Hostess Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Hostess Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Hostess worden: Opleidingen tot Hostess

Wil je Hostess worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Hostess, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Hostess.

Hoe word je een Hostess? 

De MBO opleidingStewardess Receptioniste Hostess’  ( SRH ) leidt op tot hostess. Hiervoor is een VMBO diploma noodzakelijk. Om hostess te worden, is de beheersing van vreemde talen een pre. Een vakkenpakket met talen en of een profiel ‘Cultuur en Maatschappij’ sluit daarom het beste aan bij deze opleiding. Indien er wordt getwijfeld over de juiste voorkennis van de student, vindt er en gesprek plaats waarna de student alsnog kan worden toegelaten. Als er interesse bestaat voor het werken als hostess voor reisorganisaties, sluit de opleiding MBO ‘ Toerisme en recreatie’ ook goed aan

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hostess

Er zijn geen opleidingen Hostess aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hostess in werkt

Bekijk meer opleidingen Horeca

Is het verstandig om Hostess te worden?

Voordat je aan een opleiding Hostess begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Hostess worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Hostess?

 

Het arbeidsmarktperspectief voor de hostess is redelijk goed. Er zijn veel verschillende organisaties en branches waar hostesses ingezet kunnen worden. Echter, ook hiervoor geldt dat het ook afhankelijk is van de werkgever. Is de werkgever van de hostess een reisorganisatie dan zal er gewerkt worden met een contract hetgeen (tijdelijke) zekerheid biedt. Als de hostess werkt voor een bemiddelingsbureau dan is de werkgelegenheid van de hostess afhankelijk van het aantal externe aanvragen dat het bureau binnenkrijgt. 

De hostess heeft zondermeer doorgroeimogelijkheden. Enerzijds in het werk zelf: hoe meer ervaring de hostess heeft, hoe meer verantwoordelijkheid en hoe meer werk zij krijgt. Tevens is het voor doorgroeimogelijkheden van de hostess belangrijk dat de werkgever kan zien dat de hostess over goede kwaliteiten beschikt. Anderzijds is het ook mogelijk als hostess door te groeien naar een leidinggevende functie waarin  de hostess andere hostesses aanstuurt in hun werk. Ook hiervoor is het belangrijk dat de hostess zichzelf eerst op de kaart zet en kan tonen dat zij beschikt over relevante kwaliteiten voor deze functie.

 

De actuele kans op werk voor een Hostess

Het beroep Hostess is onderdeel van de beroepsfamilie Reisleiders en gidsen. De kans op werk voor de beroepsfamilie Reisleiders en gidsen is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

66

Baankans Hostess

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Hostess

Als je je wilt omscholen tot Hostess is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Hostess door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Hostess zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Hostess

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Hostess dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures

Vacature Leerling Gastheer/ Gastvrouw
Fletcher
Als grootste hotelketen van Nederland zetten wij ons elke dag in om onze gasten te voorzien van een onvergetelijk verblijf. Bij Fletcher Hotels zijn we ambitieus en willen we nog …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Hostess

Als je Hostess wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Hostess zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Hostess

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Hostess?

Competenties en Vaardigheden Hostess

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Hostess nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Hostess nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hostess

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Hostess

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Hostess. Als Hostess wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Hostess:


zie volledige beschrijving persoonstype Hostess

Vakkennis voor een Hostess

Het is voor een Hostess ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Hostess zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Hostess


Werkervaring Hostess

Het is voor een startend Hostess die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Hostess is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Hostess, maar iets anders?

Is een opleiding Hostess het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Hostess

Als je Hostess wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Hostess


Weten hoe het is om als Hostess te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Hostess te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Hostess te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Hostess te worden?

Zou je graag Hostess willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Hostess voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar