Hippotherapeut Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Hippotherapeut worden: Opleidingen tot Hippotherapeut

Wil je Hippotherapeut worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Hippotherapeut, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Hippotherapeut.

Hoe word je een Hippotherapeut? 

Er bestaan specifieke opleidingen voor hippotherapeut, zoals de opleiding Hippotherapeut in Gent (België) en de opleiding Equitherapie in Soerendonk. Laatstgenoemde duurt twee jaar, waarin deelnemers leren om pedagogische principes te integreren in het paardrijden. Geschikte vooropleidingen voor dergelijke specifieke opleidingen zijn onder andere Pedagogiek, Psychologie of Fysiotherapie. Na de opleiding krijg je een certificaat. Ook kun je je, als je een HBO- of een WO-diploma hebt, laten bijscholen en je specialiseren op een bepaald gebied. Je hoeft dan geen specifieke (vaak dure) opleiding te volgen. 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hippotherapeut

Er zijn geen opleidingen Hippotherapeut aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hippotherapeut in werkt

Bekijk meer opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Is het verstandig om Hippotherapeut te worden?

Voordat je aan een opleiding Hippotherapeut begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Hippotherapeut worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Hippotherapeut?

Als hippotherapeut heb je een goed arbeidsperspectief, omdat therapieën met behulp van een paard redelijk populair zijn. Je arbeidsperspectief kun je vergroten door je door middel van cursussen en bijscholing verder te specialiseren of je op andere gebieden te ontwikkelen. Je kunt je bijvoorbeeld na je opleiding tot hippotherapeut ook toeleggen op een studie of een cursus psychotherapie, zodat je niet alleen kennis hebt van de genezende werking van de bewegingen van een paard, maar ook weet hoe paarden inzicht kunnen geven in het gedrag van mensen. Je kunt dan dus niet alleen mensen met lichamelijke problemen helpen, maar ook mensen met sociale of psychische problemen. Ook kun je je specialiseren in hippotherapie voor lichamelijk gehandicapten.

 

De actuele kans op werk voor een Hippotherapeut

Het beroep Hippotherapeut is onderdeel van de beroepsfamilie Fysio- en oefentherapeuten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Fysio- en oefentherapeuten is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Hippotherapeut

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Hippotherapeut

Als je je wilt omscholen tot Hippotherapeut is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Hippotherapeut door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Hippotherapeut zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Hippotherapeut

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Hippotherapeut dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Hippotherapeut

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Hippotherapeut

Als je Hippotherapeut wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Hippotherapeut zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Hippotherapeut

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Hippotherapeut?

Competenties en Vaardigheden Hippotherapeut

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Hippotherapeut nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Hippotherapeut nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hippotherapeut

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren

Persoonlijkheid van een Hippotherapeut

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Hippotherapeut. Als Hippotherapeut wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Hippotherapeut:


zie volledige beschrijving persoonstype Hippotherapeut

Vakkennis voor een Hippotherapeut

Het is voor een Hippotherapeut ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Hippotherapeut zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Hippotherapeut


Werkervaring Hippotherapeut

Het is voor een startend Hippotherapeut die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Hippotherapeut is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Hippotherapeut, maar iets anders?

Is een opleiding Hippotherapeut het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Hippotherapeut te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Hippotherapeut te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Hippotherapeut te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Hippotherapeut te worden?

Zou je graag Hippotherapeut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Hippotherapeut voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar