Hoogleraar Informatica Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hoogleraar Informatica? Lees de functieomschrijving.

 

Als hoogleraar Informatica doceer je een vak binnen de studie Informatica.  Vaak geeft de hoogleraar Informatica colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Informatica werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Informatica deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Informatica bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Informatica de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Informatica eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Informatica neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Informatica op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Informatica voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Informatica verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren. 

Wil je werken als Hoogleraar Informatica?

Werk je al als Hoogleraar Informatica en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hoogleraar Informatica worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Hoogleraar Informatica, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Hoogleraar Informatica in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Studenten
  • Hoogleraar Informatica
  • Hoogleraar aan Universiteit

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoogleraar Informatica

Wat verdient een Hoogleraar Informatica?

 

Het salaris van de hoogleraar Informatica kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Informatica les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Informatica doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Informatica heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Informatica al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Informatica is gepromoveerd. 

Salarisschaal Hoogleraar Informatica

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Hoogleraar Informatica

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hoogleraar Informatica

Hoe goed is de toekomst voor de Hoogleraar Informatica? 

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Informatica. De hoogleraar Informatica begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Informatica na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Informatica in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Informatica om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Informatica schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Informatica heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

Baankans Hoogleraar Informatica

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hoogleraar Informatica worden: Opleidingen tot Hoogleraar Informatica

Hoe word je een Hoogleraar Informatica? 

 

Om hoogleraar Informatica te worden, moet je in eerste instantie de opleiding Informatica volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Informatica te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Informatica zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Informatica gaat promoveren. De hoogleraar Informatica moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Informatica. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Informatica, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Informatica nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Informatica promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hoogleraar Informatica

Meer opleidingen Hoogleraar Informatica

Weet je nog niet of je Hoogleraar Informatica wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hoogleraar Informatica of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Hoogleraar Informatica

Met wie werkt een Hoogleraar Informatica samen? 

 

Ten eerste heeft de hoogleraar Informatica veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Informatica en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Informatica te komen. Tevens heeft de hoogleraar Informatica veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Informatica. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Informatica dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Informatica niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Informatica.

 

 


  • Studenten
  • Hoogleraar Informatica
  • Hoogleraar aan Universiteit
Hoogleraar Informatica


Organisaties waar een Hoogleraar Informatica werkzaam is

Waar werkt een Hoogleraar Informatica meestal? 

 

De hoogleraar Informatica zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Informatica met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Informatica werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften. 

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Hoogleraar Informatica

Waar kun je het beste werken als Hoogleraar Informatica? Hieronder vindt je de best door de Hoogleraar Informatica beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hoogleraar Informatica.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hoogleraar Informatica:

Welke competenties heeft een een Hoogleraar Informatica nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Hoogleraar Informatica

Wat voor persoonlijkheid heb je als Hoogleraar Informatica nodig? 

 

De hoogleraar Informatica moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Informatica leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Informatica vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Informatica aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Bekijk de persoonstypen voor Hoogleraar Informatica


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Hoogleraar Informatica

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hoogleraar Informatica

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hoogleraar Informatica

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hoogleraar Informatica

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hoogleraar Informatica dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hoogleraar Informatica belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hoogleraar Informatica. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hoogleraar Informatica iets voor je?

Zou je graag Hoogleraar Informatica willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hoogleraar Informatica bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hoogleraar Informatica

Stef Joosten

Ik hoop maar dat mensen hun beroepskeuze niet op basis van deze beroepsbeschrijving zullen maken. Jullie informatie is incorrect en weinig informatief

Stef Joosten

Ik hoop maar dat mensen hun beroepskeuze niet op basis van deze beroepsbeschrijving zullen maken. Jullie informatie is incorrect en weinig informatief

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar