Hoogleraar Medische informatiekunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hoogleraar Medische informatiekunde? Lees de functieomschrijving.

 

Als hoogleraar Medische informatiekunde doceer je een vak binnen de studie Medische informatiekunde .  Vaak geeft de hoogleraar Medische informatiekunde colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Medische informatiekunde werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Medische informatiekunde deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Medische informatiekunde bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Medische informatiekunde de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Medische informatiekunde eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Medische informatiekunde neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Medische informatiekunde op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Medische informatiekunde voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Medische informatiekunde verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren.

Wil je werken als Hoogleraar Medische informatiekunde?

Werk je al als Hoogleraar Medische informatiekunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hoogleraar Medische informatiekunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Hoogleraar Medische informatiekunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Hoogleraar Medische informatiekunde in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Studenten
  • Hoogleraar Medische informatiekunde
  • Hoogleraar aan Universiteit

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoogleraar Medische informatiekunde

Wat verdient een Hoogleraar Medische informatiekunde?

Het salaris van de hoogleraar Medische informatiekunde kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Medische informatiekunde les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Medische informatiekunde doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Medische informatiekunde heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Medische informatiekunde al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Medische informatiekunde is gepromoveerd. 

Salarisschaal Hoogleraar Medische informatiekunde

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Hoogleraar Medische informatiekunde

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hoogleraar Medische informatiekunde

Hoe goed is de toekomst voor de Hoogleraar Medische informatiekunde? 

 Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Medische informatiekunde . De hoogleraar Medische informatiekunde begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Medische informatiekunde na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Medische informatiekunde in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Medische informatiekunde om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Medische informatiekunde schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Medische informatiekunde heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

 

 

Baankans Hoogleraar Medische informatiekunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hoogleraar Medische informatiekunde worden: Opleidingen tot Hoogleraar Medische informatiekunde

Hoe word je een Hoogleraar Medische informatiekunde? 

 

Om hoogleraar Medische informatiekunde moet je in eerste instantie de opleiding Medische informatiekunde volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Medische informatiekunde te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Medische informatiekunde zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Medische informatiekunde gaat promoveren. De hoogleraar Medische informatiekunde moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Medische informatiekunde . Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Medische informatiekunde , dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Medische informatiekunde nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Medische informatiekunde promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hoogleraar Medische informatiekunde

Meer opleidingen Hoogleraar Medische informatiekunde

Weet je nog niet of je Hoogleraar Medische informatiekunde wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hoogleraar Medische informatiekunde of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Hoogleraar Medische informatiekunde

Met wie werkt een Hoogleraar Medische informatiekunde samen? 

Ten eerste heeft de hoogleraar Medische informatiekunde veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Medische informatiekunde en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Medische informatiekunde te komen. Tevens heeft de hoogleraar Medische informatiekunde veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Medische informatiekunde . Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Medische informatiekunde dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Medische informatiekunde niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Medische informatiekunde


  • Studenten
  • Hoogleraar Medische informatiekunde
  • Hoogleraar aan Universiteit
Hoogleraar Medische informatiekunde


Organisaties waar een Hoogleraar Medische informatiekunde werkzaam is

Waar werkt een Hoogleraar Medische informatiekunde meestal? 

 De hoogleraar Medische informatiekunde zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Medische informatiekunde met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Medische informatiekunde werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften. 

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Hoogleraar Medische informatiekunde

Waar kun je het beste werken als Hoogleraar Medische informatiekunde? Hieronder vindt je de best door de Hoogleraar Medische informatiekunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hoogleraar Medische informatiekunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hoogleraar Medische informatiekunde:

Welke competenties heeft een een Hoogleraar Medische informatiekunde nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Hoogleraar Medische informatiekunde

Wat voor persoonlijkheid heb je als Hoogleraar Medische informatiekunde nodig? 

 De hoogleraar Medische informatiekunde moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Medische informatiekunde leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Medische informatiekunde vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Medische informatiekunde aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Bekijk de persoonstypen voor Hoogleraar Medische informatiekunde


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Hoogleraar Medische informatiekunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hoogleraar Medische informatiekunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hoogleraar Medische informatiekunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hoogleraar Medische informatiekunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hoogleraar Medische informatiekunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hoogleraar Medische informatiekunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hoogleraar Medische informatiekunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hoogleraar Medische informatiekunde iets voor je?

Zou je graag Hoogleraar Medische informatiekunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hoogleraar Medische informatiekunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hoogleraar Medische informatiekunde

Ronald

Erg verschillend,denk aan 2200 a3000 euro p.mnd.

tom

Wat is de gemiddelde startsalaris van een master afgestudeerde student medische informatiekunde?  

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar