HR Manager/Directeur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een HR Manager/Directeur? Lees de functieomschrijving.

Als HR Manager ben je verantwoordelijk voor de planning en coördinatie van de Human Resources bij een bepaald bedrijf. Je geeft leiding aan de HR afdeling en hebt vaak direct contact met het ander of hoger management.

De ontwikkeling van strategieën, beleid en procedures ligt in handen van de HR Manager. Na ontwikkeling ben je ook verantwoordelijk voor de implementatie en uitvoering ervan. Je begeleidt het personeel hierin en verzorgt de taakverdeling. Bij veranderingen in het beleid of  procedures moet de HR Manager het personeel op de hoogte brengen. Ook nieuw personeel krijgt informatie op dit gebied direct van de HR Manager.

Hiernaast is de huidige trend dat de HR Directeur of Manager een rol heeft als 'partner in business', wat wil zeggen dat hij meedenkt over de strategie van de organisatie en niet alleen op het gebied van HRM.

Verdere taken zijn het leidinggeven aan en het begeleiden van assistenten en adviseurs aan de ene kant, en het toezicht houden aan de andere kant.

Wil je werken als HR Manager/Directeur?

Werk je al als HR Manager/Directeur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je HR Manager/Directeur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor HR Manager/Directeur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep HR Manager/Directeur in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • HR Assistent
  • HR Officer
  • Management

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €6700 tot €11700

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden HR Manager/Directeur

Wat verdient een HR Manager/Directeur?

Wat je als HR Directeur gaat verdienen hangt van verschillende factoren af. Bijvoorbeeld de grootte van het bedrijf en de HR afdeling, de sector waarin het bedrijf valt, je eigen ervaring en leeftijd, etcetera. Gemiddeld verdienen HR Directeuren zo rond de €9500 per maand, maar lopen bruto maandsalarissen uiteen van €6700 tot €11.700, met ook hier nog uitschieters naar boven of beneden.

Deze salarissen zijn wel inclusief bonussen, want het bonussysteem maakt een belangrijk deel uit van de arbeidsvoorwaarden voor een HR Directeur.

Salarisschaal HR Manager/Directeur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures HR Manager/Directeur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden HR Manager/Directeur

Hoe goed is de toekomst voor de HR Manager/Directeur? 

Er zijn veel functies te vinden in Ruman Resources en ook voldoende vacatures voor HR Managers. In sommige gevallen zijn het interim functies. Ieder bedrijf heeft te maken met personeelszaken en veel bedrijven zullen een afdeling richting HRM hebben en dus een HR Directeur. Het vinden van een passende vacature moet te doen zijn.

Wanneer je als HR Directeur aan de slag gaat binnen een groot bedrijf zit je wel al vrij hoog op de ladder. De groeimogelijkheden zijn niet eindeloos, maar je kunt behalve binnen het bedrijf ook daarbuiten verder groeien. Opties zijn een grotere HRM-afdeling om leiding aan te geven, een bedrijf met een groter personeelsbestand of doorgoeien naar een meer algemene leidinggevende functie in het hogere algemeen management van het betreffende bedrijf.

Baankans HR Manager/Directeur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

HR Manager/Directeur worden: Opleidingen tot HR Manager/Directeur

Hoe word je een HR Manager/Directeur? 

Wanneer je als HR Manager aan de slag wilt zijn er een aantal mogelijkheden. Zo kun je een HBO opleiding volgen of een Post-Bachelor. De te kiezen richting is Personeelsmanagement, Strategisch HR Management of Bedrijfsorganisatie en Personeelsmanagement.

Een Post-Bachelor kun je alleen volgen wanneer je reeds een Bachelor hebt voltooid. Dat zal in het meest gunstige geval een Management of Personeel en Organisatie gerelateerde Bachelor zijn.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot HR Manager/Directeur

Opleiding HR Business Partner - Strategisch HRM (Performance management - Talentmanagement - Verandermanagement - Strategisch adviseren)
Wil jij de stap van HR professional naar beleidsbepalend en strategisch HR Business Partner maken? En wil je leren hoe je de toegevoegde waarde van het HR beleid goed onderbouwt?
Opleiding HR Adviseur (Advies- en gespreksvaardigheden - Personal branding - Werving en Selectie - Performance management)
Ben jij een startende HR Adviseur of ben je office manager en kom je steeds vaker in aanraking met het HR vak? Of wil jij als HR professional meer van
Masterclass HR Bedrijfskunde
Vergroot je bedrijfskundige kennis en inzichten en wordt een betere gesprekpartner voor directie en management. Het programma van de 3-daagse Masterclass HR Bedrijfskunde bestaat uit 6 blokken: blok 1.  Strategisch …
Post HBO HR Analytics & Data Management
De Post HBO opleiding ‘HR Analytics & Data Management’ duurt ongeveer 3 maanden en omvat 10 colleges. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers in Utrecht. Onderwerpen – Wat is …
HR-Manager
In deze praktijkgerichte opleiding leer je mensen rekruteren en motiveren. Met deze cursus ben je direct klaar voor het bedrijfsleven. Dankzij een efficiënt beleid stuw je jouw Een HR-manager is …
Meer opleidingen HR Manager/Directeur

Weet je nog niet of je HR Manager/Directeur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding HR Manager/Directeur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk HR Manager/Directeur

Met wie werkt een HR Manager/Directeur samen? 

Als HR Manager heb je de leiding over een HR afdeling. Dat wil zeggen dat je in je dagelijks werk te maken krijgt met de medewerkers van deze afdeling aangezien zij verantwoording aan je af moeten leggen. Op jouw beurt leg je verantwoording af aan het hoger, algemeen management binnen het bedrijf.

Andere medewerkers van het bedrijf zullen vaak aankloppen bij de HR assistent. Dat betekent dat je als HR Directeur met hen minder te maken zult krijgen. Je bent wel verantwoordelijk voor het managen van Human Resources en je beslissingen hebben dan ook veel invloed op deze mensen.


  • HR Assistent
  • HR Officer
  • Management
HR Manager/Directeur


Organisaties waar een HR Manager/Directeur werkzaam is

Waar werkt een HR Manager/Directeur meestal? 

Binnen beide sectoren, zowel profit als non-profit, zal iets gedaan moeten worden aan personeelszaken. Echter lang niet altijd is hierin een grote rol weggelegd voor een HR Directeur. Het gros van de banen is te vinden in de profit sector bij de grotere bedrijven.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers HR Manager/Directeur

Waar kun je het beste werken als HR Manager/Directeur? Hieronder vindt je de best door de HR Manager/Directeur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep HR Manager/Directeur.

Competenties, Skills en Vaardigheden HR Manager/Directeur:

Welke competenties heeft een een HR Manager/Directeur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen HR Manager/Directeur

Wat voor persoonlijkheid heb je als HR Manager/Directeur nodig? 

Als HR Directeur heb je leiding over de HR afdeling. Dat betekent dat je leiderschapskwaliteiten moet hebben. Je moet stevig in de schoenen staan, mensen moeten je als baas accepteren en je bent in staat een werksfeer te creëren waarin mensen bij je aan durven kloppen wanneer dat nodig is (Baas).

Een gevoel van verantwoordelijkheid wanneer je een afdeling met mensen onder je hebt is belangrijk voor het wederzijds vertrouwen. Betrouwbaar zijn in je afspraken met medewerkers en management draagt daar ook aan bij (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor HR Manager/Directeur


Baas


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een HR Manager/Directeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep HR Manager/Directeur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep HR Manager/Directeur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie HR Manager/Directeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als HR Manager/Directeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor HR Manager/Directeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als HR Manager/Directeur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep HR Manager/Directeur iets voor je?

Zou je graag HR Manager/Directeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als HR Manager/Directeur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op HR Manager/Directeur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar