Hoogleraar Pedagogische wetenschappen Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hoogleraar Pedagogische wetenschappen? Lees de functieomschrijving.

 

Als hoogleraar Pedagogische wetenschappen doceer je een vak binnen de studie Pedagogische wetenschappen.  Vaak geeft de hoogleraar Pedagogische wetenschappen colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Pedagogische wetenschappen werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Pedagogische wetenschappen deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Pedagogische wetenschappen bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Pedagogische wetenschappen de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Pedagogische wetenschappen eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Pedagogische wetenschappen neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Pedagogische wetenschappen op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Pedagogische wetenschappen voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Pedagogische wetenschappen verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren. 

Wil je werken als Hoogleraar Pedagogische wetenschappen?

Werk je al als Hoogleraar Pedagogische wetenschappen en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hoogleraar Pedagogische wetenschappen worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Hoogleraar Pedagogische wetenschappen, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Hoogleraar Pedagogische wetenschappen in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Studenten
  • Hoogleraar Pedagogische wetenschappen
  • Hoogleraar aan Universiteit

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoogleraar Pedagogische wetenschappen

Wat verdient een Hoogleraar Pedagogische wetenschappen?

 

Het salaris van de hoogleraar Pedagogische wetenschappen kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Pedagogische wetenschappen les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Pedagogische wetenschappen doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Pedagogische wetenschappen heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Pedagogische wetenschappen al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Pedagogische wetenschappen is gepromoveerd. 

Salarisschaal Hoogleraar Pedagogische wetenschappen

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Hoogleraar Pedagogische wetenschappen

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hoogleraar Pedagogische wetenschappen

Hoe goed is de toekomst voor de Hoogleraar Pedagogische wetenschappen? 

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Pedagogische wetenschappen. De hoogleraar Pedagogische wetenschappen begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Pedagogische wetenschappen na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Pedagogische wetenschappen in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Pedagogische wetenschappen om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Pedagogische wetenschappen schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Pedagogische wetenschappen heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie.

 

Baankans Hoogleraar Pedagogische wetenschappen

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hoogleraar Pedagogische wetenschappen worden: Opleidingen tot Hoogleraar Pedagogische wetenschappen

Hoe word je een Hoogleraar Pedagogische wetenschappen? 

 

Om hoogleraar Pedagogische wetenschappen te worden, moet je in eerste instantie de opleiding Pedagogische wetenschappen volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Pedagogische wetenschappen te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Pedagogische wetenschappen zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Pedagogische wetenschappen gaat promoveren. De hoogleraar Pedagogische wetenschappen moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Pedagogische wetenschappen. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Pedagogische wetenschappen, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Pedagogische wetenschappen nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Pedagogische wetenschappen promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hoogleraar Pedagogische wetenschappen

Meer opleidingen Hoogleraar Pedagogische wetenschappen

Weet je nog niet of je Hoogleraar Pedagogische wetenschappen wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hoogleraar Pedagogische wetenschappen of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Hoogleraar Pedagogische wetenschappen

Met wie werkt een Hoogleraar Pedagogische wetenschappen samen? 

 

Ten eerste heeft de hoogleraar Pedagogische wetenschappen veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Pedagogische wetenschappen en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Pedagogische wetenschappen te komen. Tevens heeft de hoogleraar Pedagogische wetenschappen veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Pedagogische wetenschappen. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Pedagogische wetenschappen dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Pedagogische wetenschappen niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Pedagogische wetenschappen.

 


  • Studenten
  • Hoogleraar Pedagogische wetenschappen
  • Hoogleraar aan Universiteit
Hoogleraar Pedagogische wetenschappen


Organisaties waar een Hoogleraar Pedagogische wetenschappen werkzaam is

Waar werkt een Hoogleraar Pedagogische wetenschappen meestal? 

 

De hoogleraar Pedagogische wetenschappen zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Pedagogische wetenschappen met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Pedagogische wetenschappen werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften.

 

 

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Hoogleraar Pedagogische wetenschappen

Waar kun je het beste werken als Hoogleraar Pedagogische wetenschappen? Hieronder vindt je de best door de Hoogleraar Pedagogische wetenschappen beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hoogleraar Pedagogische wetenschappen.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hoogleraar Pedagogische wetenschappen:

Welke competenties heeft een een Hoogleraar Pedagogische wetenschappen nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Hoogleraar Pedagogische wetenschappen

Wat voor persoonlijkheid heb je als Hoogleraar Pedagogische wetenschappen nodig? 

 

De hoogleraar Pedagogische wetenschappen moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Pedagogische wetenschappen leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Pedagogische wetenschappen vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Pedagogische wetenschappen aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

Bekijk de persoonstypen voor Hoogleraar Pedagogische wetenschappen


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Hoogleraar Pedagogische wetenschappen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hoogleraar Pedagogische wetenschappen

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hoogleraar Pedagogische wetenschappen

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hoogleraar Pedagogische wetenschappen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hoogleraar Pedagogische wetenschappen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hoogleraar Pedagogische wetenschappen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hoogleraar Pedagogische wetenschappen. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hoogleraar Pedagogische wetenschappen iets voor je?

Zou je graag Hoogleraar Pedagogische wetenschappen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hoogleraar Pedagogische wetenschappen bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hoogleraar Pedagogische wetenschappen

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar