Hippotherapeut Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hippotherapeut? Lees de functieomschrijving.

 

Een hippotherapeut geeft kinderen en volwassenen met een fysieke beperking fysiotherapie op een paard. Paardrijden is goed voor de spieren en de ademhaling en helpt de lichaamshouding te verbeteren. Zo zijn er oefeningen om de rompspieren te versterken, spierkracht op te bouwen en de houding van de deelnemer te corrigeren. Bovendien zijn er oefeningen om het evenwicht te verbeteren. Mensen die spastische klachten hebben, kunnen hun spieren door middel van hippotherapie meer ontspannen. Tevens geeft het paardrijden mensen met een fysieke beperking een gevoel van vrijheid.

Hippotherapie is een onderdeel van equitherapie, waar ook het paardrijden  met gehandicapten, het psychotherapeutisch paardrijden en het orthopedagogisch paardrijden onder vallen. Een groot verschil met psychotherapeutisch paardrijden is het feit dat men bij hippotherapie voornamelijk uitgaat van de genezende werking van de bewegingen van het paard, terwijl men bij psychotherapie voornamelijk aandacht heeft voor het wegwerken van psychische blokkades bij de deelnemer.  Bij hippotherapie ligt de nadruk dus op het fysieke aspect en bij psychotherapeutisch paardrijden op het psychische aspect. Bij het orthopedagogisch paardrijden doen de deelnemers voltige-oefeningen op het paard, met als doel de psychomotoriek (bewuste, vanuit de hersenen gestuurde beweging), cognitie, concentratie en de sociale vaardigheden van de deelnemers te verbeteren. 


Wil je werken als Hippotherapeut?

Werk je al als Hippotherapeut en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hippotherapeut worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Hippotherapeut, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hippotherapeut in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Cliënten
  • Psychotherapeuten
  • Orthopedagogen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hippotherapeut

Wat verdient een Hippotherapeut?

Als hippotherapeut kun je veel geld verdienen, maar hoeveel je precies verdient hangt onder andere af van hoeveel cursussen je aanbiedt en hoeveel geld je daarvoor vraagt. Het bedrag ligt zo rond de 2000 tot 3000 euro per maand. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn niet aan de orde, omdat je voor jezelf werkt.

Salarisschaal Hippotherapeut

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Hippotherapeut

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hippotherapeut

Hoe goed is de toekomst voor de Hippotherapeut? 

Als hippotherapeut heb je een goed arbeidsperspectief, omdat therapieën met behulp van een paard redelijk populair zijn. Je arbeidsperspectief kun je vergroten door je door middel van cursussen en bijscholing verder te specialiseren of je op andere gebieden te ontwikkelen. Je kunt je bijvoorbeeld na je opleiding tot hippotherapeut ook toeleggen op een studie of een cursus psychotherapie, zodat je niet alleen kennis hebt van de genezende werking van de bewegingen van een paard, maar ook weet hoe paarden inzicht kunnen geven in het gedrag van mensen. Je kunt dan dus niet alleen mensen met lichamelijke problemen helpen, maar ook mensen met sociale of psychische problemen. Ook kun je je specialiseren in hippotherapie voor lichamelijk gehandicapten.

 

Baankans Hippotherapeut

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hippotherapeut worden: Opleidingen tot Hippotherapeut

Hoe word je een Hippotherapeut? 

Er bestaan specifieke opleidingen voor hippotherapeut, zoals de opleiding Hippotherapeut in Gent (België) en de opleiding Equitherapie in Soerendonk. Laatstgenoemde duurt twee jaar, waarin deelnemers leren om pedagogische principes te integreren in het paardrijden. Geschikte vooropleidingen voor dergelijke specifieke opleidingen zijn onder andere Pedagogiek, Psychologie of Fysiotherapie. Na de opleiding krijg je een certificaat. Ook kun je je, als je een HBO- of een WO-diploma hebt, laten bijscholen en je specialiseren op een bepaald gebied. Je hoeft dan geen specifieke (vaak dure) opleiding te volgen. 

 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hippotherapeut

Meer opleidingen Hippotherapeut

Weet je nog niet of je Hippotherapeut wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hippotherapeut of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Hippotherapeut

Met wie werkt een Hippotherapeut samen? 

Als hippotherapeut kom je uiteraard in aanraking met cliënten. Bovendien werk je soms samen met therapeuten die weliswaar gebruik maken van paarden als hulpmiddel, maar die zich gespecialiseerd hebben op een ander gebied, zoals psychotherapeuten en orthopedagogen. 


  • Cliënten
  • Psychotherapeuten
  • Orthopedagogen
Hippotherapeut


Organisaties waar een Hippotherapeut werkzaam is

Waar werkt een Hippotherapeut meestal? 

Vaak werkt een hippotherapeut als zelfstandige. Hij of zij ontwikkelt eigen behandelmethodes en oefeningen en biedt deze aan aan mensen met lichamelijke problemen.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Hippotherapeut

Waar kun je het beste werken als Hippotherapeut? Hieronder vindt je de best door de Hippotherapeut beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hippotherapeut.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hippotherapeut:

Welke competenties heeft een een Hippotherapeut nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Hippotherapeut

Wat voor persoonlijkheid heb je als Hippotherapeut nodig? 

De hippotherapeut is een gever, waarnemer en loyalist. De therapeut krijgt inzicht in de behoeften van de cliënten door waar te nemen, en speelt hierop in met de behandelmethode (gever). Tevens is de hippotherapeut een loyalist, omdat hij vertrouwelijk om moet gaan met gevoelige informatie over de cursisten en zorgzaam moet zijn. 

 

 

 

Bekijk de persoonstypen voor Hippotherapeut


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Hippotherapeut

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hippotherapeut

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hippotherapeut

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hippotherapeut

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hippotherapeut dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hippotherapeut belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hippotherapeut. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hippotherapeut iets voor je?

Zou je graag Hippotherapeut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hippotherapeut bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hippotherapeut

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar