IATA Specialist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een IATA Specialist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep iata specialist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je iata specialist wordt.

 

Wat is een IATA Specialist?

IATA, of International Air Transport Association, is een overkoepelende organisatie voor een groot aantal luchtvaartmaatschappijen die vliegen op lijndiensten. De IATA heeft een tarievenprocedure opgezet en regelt de verrekening van trajecten tussen deze verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Als IATA Specialist adviseer je klanten van de zakelijke markt en de recreatieve markt bij de koop van vliegtickets. Daarnaast mag je de tickets uitschrijven en ben je op de hoogte van alle internationale procedures en regelementen en kun  je hiermee werken. Ook  bagageprocedures horen tot verantwoordelijkheden van de de IATA Specialist.

Op alle bureaus waar IATA tickets verkocht mogen worden is een IATA Specialist aanwezig. Meestal heb je als IATA Specialist naast je IATA diploma ook een ander diploma in de toeristische sector.Wil je werken als IATA Specialist?

Werk je al als IATA Specialist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je IATA Specialist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor IATA Specialist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep IATA Specialist in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Grondsteward
 • Klant
 • Leidinggevende
 • Touroperator

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €570 tot €2040

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden IATA Specialist

Wat verdient een IATA Specialist?

Het loon van een IATA specialist hangt nauw samen met ervaring en gevolgde opleiding - eerste of tweede niveau - maar ook met leeftijd en eventuele taken naast het IATA gerelateerde takenpakket.

Het gemiddelde salaris start rond de €570 - op een leeftijd van 17 jaar - en loopt op tot € 2040 vanaf 23 jaar.

Salarisschaal IATA Specialist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures IATA Specialist

Er zijn geen vacatures IATA Specialist aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een IATA Specialist in werkt.

Meer weten over de sector waar een IATA Specialist in werkt

Bekijk werken in Luchtvaart & Zeevaart

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden IATA Specialist

Wat is de toekomst van IATA Specialist?

Er zijn diverse mogelijkheden voor een IATA Specialist om te gaan werken. Alle bureaus waar IATA tickets worden uitgeschreven hebben een IATA Specialist nodig. Verdere mogelijkheden hangen af van de keuze die je maakt voor de studie ernaast. Veelal wordt iemand ook pas IATA Specialist als hij reeds in de branche werkzaam is.

IATA Specialist is dus eigenlijk een aanvulling op een bestaande baan of studie en daarmee kom je al een stapje hoger op de ladder terecht. Eventueel zou groei binnen de organisatie mogelijk kunnen zijn. Je zou bijvoorbeeld leidinggevende taken op je kunnen nemen.

Baankans IATA Specialist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

IATA Specialist worden: Opleidingen tot IATA Specialist

Wil je iata specialist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een IATA Specialist? 

De daadwerkelijke opleiding tot IATA Specialist is alleen mogelijk in de vorm van een cursus in IATA en UFTAA. Als IATA specialist heb je veelal een opleiding gevolgd in de toeristische sector en het IATA diploma vormt een aanvulling daarop. Er is ook nog een mogelijkheid voor IATA op een tweede niveau.

Tijdens de cursus tot IATA Specialist leer je o.a. over geografie, codes en routeplanning, accomodaties, verschillende reismiddelen en tourprogramma's. Ook dienstverlenen en tarieven en ticketing behoren tot de onderwerpen.

Organisaties vragen verder een opleiding op minimaal MBO niveau.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot IATA Specialist

Er zijn geen opleidingen IATA Specialist aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een IATA Specialist in werkt

Bekijk alle opleidingen Luchtvaart & Zeevaart


Netwerk IATA Specialist

Met wie werkt een IATA Specialist samen? 

Als IATA specialist zul je aan de ene kant te maken hebben met de touroperators en de luchtvaartmaatschappijen die aan IATA zijn gelinkt. Bijvoorbeeld voor het afhandelen van reserveringen. Aan de andere kant heb je contacten met de klanten die komen reserveren, een klacht hebben, of anderszins te maken hebben met IATA.

Je legt verantwoording af aan de leidinggevende onder wie je werkt.


 • Grondsteward
 • Klant
 • Leidinggevende
 • Touroperator
IATA Specialist


Organisaties waar een IATA Specialist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een IATA Specialist meestal werkt.

Waar werkt een IATA Specialist?

De branche van reisorganisaties en vliegtuigmaatschappijen valt in de profit sector.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers IATA Specialist

Waar kun je het beste werken als IATA Specialist? Hieronder vind je de best door de IATA Specialist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep IATA Specialist.

Competenties, Skills en Vaardigheden IATA Specialist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een IATA Specialist.

Welke competenties heeft een IATA Specialist nodig?

Een IATA Specialist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen IATA Specialist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij IATA Specialist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een IATA Specialist nodig? 

Als IATA Specialist ben je vaak de enige in die functie. Dat betekent dat je zelfstandig moet kunnen werken en de taken succesvol moet kunnen afronden zonder hulp en/of supervisie (Succesvolle werker). Daarom ook is het goed hoge eisen te stellen aan je eigen werk en zo in korte tijd gewenste resultaten boekt. Het is belangrijk dat de IATA specialist, die toch ook tickets uitgeeft, betrouwbaar is en vooral ordelijk werkt om problemen te voorkomen (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor IATA Specialist


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een IATA Specialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep IATA Specialist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep IATA Specialist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie IATA Specialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als IATA Specialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor IATA Specialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als IATA Specialist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep IATA Specialist iets voor je?

Zou je graag IATA Specialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als IATA Specialist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op IATA Specialist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar