Hoogleraar Tandheelkunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hoogleraar Tandheelkunde? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hoogleraar tandheelkunde. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hoogleraar tandheelkunde wordt.

 

Wat is een Hoogleraar Tandheelkunde?

 

Als hoogleraar Tandheelkunde doceer je een vak binnen de studie Tandheelkunde.  Vaak geeft de hoogleraar Tandheelkunde colleges aan een universiteit waar deze studie genoten kan worden. Tevens begeleidt de hoogleraar Tandheelkunde werkgroepen binnen deze studie. Voor het geven van colleges dient de hoogleraar Tandheelkunde deze zeer goed voor te bereiden. De colleges worden gegeven aan grote groepen mensen en dienen niet alleen inhoudelijk goed te zijn maar ook geïllustreerd en ondersteund te worden door een goede presentatie. Hiervoor kan de hoogleraar Tandheelkunde bijvoorbeeld een powerpointsheets gebruiken.

Voor het begeleiden van de werkgroepen is het belangrijk dat de hoogleraar Tandheelkunde de stof goed doorneemt die wordt behandeld in de les. Verder kijkt de hoogleraar Tandheelkunde eventuele papers en/of tentamens na die de desbetreffende werkgroep maakt. De hoogleraar Tandheelkunde neemt dus ook vaak werk mee naar huis. Verder is het belangrijk dat de hoogleraar Tandheelkunde op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen die zich binnen het vak van Tandheelkunde voordoen.  Er wordt dus wel van de hoogleraar Tandheelkunde verwacht dat deze zich veel inleest tijdens maar ook naast de werkuren.

 Wil je werken als Hoogleraar Tandheelkunde?

Werk je al als Hoogleraar Tandheelkunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hoogleraar Tandheelkunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Hoogleraar Tandheelkunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hoogleraar Tandheelkunde in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Studenten
  • Hoogleraar Tandheelkunde
  • Hoogleraar aan Universiteit

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €4000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoogleraar Tandheelkunde

Wat verdient een Hoogleraar Tandheelkunde?

 

Het salaris van de hoogleraar Tandheelkunde kan verschillend zijn. Het hangt er ten eerste van af hoeveel uren per week de hoogleraar Tandheelkunde les geeft aan de universiteit. Tevens hangt het ervan af hoe intensief de uren zijn die de hoogleraar Tandheelkunde doceert. Zo is het geven van hoorcolleges intensiever dan het begeleiden van een werkgroep. Daar komt bij dat er veel voorbereidings tijd  aan het geven van een collega vooraf gaat. Ook hangt het ervan af hoeveel ervaring de hoogleraar Tandheelkunde heeft in het les geven, hoe lang de hoogleraar Tandheelkunde al aan de universiteit doceert en hoe vaak de hoogleraar Tandheelkunde is gepromoveerd. 

Salarisschaal Hoogleraar Tandheelkunde

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Hoogleraar Tandheelkunde

Er zijn geen vacatures Hoogleraar Tandheelkunde aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Hoogleraar Tandheelkunde in werkt.

Meer weten over de sector waar een Hoogleraar Tandheelkunde in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hoogleraar Tandheelkunde

Wat is de toekomst van Hoogleraar Tandheelkunde?

 

Er zijn veel doorgroeimogelijkheden voor een hoogleraar Tandheelkunde. De hoogleraar Tandheelkunde begint na zijn of haar eerste promotie met doceren aan een universiteit. Maar als de hoogleraar Tandheelkunde na een aantal jaar weer een nieuw proefschrift schrijft dat bijvoorbeeld gepubliceerd wordt in een wetenschappelijk blad dan zal het aanzien en het salaris van de hoogleraar Tandheelkunde in kwestie groeien. Ook is het heel erg goed voor de carrière van de hoogleraar Tandheelkunde om te promoveren aan een universiteit in het buitenland. Hoe meer onderzoeken en proefschriften de hoogleraar Tandheelkunde schrijft, hoe meer de hoogleraar weet en daar gaat het binnen een wetenschappelijk vakgebied om. De hoogleraar Tandheelkunde heeft dus zelf in de hand in hoeverre hij of zij dit aanzien wil vergroten na de eerste promotie. 

 

Baankans Hoogleraar Tandheelkunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Hoogleraar Tandheelkunde worden: Opleidingen tot Hoogleraar Tandheelkunde

Wil je Hoogleraar Tandheelkunde worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Hoogleraar Tandheelkunde.

Hoe word je een Hoogleraar Tandheelkunde? 

 

Om hoogleraar Tandheelkunde moet je in eerste instantie de opleiding Tandheelkunde volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt zes jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. De studie bestaat uit een Bachelor van drie jaar en een Master van 3 jaar. Na de studie van Tandheelkunde te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Tandheelkunde zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Tandheelkunde gaat promoveren. De hoogleraar Tandheelkunde moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Tandheelkunde. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Tandheelkunde, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Tandheelkunde nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Tandheelkunde promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hoogleraar Tandheelkunde

Er zijn geen opleidingen Hoogleraar Tandheelkunde aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hoogleraar Tandheelkunde in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Hoogleraar Tandheelkunde

Als je Hoogleraar Tandheelkunde wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Hoogleraar Tandheelkunde zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Hoogleraar Tandheelkunde

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Hoogleraar Tandheelkunde?

Competenties en Vaardigheden Hoogleraar Tandheelkunde

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Hoogleraar Tandheelkunde nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Hoogleraar Tandheelkunde nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hoogleraar Tandheelkunde

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Discipline
Trainingen & cursussen Kritisch
Trainingen & cursussen Motiveren
Trainingen & cursussen Presenteren

Persoonlijkheid van een Hoogleraar Tandheelkunde

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Hoogleraar Tandheelkunde. Als Hoogleraar Tandheelkunde wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Hoogleraar Tandheelkunde:


zie volledige beschrijving persoonstype Hoogleraar Tandheelkunde

Vakkennis voor een Hoogleraar Tandheelkunde

Het is voor een Hoogleraar Tandheelkunde ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Hoogleraar Tandheelkunde zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Hoogleraar Tandheelkunde


Werkervaring Hoogleraar Tandheelkunde

Het is voor een startend Hoogleraar Tandheelkunde die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Hoogleraar Tandheelkunde is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Hoogleraar Engelse taal en cultuur .

Iets anders leren?

Is Hoogleraar Tandheelkunde het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Hoogleraar Tandheelkunde

Met wie werkt een Hoogleraar Tandheelkunde samen? 

 

Ten eerste heeft de hoogleraar Tandheelkunde veel te maken met studenten. Er bestaat op een universiteit en zeker binnen de werkgroepen ook veel interactie tussen de hoogleraar Tandheelkunde en zijn of haar pupillen. Studenten worden ook getraind om veel na te denken en met vragen naar de hoogleraar Tandheelkunde te komen. Tevens heeft de hoogleraar Tandheelkunde veel contact met andere hoogleraren binnen de studie Tandheelkunde. Er wordt veel overleg gepleegd over tentamens, resultaten, colleges en de te doceren stof. Via het netwerk van collega´s komt de hoogleraar Tandheelkunde dan ook aan zijn-haar uren. Er wordt binnen het team gekeken hoeveel leraren er zijn binnen het vakgebied en elke hoogleraar krijgt een aantal uren. Mocht het zo zijn dat de hoogleraar Tandheelkunde niet aan genoeg uren kan komen binnen een bepaalde universiteit dan kan er contact op worden genomen met andere universiteiten in Nederland en in het speciaal met het vakgebied Tandheelkunde. 

 


  • Studenten
  • Hoogleraar Tandheelkunde
  • Hoogleraar aan Universiteit
Hoogleraar Tandheelkunde


Organisaties waar een Hoogleraar Tandheelkunde werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Hoogleraar Tandheelkunde meestal werkt.

Waar werkt een Hoogleraar Tandheelkunde?

 

De hoogleraar Tandheelkunde zal doorgaans op een universiteit lesgeven en dus niet werkzaam zijn bij een profit organisatie. Echter, als de hoogleraar Tandheelkunde met zijn of haar kennis werk zoekt binnen commerciële bedrijven en hier bijvoorbeeld cursussen geeft dan zal het wel meer de kant opgaan van een profit organisatie. Dit komt alleen vrij weinig voor. Meestal blijft een hoogleraar Tandheelkunde werkzaam binnen het vakgebied aan een universiteit. Of in het doceren of in het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschriften. 

 

 

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Hoogleraar Tandheelkunde

Waar kun je het beste werken als Hoogleraar Tandheelkunde? Hieronder vind je de best door de Hoogleraar Tandheelkunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hoogleraar Tandheelkunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hoogleraar Tandheelkunde:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Hoogleraar Tandheelkunde.

Welke competenties heeft een Hoogleraar Tandheelkunde nodig?

Een Hoogleraar Tandheelkunde heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Hoogleraar Tandheelkunde

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Hoogleraar Tandheelkunde passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Hoogleraar Tandheelkunde nodig? 

 

De hoogleraar Tandheelkunde moet overwicht hebben. De hoogleraar in kwestie moet voor volle zalen durven spreken en de aandacht winnen van vele studenten. Daarvoor is het belangrijk dat de hoogleraar Tandheelkunde leiding kan geven en op zich kan nemen. Tevens moet de hoogleraar Tandheelkunde vooral in werkgroepen waarin de hoogleraar doceert een goede waarnemer zijn. De hoogleraar moet in staat zijn om in een groep studenten elke individuele student op waarde te schatten en indien nodig extra aandacht te kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de hoogleraar Tandheelkunde aandacht heeft voor elke leerling afzonderlijk.

 

Bekijk de persoonstypen voor Hoogleraar Tandheelkunde


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Hoogleraar Tandheelkunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hoogleraar Tandheelkunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hoogleraar Tandheelkunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hoogleraar Tandheelkunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hoogleraar Tandheelkunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hoogleraar Tandheelkunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hoogleraar Tandheelkunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hoogleraar Tandheelkunde iets voor je?

Zou je graag Hoogleraar Tandheelkunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hoogleraar Tandheelkunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hoogleraar Tandheelkunde

anoniem

Er staat dat je om hoogleraar tandheelkunde te worden eerst 4 jaar tandheelkunde moet studeren. Dit klopt niet. De studie tandheelkunde duurt 6 jaar (3 jaar bachelor en 3 jaar master)   

Robert

Dank voor de reactie. Dit is inmiddels aangepast.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar