Hoofd Research & Development Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hoofd Research & Development? Lees de functieomschrijving.

Het Hoofd R&D ziet toe op het onderzoek naar de voor zijn organisatie relevante verbetering van bestaande en ontwikkeling van nieuwe producten of processen. Het precieze onderwerp is afhankelijk van de organisatie waar het Hoofd R&D werkt, maar in ieder geval staan onderzoek en ontwikkeling centraal. Het is aan het Hoofd R&D om altijd actuele informatie te hebben over beschikbare stoffen, technieken en technologie en om relevante externe ontwikkelingen een plaats te geven in eigen onderzoek.

Het Hoofd R&D geeft leiding aan de medewerkers op de afdeling R&D. De kwaliteit van het onderzoek en nieuwe producten wordt door het Hoofd R&D bewaakt. Bij een grote organisatie kan het zijn dat de afdeling gesplitst is in een researchteam enerzijds en een developmentteam anderzijds. Het Hoofd R&D maakt zelf vaak deel uit van het managementteam en heeft veelvuldig contact met de marketingafdeling, die de nieuwe of verbeterde producten eventueel in de markt moet zetten.

Het Hoofd R&D heeft een grote verantwoordelijkheid. Hij is een expert binnen zijn branche die de vertaalslag tussen externe ontwikkelingen en interne innovatie weet te maken en daarbij ook techniek en commercie weet te combineren.

Wil je werken als Hoofd Research & Development?

Werk je al als Hoofd Research & Development en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hoofd Research & Development worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Hoofd Research & Development, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Hoofd Research & Development in één oogopslag

Netwerk:

  • Directeur
  • Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €5100 tot €9050

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoofd Research & Development

Wat verdient een Hoofd Research & Development?

Een Hoofd R&D kan van €5100 tot €9050 per maand gaan verdienen, afhankelijk van ervaring en precieze functie binnen de organisatie. Hierbij horen over het algemeen uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13de maand en opleidingsmogelijkheden.

Salarisschaal Hoofd Research & Development

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Hoofd Research & Development

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hoofd Research & Development

Hoe goed is de toekomst voor de Hoofd Research & Development? 

Hoewel er op de open arbeidsmarkt maar weinig vacatures voor Hoofd R&D open staan, is het over het algemeen een functie waar men naartoe werkt. Er kunnen dus genoeg mogelijkheden zijn, intern of via-via. Als Hoofd R&D is het verder ook goed mogelijk om door te groeien naar de functie van technisch directeur, of iets dergelijks.

Baankans Hoofd Research & Development

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hoofd Research & Development worden: Opleidingen tot Hoofd Research & Development

Hoe word je een Hoofd Research & Development? 

Vele branches kennen afdelingen Research & Development. Het hoofd van zo'n afdeling heeft meestal een relevante WO opleiding gedaan. Een enkele keer volstaat een HBO opleiding als Levensmiddelentechnologie, maar meestal wordt WO of zelfs Post-doc gevraagd.

Een WO opleiding of Phd. in Chemie of Scheikunde is een geschikte vooropleiding voor een Hoofd R&D bij een bedrijf in chemicaliën.

Civiele Techniek (HBO) geeft toegang tot de Afdeling R&D van een producent van bouwgrondstoffen.

Naast een opleiding is veel relevante werkervaring nodig om door te kunnen groeien naar de leidinggevende positie van Hoofd Research & Development.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hoofd Research & Development

Meer opleidingen Hoofd Research & Development

Weet je nog niet of je Hoofd Research & Development wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hoofd Research & Development of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Hoofd Research & Development

Met wie werkt een Hoofd Research & Development samen? 

Het Hoofd R&D rapporteert aan de technisch of algemeen directeur, afhankelijk van de grootte van de organisatie. De meeste tijd brengt hij door met zijn team. Naast de directeur kan het voorkomen dat het Hoofd R&D zijn plannen ook voor moet leggen aan managers in het bedrijf, om zo draagvlak voor innovatie binnen het bedrijf te creëren en andere afdelingen met de nieuwe producten aan de slag kunnen gaan.


  • Directeur
  • Manager
Hoofd Research & Development


Organisaties waar een Hoofd Research & Development werkzaam is

Waar werkt een Hoofd Research & Development meestal? 

Een R&D-afdeling vind je vooral in het bedrijfsleven, waar veel meer druk bestaat om te blijven vernieuwen. Het kan echter voorkomen dat een R&D-afdeling samenwerkt met een Universiteit of gesubsidieerd wordt door de overheid. Zo komt het dat Research & Development niet exclusief binnen commerciële organisaties een plaats heeft.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Hoofd Research & Development

Waar kun je het beste werken als Hoofd Research & Development? Hieronder vindt je de best door de Hoofd Research & Development beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hoofd Research & Development.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hoofd Research & Development:

Welke competenties heeft een een Hoofd Research & Development nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Hoofd Research & Development

Wat voor persoonlijkheid heb je als Hoofd Research & Development nodig? 

Het Hoofd Research & Development stimuleert zijn team en weet buiten de kaders te kijken. Hij houdt zelf van afwisseling en originaliteit en brengt dat over op zijn medewekers, zodat deze ideeën uit te gaan werken en voor vernieuwing zorgen (Levensgenieter). Naast creatieve stimulatie staat er ook druk op het team en is het neerzetten van (goede) resultaten van belang. Het Hoofd R&D komt zo steeds weer met nieuwe strategieën om de ideeën van de afdeling aan het bedrijf te verkopen en zo resultaten te boeken (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Hoofd Research & Development


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Hoofd Research & Development

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hoofd Research & Development

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hoofd Research & Development

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hoofd Research & Development

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hoofd Research & Development dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hoofd Research & Development belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hoofd Research & Development. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hoofd Research & Development iets voor je?

Zou je graag Hoofd Research & Development willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hoofd Research & Development bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hoofd Research & Development

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar