Hoogleraar Medische informatiekunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hoogleraar Medische informatiekunde? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hoogleraar medische informatiekunde. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hoogleraar medische informatiekunde wordt.

 

Wat is een Hoogleraar Medische informatiekunde?

 

Als hoogleraar Medische informatiekunde doceer je een vak binnen de studie Medische informatiekunde .  Vaak geeft de hoogleraar Medische informatiekunde colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Medische informatiekunde werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Medische informatiekunde deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Medische informatiekunde bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Medische informatiekunde de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Medische informatiekunde eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Medische informatiekunde neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Medische informatiekunde op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Medische informatiekunde voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Medische informatiekunde verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren.Wil je werken als Hoogleraar Medische informatiekunde?

Werk je al als Hoogleraar Medische informatiekunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hoogleraar Medische informatiekunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Hoogleraar Medische informatiekunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hoogleraar Medische informatiekunde in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Studenten
  • Hoogleraar Medische informatiekunde
  • Hoogleraar aan Universiteit

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoogleraar Medische informatiekunde

Wat verdient een Hoogleraar Medische informatiekunde?

Het salaris van de hoogleraar Medische informatiekunde kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Medische informatiekunde les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Medische informatiekunde doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Medische informatiekunde heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Medische informatiekunde al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Medische informatiekunde is gepromoveerd. 

Salarisschaal Hoogleraar Medische informatiekunde

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Hoogleraar Medische informatiekunde

Er zijn geen vacatures Hoogleraar Medische informatiekunde aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Hoogleraar Medische informatiekunde in werkt.

Meer weten over de sector waar een Hoogleraar Medische informatiekunde in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hoogleraar Medische informatiekunde

Wat is de toekomst van Hoogleraar Medische informatiekunde?

 Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Medische informatiekunde . De hoogleraar Medische informatiekunde begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Medische informatiekunde na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Medische informatiekunde in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Medische informatiekunde om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Medische informatiekunde schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Medische informatiekunde heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

 

 

Baankans Hoogleraar Medische informatiekunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Hoogleraar Medische informatiekunde worden: Opleidingen tot Hoogleraar Medische informatiekunde

Wil je Hoogleraar Medische informatiekunde worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Hoogleraar Medische informatiekunde.

Hoe word je een Hoogleraar Medische informatiekunde? 

 

Om hoogleraar Medische informatiekunde moet je in eerste instantie de opleiding Medische informatiekunde volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Medische informatiekunde te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Medische informatiekunde zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Medische informatiekunde gaat promoveren. De hoogleraar Medische informatiekunde moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Medische informatiekunde . Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Medische informatiekunde , dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Medische informatiekunde nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Medische informatiekunde promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hoogleraar Medische informatiekunde

Er zijn geen opleidingen Hoogleraar Medische informatiekunde aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hoogleraar Medische informatiekunde in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Hoogleraar Medische informatiekunde

Als je Hoogleraar Medische informatiekunde wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Hoogleraar Medische informatiekunde zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Hoogleraar Medische informatiekunde

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Hoogleraar Medische informatiekunde?

Competenties en Vaardigheden Hoogleraar Medische informatiekunde

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Hoogleraar Medische informatiekunde nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Hoogleraar Medische informatiekunde nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hoogleraar Medische informatiekunde

Trainingen & cursussen Discipline
Trainingen & cursussen Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Trainingen & cursussen Presenteren

Persoonlijkheid van een Hoogleraar Medische informatiekunde

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Hoogleraar Medische informatiekunde. Als Hoogleraar Medische informatiekunde wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Hoogleraar Medische informatiekunde:


zie volledige beschrijving persoonstype Hoogleraar Medische informatiekunde

Vakkennis voor een Hoogleraar Medische informatiekunde

Het is voor een Hoogleraar Medische informatiekunde ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Hoogleraar Medische informatiekunde zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Hoogleraar Medische informatiekunde


Werkervaring Hoogleraar Medische informatiekunde

Het is voor een startend Hoogleraar Medische informatiekunde die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Hoogleraar Medische informatiekunde is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Hoogleraar Informatiekunde, Hoogleraar Geschiedenis .

Iets anders leren?

Is Hoogleraar Medische informatiekunde het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Hoogleraar Medische informatiekunde

Met wie werkt een Hoogleraar Medische informatiekunde samen? 

Ten eerste heeft de hoogleraar Medische informatiekunde veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Medische informatiekunde en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Medische informatiekunde te komen. Tevens heeft de hoogleraar Medische informatiekunde veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Medische informatiekunde . Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Medische informatiekunde dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Medische informatiekunde niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Medische informatiekunde


  • Studenten
  • Hoogleraar Medische informatiekunde
  • Hoogleraar aan Universiteit
Hoogleraar Medische informatiekunde


Organisaties waar een Hoogleraar Medische informatiekunde werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Hoogleraar Medische informatiekunde meestal werkt.

Waar werkt een Hoogleraar Medische informatiekunde?

 De hoogleraar Medische informatiekunde zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Medische informatiekunde met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Medische informatiekunde werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften. 

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Hoogleraar Medische informatiekunde

Waar kun je het beste werken als Hoogleraar Medische informatiekunde? Hieronder vind je de best door de Hoogleraar Medische informatiekunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hoogleraar Medische informatiekunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hoogleraar Medische informatiekunde:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Hoogleraar Medische informatiekunde.

Welke competenties heeft een Hoogleraar Medische informatiekunde nodig?

Een Hoogleraar Medische informatiekunde heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Hoogleraar Medische informatiekunde

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Hoogleraar Medische informatiekunde passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Hoogleraar Medische informatiekunde nodig? 

 De hoogleraar Medische informatiekunde moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Medische informatiekunde leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Medische informatiekunde vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Medische informatiekunde aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Bekijk de persoonstypen voor Hoogleraar Medische informatiekunde


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Hoogleraar Medische informatiekunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hoogleraar Medische informatiekunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hoogleraar Medische informatiekunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hoogleraar Medische informatiekunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hoogleraar Medische informatiekunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hoogleraar Medische informatiekunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hoogleraar Medische informatiekunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hoogleraar Medische informatiekunde iets voor je?

Zou je graag Hoogleraar Medische informatiekunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hoogleraar Medische informatiekunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hoogleraar Medische informatiekunde

Ronald

Erg verschillend,denk aan 2200 a3000 euro p.mnd.

tom

Wat is de gemiddelde startsalaris van een master afgestudeerde student medische informatiekunde?  

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar