Hoogleraar Biomedische wetenschappen Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hoogleraar Biomedische wetenschappen? Lees de functieomschrijving.

Als hoogleraar Biomedische wetenschappen doceer je een vak binnen de studie Biomedische wetenschappen .  Vaak geeft de hoogleraar Biomedische wetenschappen colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Biomedische wetenschappen werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Biomedische wetenschappen deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Biomedische wetenschappen bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Biomedische wetenschappen de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Biomedische wetenschappen eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Biomedische wetenschappen neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Biomedische wetenschappen op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Biomedische wetenschappen voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Biomedische wetenschappen verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren.

Wil je werken als Hoogleraar Biomedische wetenschappen?

Werk je al als Hoogleraar Biomedische wetenschappen en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hoogleraar Biomedische wetenschappen worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Hoogleraar Biomedische wetenschappen, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Hoogleraar Biomedische wetenschappen in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Studenten
  • Hoogleraar Bio-medische wetenschappen
  • Hoogleraar aan Universiteit

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoogleraar Biomedische wetenschappen

Wat verdient een Hoogleraar Biomedische wetenschappen?

Het salaris van de hoogleraar Biomedische wetenschappen kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Biomedische wetenschappen les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Biomedische wetenschappen doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Biomedische wetenschappen heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Biomedische wetenschappen al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Biomedische wetenschappen is gepromoveerd. 

Salarisschaal Hoogleraar Biomedische wetenschappen

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Hoogleraar Biomedische wetenschappen

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hoogleraar Biomedische wetenschappen

Hoe goed is de toekomst voor de Hoogleraar Biomedische wetenschappen? 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Biomedische wetenschappen . De hoogleraar Biomedische wetenschappen begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Biomedische wetenschappen na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Biomedische wetenschappen in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Biomedische wetenschappen om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Biomedische wetenschappen schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Biomedische wetenschappen heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

Baankans Hoogleraar Biomedische wetenschappen

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hoogleraar Biomedische wetenschappen worden: Opleidingen tot Hoogleraar Biomedische wetenschappen

Hoe word je een Hoogleraar Biomedische wetenschappen? 

Om hoogleraar Biomedische wetenschappen moet je in eerste instantie de opleiding Biomedische wetenschappen volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Biomedische wetenschappen te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Biomedische wetenschappen zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Biomedische wetenschappen gaat promoveren. De hoogleraar Biomedische wetenschappen moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Biomedische wetenschappen . Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Biomedische wetenschappen , dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Biomedische wetenschappen nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Biomedische wetenschappen promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hoogleraar Biomedische wetenschappen

Meer opleidingen Hoogleraar Biomedische wetenschappen

Weet je nog niet of je Hoogleraar Biomedische wetenschappen wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hoogleraar Biomedische wetenschappen of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Hoogleraar Biomedische wetenschappen

Met wie werkt een Hoogleraar Biomedische wetenschappen samen? 

Ten eerste heeft de hoogleraar Biomedische wetenschappen veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Biomedische wetenschappen en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Biomedische wetenschappen te komen. Tevens heeft de hoogleraar Biomedische wetenschappen veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Biomedische wetenschappen . Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Biomedische wetenschappen dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Biomedische wetenschappen niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Biomedische wetenschappen . 


  • Studenten
  • Hoogleraar Bio-medische wetenschappen
  • Hoogleraar aan Universiteit
Hoogleraar Biomedische wetenschappen


Organisaties waar een Hoogleraar Biomedische wetenschappen werkzaam is

Waar werkt een Hoogleraar Biomedische wetenschappen meestal? 

De hoogleraar Biomedische wetenschappen zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Biomedische wetenschappen met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Biomedische wetenschappen werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften. 

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Hoogleraar Biomedische wetenschappen

Waar kun je het beste werken als Hoogleraar Biomedische wetenschappen? Hieronder vindt je de best door de Hoogleraar Biomedische wetenschappen beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hoogleraar Biomedische wetenschappen.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hoogleraar Biomedische wetenschappen:

Welke competenties heeft een een Hoogleraar Biomedische wetenschappen nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Hoogleraar Biomedische wetenschappen

Wat voor persoonlijkheid heb je als Hoogleraar Biomedische wetenschappen nodig? 

De hoogleraar Biomedische wetenschappen moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Biomedische wetenschappen leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Biomedische wetenschappen vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Biomedische wetenschappen aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Bekijk de persoonstypen voor Hoogleraar Biomedische wetenschappen


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Hoogleraar Biomedische wetenschappen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hoogleraar Biomedische wetenschappen

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hoogleraar Biomedische wetenschappen

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hoogleraar Biomedische wetenschappen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hoogleraar Biomedische wetenschappen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hoogleraar Biomedische wetenschappen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hoogleraar Biomedische wetenschappen. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hoogleraar Biomedische wetenschappen iets voor je?

Zou je graag Hoogleraar Biomedische wetenschappen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hoogleraar Biomedische wetenschappen bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hoogleraar Biomedische wetenschappen

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar