Hoofd Verkoop Binnendienst: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Hoofd Verkoop Binnendienst: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Hoofd Verkoop Binnendienst. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Hoofd Verkoop Binnendienst nodig heeft.Wat doet een Hoofd Verkoop Binnendienst? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Hoofd Verkoop Binnendienst?

Een Hoofd Verkoop Binnendienst is verantwoordelijk voor het behalen van door het management bepaalde verkoopresultaten. Het Hoofd Verkoop Binnendienst heeft zelf verkooptargets, maar ziet vooral toe op de uitvoering van de werkzaamheden op zijn afdeling, en het functioneren van zijn medewerkers. Om zijn team goede verkoopresultaten te laten behalen moet het Hoofd Verkoop Binnendienst een goede werkomgeving creëren, waarin werknemers optimaal worden gestimuleerd om hun targets te halen.

Hij coördineert en rapporteert de werkzaamheden en waarborgt strategie, beleid en procedures van de afdeling. Hij is op inhoudelijk vlak aanspreekpunt voor zijn medewerkers. Ook is hij verantwoordelijk voor de (verdere) opleiding en training van zijn personeel. Daarnaast heeft hij administratieve ondersteunende taken. Verder wordt van hem verwacht dat hij een omvangrijk netwerk van professionals onderhoudt.

Naast de organisatie van de binnendienst, kan het zijn dat het Hoofd Verkoop Binnendienst taken op zich neemt in begeleiding en ondersteuning van de buitendienst.

De precieze functie-inhoud van een Hoofd Verkoop Binnendienst verschilt per organisatie.

Past het beroep Hoofd Verkoop Binnendienst bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Hoofd Verkoop Binnendienst

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoofd Verkoop Binnendienst? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoofd Verkoop Binnendienst. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Hoofd Verkoop Binnendienst per ervaringsniveau

junior Hoofd Verkoop Binnendienst vacatures startend Hoofd Verkoop Binnendienst vacatures senior Hoofd Verkoop Binnendienst vacatures beginnend Hoofd Verkoop Binnendienst vacatures trainee Hoofd Verkoop Binnendienst vacatures leidinggevend Hoofd Verkoop Binnendienst vacatures medior Hoofd Verkoop Binnendienst vacatures aankomend Hoofd Verkoop Binnendienst vacatures ervaren Hoofd Verkoop Binnendienst vacatures leerling Hoofd Verkoop Binnendienst vacatures vacatures omscholen tot Hoofd Verkoop Binnendienst vacatures opleiding tot Hoofd Verkoop Binnendienst

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoofd Verkoop Binnendienst

Wat verdient een Hoofd Verkoop Binnendienst?

Een Hoofd Verkoop Binnendienst verdient tussen de €3300 en €6400 per maand. Hierbij komen doorgaans ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden kijken, zoals opleidingsmogelijkheden.

Salarisschaal Hoofd Verkoop Binnendienst

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Hoofd Verkoop Binnendienst

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Hoofd Verkoop Binnendienst


Bekijk het salaris Hoofd Verkoop Binnendienst per ervaringsniveau

Salaris junior Hoofd Verkoop Binnendienst Wat verdient een startend Hoofd Verkoop Binnendienst? Wat is het loon senior Hoofd Verkoop Binnendienst? beginnend Hoofd Verkoop Binnendienst salaris Maximaal salaris trainee Hoofd Verkoop Binnendienst Hoeveel verdient een leidinggevend Hoofd Verkoop Binnendienst? Wat is het salaris van een medior Hoofd Verkoop Binnendienst? Salaris aankomend Hoofd Verkoop Binnendienst Wat verdient een ervaren Hoofd Verkoop Binnendienst? Welk salaris krijgt een leerling Hoofd Verkoop Binnendienst?


Hoofd Verkoop Binnendienst worden: Opleidingen tot Hoofd Verkoop Binnendienst

Wil je Hoofd Verkoop Binnendienst worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Hoofd Verkoop Binnendienst.

Hoe word je een Hoofd Verkoop Binnendienst? 

Om Hoofd Verkoop Binnendienst te worden is het raadzaam een HBO opleiding te volgen. Deze opleiding kan in de richting van Bedrijfseconomie, Administratie, Sales of Financiën zijn. Een specifieke opleiding wordt niet altijd gevraagd. Werkervaring wel.

Eventueel is een MBO diploma, gecombineerd met veel werkervaring voldoende. Het is waarschijnlijk dat iemand lager instapt en zich dan binnen een bedrijf opwerkt naar hogere functies.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hoofd Verkoop Binnendienst

Er zijn geen opleidingen Hoofd Verkoop Binnendienst aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hoofd Verkoop Binnendienst in werkt

Bekijk alle opleidingen Zakelijke Dienstverlening


Hoofd Verkoop Binnendienst worden: Omscholen tot Hoofd Verkoop Binnendienst

Als je je wilt omscholen tot Hoofd Verkoop Binnendienst is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Hoofd Verkoop Binnendienst zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Hoofd Verkoop Binnendienst dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Hoofd Verkoop Binnendienst

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Hoofd Verkoop Binnendienst

Als je Hoofd Verkoop Binnendienst wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Hoofd Verkoop Binnendienst zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Hoofd Verkoop Binnendienst

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Hoofd Verkoop Binnendienst?


Competenties en Vaardigheden Hoofd Verkoop Binnendienst:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Hoofd Verkoop Binnendienst.

Welke competenties heeft een Hoofd Verkoop Binnendienst nodig?

Een Hoofd Verkoop Binnendienst heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Leiderschap
Leiderschap

Steekwoorden: delegeren, luisteren, overtuigen, taken verdelen

Omschrijving

Deze mensen kunnen individuen en groepen aansturen. De leiders maken een goede balans tussen delegeren en bijvoorbeeld regels opleggen. Deze personen leggen anderen uit wat er van hen wordt verwacht. Op die manier kunnen zij een project sturen. Daarbij kunnen leiders de verantwoordelijkheden bij anderen neerleggen.

Sterke punten
Een goede leider kan luisteren, iemand opfleuren, maar ook overtuigen. De leider maakt beslissingen en probeert ervoor iedereen het beste uit te halen. Een goede leider laat dingen los, maar probeert ook overzicht te houden. Ook kan een goede leider anderen inspireren en motiveren om gezamenlijk een doel te bereiken. Hij neemt hierbij het resultaat als uitgangspunt.

Zwakke punten
Sommige leiders willen teveel zelf doen, hierdoor krijgen werknemers niet de kans om zich te ontwikkelen. Ook kan dit voor frustratie en stress zorgen. Ook kunnen leiders het resultaat zo voorop stellen dat de omgeving wegvalt. 

Ondernemerschap
Ondernemerschap

Steekwoorden: ambitieus, doorzettingsvermogen, durf, kansrijk

Omschrijving

Deze mensen hebben kennis op veel verschillende gebieden. Zij zien nieuwe kansen en bedreigingen van de markt en durven nieuwe producten op de markt te lanceren. Zij nemen hierbij risico’s en proberen zakelijke voordelen te behalen. Zij spelen in op ‘gaten’ in de markt. Hierbij proberen zij zowel hun eigen belangen als de belangen van eventuele gebruikers goed in de gaten te houden. Deze ondernemers doen onderzoek naar haalbaarheid, klantvriendelijkheid en proberen hierop te anticiperen.  

Sterke punten
Mensen die over deze competentie beschikken zien overal mogelijkheden. Zij creëren kansen en nemen gedurfde besluiten. Deze mensen kunnen hun producten goed verkopen en weten zakelijke contracten binnen te halen. Daarnaast zijn deze mensen echte doorzetters, zij willen graag hun eigen gestelde doelen behalen. Goed kunnen netwerken valt ook onder de competentie ondernemerschap. Deze mensen zijn goed in het contact leggen en houden met mensen.

Zwakke punten
Een valkuil kan zijn dat deze ondernemer teveel risico’s neemt. Daarnaast kan de ondernemer zich ook opdringen aan de kopers. Het ondernemerschap brengt ook een risico met zich mee, deze mensen zetten zich voor 150% in voor de onderneming, hierdoor is de kans groter dat ze overspannen raken van het harde werken.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Zelfsturing
Zelfsturing

Steekwoorden: processen, ontwikkeling, ambitieus, flexibel

Wat is Zelfsturing?

Deze mensen willen graag op de hoogte blijven van voor hen relevante ontwikkelingen. Zij zoeken proactief naar nieuwe informatie. Zij voelen zichzelf verantwoordelijk voor hun ontwikkeling of een bepaald proces. Deze mensen kijken hierbij naar het resultaat dat ze willen behalen.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak ambitieus en resultaatgericht. Ze stellen voor zichzelf doelen op en proberen deze doelen te behalen. Daarbij zijn deze mensen vaak flexibel, ze zijn verantwoordelijk voor zichzelf en kunnen zich aanpassen aan de situatie en de omgeving. Hierbij houden ze hun doelstellingen voor ogen. Daarbij hebben deze mensen vaak een goede zelfkennis. Ze weten hun zwakke en sterke kanten te benoemen en houden nemen deze dan ook mee in het maken van beslissingen of het stellen van doelen.

Zwakke punten              
Mensen die zichzelf teveel proberen te sturen, worden soms bestempeld als star. Zij wijken niet af van hun ideeën en hierdoor wordt de spontaniteit aangetast. Zij hebben precies uitgestippeld waar ze naar toe willen en spontane (creatieve) uitspattingen worden ontweken.

Vaardigheden Hoofd Verkoop Binnendienst

 • Ambitie
 • Doelgericht
 • Kansen zien
 • Durf
 • Vasthoudendheid
 • Proactief
 • Wendbaarheid
 • Klantvriendelijkheid
 • Begripvol
 • Dienstverlenend
 • Leiding geven
 • Plannen
 • Motiveren

Persoonlijkheid en Eigenschappen Hoofd Verkoop Binnendienst

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Hoofd Verkoop Binnendienst passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Hoofd Verkoop Binnendienst nodig? 

Het Hoofd Verkoop Binnendienst heeft leidinggevende verantwoordelijkheden, waarbij hij een sterke en zelfverzekerde houding aanneemt om werknemers te kunnen motiveren hun werk goed te doen  (Baas). Naast het aansturen van anderen gaat het er vooral om dat de gewenste verkoopcijfers gehaald worden, en dat men zo veel mogelijk producten weet te verkopen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Hoofd Verkoop Binnendienst


Eigenschappen Hoofd Verkoop Binnendienst

 • Zelfverzekerd
 • Overwicht
 • Gedrevenheid
 • Enthousiast
 • OndernemendArbeidsmarktperspectief Hoofd Verkoop Binnendienst

Wat zijn de baankansen voor een Hoofd Verkoop Binnendienst?

Iemand heeft goede kans om een functie als Hoofd Verkoop Binnendienst te krijgen, zolang hij maar voldoende ervaring en de juiste kwalificaties heeft. Verder is het goed mogelijk om door te groeien naar een managementfunctie.

De actuele kans op werk voor een Hoofd Verkoop Binnendienst

Het beroep Hoofd Verkoop Binnendienst is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

12

Baankans Hoofd Verkoop Binnendienst

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Hoofd Verkoop Binnendienst

Je kunt als Hoofd Verkoop Binnendienst een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Hoofd Verkoop Binnendienst is onderdeel van de beroepsfamilie Managers verkoop en marketing. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Hoofd Verkoop Binnendienst


Organisaties waar een Hoofd Verkoop Binnendienst werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Hoofd Verkoop Binnendienst meestal werkt.

Waar werkt een Hoofd Verkoop Binnendienst?

Een Hoofd Verkoop Binnendienst bevindt  zich in het midden van de commerciële sector, op de Verkoopafdeling van een bedrijf.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Netwerk Hoofd Verkoop Binnendienst

Met wie werkt een Hoofd Verkoop Binnendienst samen? 

Het Hoofd Verkoop Binnendienst legt verantwoording af aan de commercieel manager en heeft zelf de leiding over de medewerkers van zijn afdeling. Naast het aansturen van de interne verkopers, heeft het Hoofd Verkoop Binnendienst ook contact met medewerkers die bij de buitendienst werken, zoals plaatselijke dealers. Klantencontact is ook een deel van zijn functie.


 • Commercieel Manager
 • Medewerker Binnendienst
 • Buitendienst
 • Klanten
Hoofd Verkoop Binnendienst

Interview met een Hoofd Verkoop Binnendienst

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Alles over het beroep Hoofd Verkoop Binnendienst in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Commercieel Manager
 • Medewerker Binnendienst
 • Buitendienst
 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3300 tot €6400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

12Ga direct naar