Hoofd Verkoop Binnendienst Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hoofd Verkoop Binnendienst? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hoofd verkoop binnendienst. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hoofd verkoop binnendienst wordt.

 

Wat is een Hoofd Verkoop Binnendienst?

Een Hoofd Verkoop Binnendienst is verantwoordelijk voor het behalen van door het management bepaalde verkoopresultaten. Het Hoofd Verkoop Binnendienst heeft zelf verkooptargets, maar ziet vooral toe op de uitvoering van de werkzaamheden op zijn afdeling, en het functioneren van zijn medewerkers. Om zijn team goede verkoopresultaten te laten behalen moet het Hoofd Verkoop Binnendienst een goede werkomgeving creëren, waarin werknemers optimaal worden gestimuleerd om hun targets te halen.

Hij coördineert en rapporteert de werkzaamheden en waarborgt strategie, beleid en procedures van de afdeling. Hij is op inhoudelijk vlak aanspreekpunt voor zijn medewerkers. Ook is hij verantwoordelijk voor de (verdere) opleiding en training van zijn personeel. Daarnaast heeft hij administratieve ondersteunende taken. Verder wordt van hem verwacht dat hij een omvangrijk netwerk van professionals onderhoudt.

Naast de organisatie van de binnendienst, kan het zijn dat het Hoofd Verkoop Binnendienst taken op zich neemt in begeleiding en ondersteuning van de buitendienst.

De precieze functie-inhoud van een Hoofd Verkoop Binnendienst verschilt per organisatie.Wil je werken als Hoofd Verkoop Binnendienst?

Werk je al als Hoofd Verkoop Binnendienst en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hoofd Verkoop Binnendienst worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Hoofd Verkoop Binnendienst, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hoofd Verkoop Binnendienst in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Commercieel Manager
 • Medewerker Binnendienst
 • Buitendienst
 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3300 tot €6400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoofd Verkoop Binnendienst

Wat verdient een Hoofd Verkoop Binnendienst?

Een Hoofd Verkoop Binnendienst verdient tussen de €3300 en €6400 per maand. Hierbij komen doorgaans ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden kijken, zoals opleidingsmogelijkheden.

Salarisschaal Hoofd Verkoop Binnendienst

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Hoofd Verkoop Binnendienst

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoofd Verkoop Binnendienst? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoofd Verkoop Binnendienst. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Hoofd Verkoop Binnendienst vacatures

Vacature Hoofd Verkoop Binnendienst Alphen aan den Rijn Installatietechniek - Amsterdam
JUSTIN recruitment, Amsterdam
Sales Engineer - Jij bent als hoofd op de afdeling degene die zorgt dat alles op rolletjes loopt. Jij coacht het team en geeft ondersteuning waar nodig. Zie jij mogelijkheden …
Vacature Hoofd Verkoop Binnendienst
JUSTIN Recruitment
Jij bent als hoofd op de afdeling degene die zorgt dat alles op rolletjes loopt. Jij coacht het team en geeft ondersteuning waar nodig. Zie jij mogelijkheden om de processen …
Vacature Hoofd Verkoop Binnendienst
Antenna
Jij bent als hoofd op de afdeling degene die zorgt dat alles op rolletjes loopt. Jij coacht het team en geeft ondersteuning waar nodig. Zie jij mogelijkheden om de processen …
Vacature Hoofd Verkoop Binnendienst
Imbema sector Transport & Logistiek
Imbema sector Transport & Logistiek zoekt een Hoofd Verkoop Binnendienst te Nieuwerkerk aan den IJssel HBO geplaatst op 30-04-2021 Commercieel – Affiniteit met techniek – stressbestendig Ben je een motiverende …
Vacature Hoofd Verkoop Binnendienst
Imbema sector Transport & Logistiek
Imbema sector Transport & Logistiek zoekt een Hoofd Verkoop Binnendienst te Rotterdam HBO geplaatst op 30-04-2021 Commercieel – Affiniteit met techniek – stressbestendig Ben je een motiverende en coachende leider …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hoofd Verkoop Binnendienst

Wat zijn de baankansen voor een Hoofd Verkoop Binnendienst?

Iemand heeft goede kans om een functie als Hoofd Verkoop Binnendienst te krijgen, zolang hij maar voldoende ervaring en de juiste kwalificaties heeft. Verder is het goed mogelijk om door te groeien naar een managementfunctie.

De actuele kans op werk voor een Hoofd Verkoop Binnendienst

Het beroep Hoofd Verkoop Binnendienst is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

7

Baankans Hoofd Verkoop Binnendienst

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Hoofd Verkoop Binnendienst worden: Opleidingen tot Hoofd Verkoop Binnendienst

Wil je Hoofd Verkoop Binnendienst worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Hoofd Verkoop Binnendienst.

Hoe word je een Hoofd Verkoop Binnendienst? 

Om Hoofd Verkoop Binnendienst te worden is het raadzaam een HBO opleiding te volgen. Deze opleiding kan in de richting van Bedrijfseconomie, Administratie, Sales of Financiën zijn. Een specifieke opleiding wordt niet altijd gevraagd. Werkervaring wel.

Eventueel is een MBO diploma, gecombineerd met veel werkervaring voldoende. Het is waarschijnlijk dat iemand lager instapt en zich dan binnen een bedrijf opwerkt naar hogere functies.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hoofd Verkoop Binnendienst

Er zijn geen opleidingen Hoofd Verkoop Binnendienst aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hoofd Verkoop Binnendienst in werkt

Bekijk alle opleidingen Zakelijke Dienstverlening

Omscholen of doorgroeien tot Hoofd Verkoop Binnendienst

Als je Hoofd Verkoop Binnendienst wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Hoofd Verkoop Binnendienst zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Hoofd Verkoop Binnendienst

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Hoofd Verkoop Binnendienst?

Competenties en Vaardigheden Hoofd Verkoop Binnendienst

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Hoofd Verkoop Binnendienst nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Hoofd Verkoop Binnendienst nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hoofd Verkoop Binnendienst

Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Hoofd Verkoop Binnendienst

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Hoofd Verkoop Binnendienst. Als Hoofd Verkoop Binnendienst wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Hoofd Verkoop Binnendienst:


zie volledige beschrijving persoonstype Hoofd Verkoop Binnendienst

Vakkennis voor een Hoofd Verkoop Binnendienst

Het is voor een Hoofd Verkoop Binnendienst ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Hoofd Verkoop Binnendienst zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Hoofd Verkoop Binnendienst


Werkervaring Hoofd Verkoop Binnendienst

Het is voor een startend Hoofd Verkoop Binnendienst die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Hoofd Verkoop Binnendienst is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Hoofd Verkoop Binnendienst het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Hoofd Verkoop Binnendienst

Met wie werkt een Hoofd Verkoop Binnendienst samen? 

Het Hoofd Verkoop Binnendienst legt verantwoording af aan de commercieel manager en heeft zelf de leiding over de medewerkers van zijn afdeling. Naast het aansturen van de interne verkopers, heeft het Hoofd Verkoop Binnendienst ook contact met medewerkers die bij de buitendienst werken, zoals plaatselijke dealers. Klantencontact is ook een deel van zijn functie.


 • Commercieel Manager
 • Medewerker Binnendienst
 • Buitendienst
 • Klanten
Hoofd Verkoop Binnendienst


Organisaties waar een Hoofd Verkoop Binnendienst werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Hoofd Verkoop Binnendienst meestal werkt.

Waar werkt een Hoofd Verkoop Binnendienst?

Een Hoofd Verkoop Binnendienst bevindt  zich in het midden van de commerciële sector, op de Verkoopafdeling van een bedrijf.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Hoofd Verkoop Binnendienst

Waar kun je het beste werken als Hoofd Verkoop Binnendienst? Hieronder vind je de best door de Hoofd Verkoop Binnendienst beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hoofd Verkoop Binnendienst.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hoofd Verkoop Binnendienst:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Hoofd Verkoop Binnendienst.

Welke competenties heeft een Hoofd Verkoop Binnendienst nodig?

Een Hoofd Verkoop Binnendienst heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Hoofd Verkoop Binnendienst

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Hoofd Verkoop Binnendienst passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Hoofd Verkoop Binnendienst nodig? 

Het Hoofd Verkoop Binnendienst heeft leidinggevende verantwoordelijkheden, waarbij hij een sterke en zelfverzekerde houding aanneemt om werknemers te kunnen motiveren hun werk goed te doen  (Baas). Naast het aansturen van anderen gaat het er vooral om dat de gewenste verkoopcijfers gehaald worden, en dat men zo veel mogelijk producten weet te verkopen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Hoofd Verkoop Binnendienst


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Hoofd Verkoop Binnendienst

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hoofd Verkoop Binnendienst

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hoofd Verkoop Binnendienst

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hoofd Verkoop Binnendienst

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hoofd Verkoop Binnendienst dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hoofd Verkoop Binnendienst belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hoofd Verkoop Binnendienst. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hoofd Verkoop Binnendienst iets voor je?

Zou je graag Hoofd Verkoop Binnendienst willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hoofd Verkoop Binnendienst bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Hoofd Verkoop Binnendienst?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Hoofd Verkoop Binnendienst

Vacature Hoofd Verkoop Binnendienst
Imbema sector Transport & Logistiek
Imbema sector Transport & Logistiek zoekt een Hoofd Verkoop Binnendienst te Den Haag HBO geplaatst op 30-04-2021 Commercieel – Affiniteit met techniek – stressbestendig Ben je een motiverende en coachende …
Vacature Hoofd verkoop binnendienst
TKM Diacarb B.V.
Heb jij een écht ondernemers instinct en wil jij een stap zetten naar meer verantwoordelijkheid? Overzie jij processen en snijdt het mes bij jou aan twee kanten?;) Wij zoeken per …

Actuele blogposts


reacties op Hoofd Verkoop Binnendienst

willem

Net als bij de omschrijving van commercieel medewerker binnendienst denk ik dat ook hier men erg enthousiast is met de salarisindicatie..3000-4500 lijkt mij meer op z'n plaats..verder wel goede omschrijvingen.

willem

Net als bij de omschrijving van commercieel medewerker binnendienst denk ik dat ook hier men erg enthousiast is met de salarisindicatie..3000-4500 lijkt mij meer op z'n plaats..verder wel goede omschrijvingen.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar