Hoogleraar Economie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hoogleraar Economie? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hoogleraar economie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hoogleraar economie wordt.

 

Wat is een Hoogleraar Economie?

 

Als hoogleraar Economie doceer je een vak binnen de studie Economie.  Vaak geeft de hoogleraar Economie colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Economie werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Economie deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Economie bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Economie de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Economie eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Economie neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Economie op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Economie voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Economie verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren. Wil je werken als Hoogleraar Economie?

Werk je al als Hoogleraar Economie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hoogleraar Economie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Hoogleraar Economie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hoogleraar Economie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Studenten
  • Hoogleraar Economie
  • Hoogleraar aan Universiteit

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

24


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoogleraar Economie

Wat verdient een Hoogleraar Economie?

 

Het salaris van de hoogleraar Economie kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Economie les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Economie doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Economie heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Economie al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Economie is gepromoveerd. 

Salarisschaal Hoogleraar Economie

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Hoogleraar Economie

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Economie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoogleraar Economie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Hoogleraar Economie vacatures

Vacature Docent Economie Eerstegraads
Maandag® Maastricht
Functiebeschrijving Als eerstegraads docent economie weet jij jouw leerlingen te enthousiasmeren voor dit vak. Saaie stof? Geen sprake van met jou voor de klas! Jij weet de leerlingen te boeien …
Vacature Docent Economie
Matchpartner
Bedrijfsomschrijving Matchpartner biedt jou als docent de zekerheid van een contract met de flexibiliteit om te doen wat jou gelukkig maakt. Matchpartner Onderwijs bestaat uit een klein team van bevlogen …
Vacature Docent Economie 1e graads
Matchpartner
Bedrijfsomschrijving Toegang tot een groot netwerk van ruim 100 scholen binnen het voortgezet onderwijs in Noord-Brabant en Zeeland. Oog voor jouw ;Een huiselijke sfeer, persoonlijke aandacht en ontwikkelingsmogelijkheden. Een gezellig …
Vacature Docent Economie
Maandag® Eindhoven
Functiebeschrijving Sparen, rente, De meeste leerlingen doen het nog niet zo goed met geld. Maar daar gaat verandering in komen! Want met jou als docent economie, gaat hun kijk op …
Vacature Docent economie
Maandag® Assen
Functiebeschrijving Wil jij als docent leerlingen laten zien wat de dagelijkse impact is van de economie op hun leven? Voor een school in Groningen ben ik op zoek naar een …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hoogleraar Economie

Wat is de toekomst van Hoogleraar Economie?

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Economie. De hoogleraar Economie begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Economie na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Economie in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Economie om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Economie schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Economie heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

Baankans Hoogleraar Economie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

24


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Hoogleraar Economie worden: Opleidingen tot Hoogleraar Economie

Wil je Hoogleraar Economie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Hoogleraar Economie.

Hoe word je een Hoogleraar Economie? 

 

Om hoogleraar Economie moet je in eerste instantie de opleiding Economie volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Economie te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Economie zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Economie gaat promoveren. De hoogleraar Economie moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Economie. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Economie, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Economie nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Economie promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

De 3 best beoordeelde opleidingen tot Hoogleraar Economie

Opleiding Visie Missie Strategie
Arnoud Boot, hoogleraar economie, in een gesprek met NU.nl (onlangs, in november 2014): “Als ABN Amro geen missie vindt die bij de bank past en ook niet voorziet in een …
Opleiding Visie Missie Strategie
I am a strange loop
Volg nu I am a strange loop en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. I am …
I am a strange loop
I am a strange loop
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet I am a strange loop (Samenvatting) Hofstadter was er niet blij mee dat vrijwel niemand de …
I am a strange loop

Omscholen of doorgroeien tot Hoogleraar Economie

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Hoogleraar Economie wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Hoogleraar Economie zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Hoogleraar Economie

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Hoogleraar Economie?

Competenties en Vaardigheden Hoogleraar Economie

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Hoogleraar Economie nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Hoogleraar Economie nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hoogleraar Economie

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Persoonlijkheid van een Hoogleraar Economie

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Hoogleraar Economie. Als Hoogleraar Economie wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Hoogleraar Economie:


zie volledige beschrijving persoonstype Hoogleraar Economie

Vakkennis voor een Hoogleraar Economie

Het is voor een Hoogleraar Economie ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Hoogleraar Economie zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Hoogleraar Economie

I am a strange loop
Volg nu I am a strange loop en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. I am …
I am a strange loop
I am a strange loop
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet I am a strange loop (Samenvatting) Hofstadter was er niet blij mee dat vrijwel niemand de …
I am a strange loop

Werkervaring Hoogleraar Economie

Het is voor een startend Hoogleraar Economie die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Hoogleraar Economie is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Hoogleraar Biologie, Hoogleraar Geschiedenis, Hoogleraar Beta Gamma .

Iets anders leren?

Is Hoogleraar Economie het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Hoogleraar Economie

Met wie werkt een Hoogleraar Economie samen? 

 

Ten eerste heeft de hoogleraar Economie veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Economie en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Economie te komen. Tevens heeft de hoogleraar Economie veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Economie. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Economie dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Economie niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Economie.

 

 


  • Studenten
  • Hoogleraar Economie
  • Hoogleraar aan Universiteit
Hoogleraar Economie


Organisaties waar een Hoogleraar Economie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Hoogleraar Economie meestal werkt.

Waar werkt een Hoogleraar Economie?

 

De hoogleraar Economie zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Economie met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Economie werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften.

 

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Hoogleraar Economie

Waar kun je het beste werken als Hoogleraar Economie? Hieronder vind je de best door de Hoogleraar Economie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hoogleraar Economie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hoogleraar Economie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Hoogleraar Economie.

Welke competenties heeft een Hoogleraar Economie nodig?

Een Hoogleraar Economie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Hoogleraar Economie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Hoogleraar Economie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Hoogleraar Economie nodig? 

 

De hoogleraar Economie moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Economie leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Economie vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Economie aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Bekijk de persoonstypen voor Hoogleraar Economie


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Hoogleraar Economie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hoogleraar Economie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hoogleraar Economie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hoogleraar Economie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hoogleraar Economie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hoogleraar Economie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hoogleraar Economie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hoogleraar Economie iets voor je?

Zou je graag Hoogleraar Economie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hoogleraar Economie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Hoogleraar Economie?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Hoogleraar Economie

Vacature Docent Economie
Matchpartner
Bedrijfsomschrijving Matchpartner biedt jou als docent de zekerheid van een contract met de flexibiliteit om te doen wat jou gelukkig maakt. Matchpartner Onderwijs bestaat uit een klein team van bevlogen …
Vacature Docent Economie 1e graads
Matchpartner
Bedrijfsomschrijving Toegang tot een groot netwerk van ruim 100 scholen binnen het voortgezet onderwijs in Noord-Brabant en Zeeland. Oog voor jouw ;Een huiselijke sfeer, persoonlijke aandacht en ontwikkelingsmogelijkheden. Een gezellig …
Vacature Docent Economie
Maandag® Eindhoven
Functiebeschrijving Sparen, rente, De meeste leerlingen doen het nog niet zo goed met geld. Maar daar gaat verandering in komen! Want met jou als docent economie, gaat hun kijk op …
Vacature Docent Economie Eerstegraads
Maandag
Als eerstegraads docent economie weet jij jouw leerlingen te enthousiasmeren voor dit vak. Saaie stof? Geen sprake van met jou voor de klas! Jij weet de leerlingen te boeien door …
Vacature Docent Economie
Maandag
Economie op macro- en microniveau: daar draai jij je hand natuurlijk niet voor om! In de functie van Docent Economie is het jouw taak de leerlingen van deze school klaar …

Actuele blogposts


reacties op Hoogleraar Economie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar