). Daarnaast moet de Heilpedagoog situaties goed kunnen inschatten en analyseren om zo te kunnen helpen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Heilpedagoog


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Heilpedagoog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Heilpedagoog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Heilpedagoog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Heilpedagoog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Heilpedagoog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Heilpedagoog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Heilpedagoog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Heilpedagoog iets voor je?

Zou je graag Heilpedagoog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Heilpedagoog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Heilpedagoog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar