Hoogleraar Psychologie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hoogleraar Psychologie? Lees de functieomschrijving.

 

Als hoogleraar Psychologie doceer je een vak binnen de studie Psychologie.  Vaak geeft de hoogleraar Psychologie colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Psychologie werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Psychologie deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Psychologie bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Psychologie de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Psychologie eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Psychologie neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Psychologie op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Psychologie voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Psychologie verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren.

 

 

Wil je werken als Hoogleraar Psychologie?

Werk je al als Hoogleraar Psychologie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hoogleraar Psychologie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Hoogleraar Psychologie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Hoogleraar Psychologie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Studenten
  • Hoogleraar Psychologie
  • Hoogleraar aan Universiteit

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoogleraar Psychologie

Wat verdient een Hoogleraar Psychologie?

 

Het salaris van de hoogleraar Psychologie kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Psychologie les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Psychologie doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Psychologie heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Psychologie al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Psychologie is gepromoveerd. 

 

Salarisschaal Hoogleraar Psychologie

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Hoogleraar Psychologie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hoogleraar Psychologie

Hoe goed is de toekomst voor de Hoogleraar Psychologie? 

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Psychologie. De hoogleraar Psychologie begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Psychologie na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Psychologie in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Psychologie om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Psychologie schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Psychologie heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

 

Baankans Hoogleraar Psychologie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hoogleraar Psychologie worden: Opleidingen tot Hoogleraar Psychologie

Hoe word je een Hoogleraar Psychologie? 

 

Om hoogleraar Psychologie moet je in eerste instantie de opleiding Psychologie volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Psychologie te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Psychologie zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Psychologie gaat promoveren. De hoogleraar Psychologie moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Psychologie. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Psychologie, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Psychologie nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Psychologie promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hoogleraar Psychologie

Training psychologisch beïnvloeden met tekst
Tijdens deze training leer je hoe mensen lezen en denken - en hoe je daar met tekst slim gebruik van maakt. Centraal staan de dialoogmethode van professor Siegfried Vögele en
Vertrouwen, verbinden en flow ervaren ( persoonlijke ontwikkeling)
' Men ontdekt meer over een persoon door een uur met hem te spelen dan een jaar lang met hem te converseren' is een wijze uitspraak van de filosoof Plato(427-347 …
Psychologie van Leiderschap
Over dit seminar Een team leiden, leiderschap tonen, een goede en inspirerende leider zijn. Het klinkt simpeler dan het is. Leiderschap van nu evolueert van ik naar wij. Het gaat …
De gouden loslaatformule. op basis van ACT (Acceptance and Commitment Training.)
"ACT leert je om een zachtaardige houding aan te nemen ten opzichte van alles denkt, voelt en ervaart, terwijl je op weg bent je doelen en dromen te verwezelijken." Gijs Jansen. …
Meer opleidingen Hoogleraar Psychologie

Weet je nog niet of je Hoogleraar Psychologie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hoogleraar Psychologie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Hoogleraar Psychologie

Met wie werkt een Hoogleraar Psychologie samen? 

 

Ten eerste heeft de hoogleraar Psychologie veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Psychologie en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Psychologie te komen. Tevens heeft de hoogleraar Psychologie veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Psychologie. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Psychologie dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Psychologie niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Psychologie. 

 


  • Studenten
  • Hoogleraar Psychologie
  • Hoogleraar aan Universiteit
Hoogleraar Psychologie


Organisaties waar een Hoogleraar Psychologie werkzaam is

Waar werkt een Hoogleraar Psychologie meestal? 

 

De hoogleraar Psychologie zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Psychologie met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Psychologie werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften. 

 

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Hoogleraar Psychologie

Waar kun je het beste werken als Hoogleraar Psychologie? Hieronder vindt je de best door de Hoogleraar Psychologie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hoogleraar Psychologie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hoogleraar Psychologie:

Welke competenties heeft een een Hoogleraar Psychologie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Hoogleraar Psychologie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Hoogleraar Psychologie nodig? 

 

De hoogleraar Psychologie moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Psychologie leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Psychologie vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Psychologie aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

 

 

Bekijk de persoonstypen voor Hoogleraar Psychologie


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Hoogleraar Psychologie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hoogleraar Psychologie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hoogleraar Psychologie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hoogleraar Psychologie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hoogleraar Psychologie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hoogleraar Psychologie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hoogleraar Psychologie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hoogleraar Psychologie iets voor je?

Zou je graag Hoogleraar Psychologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hoogleraar Psychologie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hoogleraar Psychologie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar