Hoogleraar Media en Cultuur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hoogleraar Media en Cultuur? Lees de functieomschrijving.

Wil je werken als Hoogleraar Media en Cultuur?

Werk je al als Hoogleraar Media en Cultuur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hoogleraar Media en Cultuur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Hoogleraar Media en Cultuur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Hoogleraar Media en Cultuur in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Studenten
  • Hoogleraar Media en cultuur
  • Hoogleraar aan Universiteit

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoogleraar Media en Cultuur

Wat verdient een Hoogleraar Media en Cultuur?

 

 

Het salaris van de hoogleraar media en cultuur kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar media en cultuur les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar media en cultuur doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar media en cultuur heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar media en cultuur al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar media en cultuur is gepromoveerd. 

Salarisschaal Hoogleraar Media en Cultuur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Hoogleraar Media en Cultuur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hoogleraar Media en Cultuur

Hoe goed is de toekomst voor de Hoogleraar Media en Cultuur? 

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar media en cultuur. De hoogleraar media en cultuur begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar media en cultuur na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar media en cultuur in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar media en cultuur om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar media en cultuur schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar media en cultuur heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

Baankans Hoogleraar Media en Cultuur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hoogleraar Media en Cultuur worden: Opleidingen tot Hoogleraar Media en Cultuur

Hoe word je een Hoogleraar Media en Cultuur? 

 

Als hoogleraar media en cultuur doceer je een vak binnen de studie media en cultuur.  Vaak geeft de hoogleraar media en cultuur colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar media en cultuur werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar media en cultuur deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar media en cultuur bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar media en cultuur de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar media en cultuur eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar media en cultuur neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar media en cultuur op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van media en cultuur voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar media en cultuur verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren.

 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hoogleraar Media en Cultuur

Meer opleidingen Hoogleraar Media en Cultuur

Weet je nog niet of je Hoogleraar Media en Cultuur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hoogleraar Media en Cultuur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Hoogleraar Media en Cultuur

Met wie werkt een Hoogleraar Media en Cultuur samen? 

 

Ten eerste heeft de hoogleraar media en cultuur veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar media en cultuur en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar media en cultuur te komen. Tevens heeft de hoogleraar media en cultuur veel contact met andere hoogleraren binnen de studie media en cultuur. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar media en cultuur dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar media en cultuur niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied media en cultuur. 


  • Studenten
  • Hoogleraar Media en cultuur
  • Hoogleraar aan Universiteit
Hoogleraar Media en Cultuur


Organisaties waar een Hoogleraar Media en Cultuur werkzaam is

Waar werkt een Hoogleraar Media en Cultuur meestal? 

 

De hoogleraar media en cultuur zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar media en cultuur met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar media en cultuur werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften. 

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Hoogleraar Media en Cultuur

Waar kun je het beste werken als Hoogleraar Media en Cultuur? Hieronder vindt je de best door de Hoogleraar Media en Cultuur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hoogleraar Media en Cultuur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hoogleraar Media en Cultuur:

Welke competenties heeft een een Hoogleraar Media en Cultuur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Hoogleraar Media en Cultuur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Hoogleraar Media en Cultuur nodig? 

 

Om hoogleraar media en cultuur moet je in eerste instantie de opleiding media en cultuur volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van media en cultuur te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar media en cultuur zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar media en cultuur gaat promoveren. De hoogleraar media en cultuur moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen media en cultuur. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak media en cultuur, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar media en cultuur nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar media en cultuur promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Bekijk de persoonstypen voor Hoogleraar Media en Cultuur


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Hoogleraar Media en Cultuur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hoogleraar Media en Cultuur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hoogleraar Media en Cultuur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hoogleraar Media en Cultuur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hoogleraar Media en Cultuur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hoogleraar Media en Cultuur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hoogleraar Media en Cultuur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hoogleraar Media en Cultuur iets voor je?

Zou je graag Hoogleraar Media en Cultuur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hoogleraar Media en Cultuur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hoogleraar Media en Cultuur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar